Grillet fyldt butternutsquash

grillet-fyldt-butternutsquash-_00

//  SPONSORERET //

Er du klar til endnu en græskar opskrift? Det håber jeg, fordi 10 vilde heste kan ikke holde mig tilbage, når det kommer til at lave mad med de fantastiske græskar, de smager jo bare SÅ godt!

Her får du en grillet butternutsquash, fyldt med bla. linser, svampe og nødder og med en frisk salat som tilbehør.

Har du pakket grillen væk sammen med havemøblerne, da vi stillede uret tilbage til vintertid?
Så hiv den da lige frem igen, fordi hvem siger at grill er noget der er forbeholdt sommeren?
Jo jo, det er da måske mest oplagt at stå derude ved grillen på en varm sommerdag og der er dækket op til hygge ved havebænken. Men overvej lige hvor hyggeligt det er at stå og varme sig ved grillen, når alt andet nærmest er dybtfrossent omkring en.

Jeg har teamet op med Kosan Gas og har udvilklet nogle lækre opskrifter du kan lave på grillen i vintertiden.
Så på med hue, halstørklde og vinterfrakken, her kommer den første opskrift; en grillet og fyldt butternutsquash med en frisk og sprød salat til.

Find mere grill inspiration hos Kosan Gas

Grillet fyldt butternutsquash
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Vinter grill
Antal personer: 4 pesoner
Ingredienser
  • 2 små butternutsquash
  • Fyld:
  • 2 dl kogte grønne linser
  • 250 g champignonger, i kvarte
  • 100 g valnødder, groft hakket
  • 1 æble, i små tern
  • 2 spsk. frisk timian, fint hakket
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • Salat:
  • 200 g frisk spinat
  • 200 g blomkål
  • 1 æble.
  • 100 g valnødder
  • 50 g tørrede tranebær
  • Grov sennepsvinaigrette:
  • 2 spsk. grov sennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. ahornsirup
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Del butternutsquashen på midten og skrab kernerne ud med en ske.
  2. Bag butternutsquashen ved 200 grader i 30 min.
  3. Lad den køle lidt ned og skrab så græskar kødet ud med en ske. Lad ca. 1 ca. blive siddende tilbage så græskaren holder sin form.
  4. Bland det bagte græskarkød sammen med det øvrige fyld og fordel de i de 4 græskar halvdele.
  5. Læg græskarene tilbage på grillen og giv dem yderligere 15 min.
  6. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og smag til med surt, sødt og salt.
  7. Skyl og slyng spinaten, del blomkålen i store buketter og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
  8. Skær æblet i kvarte og snit det ligeledes i tyndeskiver på mandolinjernet.
  9. Kom spinat, blomkål og æble i en skål og ved det med sennepsvinaigretten. Anret det i en serveringsskål og fordel valnødder og tranebær hen over.
  10. Server den fyldte grillede butternutsquash sammen med salaten .

Det smukke foto er taget af den altid dygtige Ditte Ingemann.