Karrystegt blomkålsris med pomelo og kokos-lime crispy tofu

Karrystegt blomkålsris med pomelo og kokos-lime crispy tofu

//  SPONSORERET AF FISKERS //

Karrystegt blomkålsris med pomelo og kokos-lime crispy tofu er en lyn hurtig hverdags ret.

De almindelige hvide ris er byttet ud med ris lavet af blomkål, stegt i rigelige mængder karry.
Fyldt med edamamebønner og den lækre citrusfrugt; pomelo.

Der iøvrigt udtales sådan her:  [pom´æːlo]
Så fik vi da lige sat det på plads, ikke …

Karrystegt blomkålsris med pomelo og kokos-lime crispy tofuKarrystegt blomkålsris med pomelo og kokos-lime crispy tofu

Nu skal der jo ikke gå sprogskole i den, det skal jo handle om man og alt mad jeg laver disse dage bliver lavet i en pande. Igår blev der stegt okonomiyaki og idag bliver der stegt blomkålsris. Årsagen til alt det “pandemad” er at jeg er igang med at teste om  Fiskars Hardface stegepande kan leve op til alt det den lover at kunne.

Se bare her hvad den lover at den kan:

  • den har slip-let egenskaber som holder
  • den kan anvendes på alle kogezoner, også induktion
  • dens Energy Base teknologi gør at panden opvarmes 50 % hurtigere på en keramisk kogezone
  • den har en tyk aluminiumsbund, der sørger for jævn og effektiv varmefordeling
  • den har et håndtag, som forbliver koldt under brug (kan tåle op til 180 grader)
  • der kan anvendes redskaber af metal (men træ eller silikone anbefales)
  • den kan komme i opvaskemaskinen!

Tjek, tjek, tjek, tjek, tjek, tjek og sidste nævnte blevet testet igår efter jeg havde stegt okonomiyaki til den store guldmedalje og kan jeg nu også sige tjek til den.

Direkte i opvaskemaskinen med panden! Og ud kom en ren og fin pande helt uden boblende belægning og den var heller ikke vind og skæv da jeg satte den på blusset for at steget blomkålsris. Jeg lod endda panden stå og blive ekstra varm for lige at teste belægningen en eksta gang. Panden er iskold, eller det er den jo ikke, faktisk er den brandvarm, men belægningen, den forbliver den sammen og begynder ikke at lugte mærkeligt. Jeg brugte med vilje en metalpalet til at vende rundt i retten med og jeg kom da også lige den brandvarme pande under hanen igen – og jeg har altså stadig en pande der ser ud som var den helt ny, fantastisk!

Hvis du vil læse mere om Fiskars Hardface stegepanden, kan du gøre det lige her: Hard Face til krævende hverdagsbrugellers skal du da bare kaste dig over de karrystegte blomkålsris og kokos-lime crispy tofu.

karrystegte-blomkaalsris_004

Karrystegt blomkålsris med pomelo og kokos-lime crispy tofu
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: asiatisk
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål, groft revet
  • 1 pomelo, i mindre stukker
  • 200 g edamamebønner
  • 3 forårsløg, i skiver
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk. karry
  • salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • Saften fra 1 lime
  • Frisk koriander til servering
  • KOKOS-LIME CRISP TOFU:
  • 130 g firm tofu ( jeg bruger en fra Biogan )
  • 1 dl. kokosmælk
  • fint revet limeskal fra 1 lime
  • ½ tsk. flagesalt
  • kokosfibermel til 1. panering
  • kokosmel ( den klassiske ) til 2. panering
Fremgangsmåde
  1. Skær tofuen i skiver og pak dem ind i et rent viskestykke eller køkkenrulle, placer noget tungt ovenpå og pres væsken ud i ca. 10 min.
  2. Rør kokosmælk, limeskal og salt sammen i et lille fad.
  3. Læg tofuen i marinaden og lad dem trække heri i 20-30 min.
  4. Kom kokosfibermel og kokosmel i hver deres skål.
  5. Vend først tofuen i kokosfibermelet, derefter i marinaden og tilsidst i kokosmelet.
  6. Varm en pande op til medium varme og steg tofuen sprød og gylden på begge sider i 3-4 min.
  7. Tag tofuen af varme og skru varme op til høj varme.
  8. Tilsæt kokosolie og steg blomkålsrisene heri i 5 min.
  9. Tilsæt hvidløg, karry og forårsløg, vend det rundt og steg det med i 1 min.
  10. Tilsæt edamamebønner og steg dem med til det er optøede og varme.
  11. Sluk for varmen og vend pomelo stykkerne i.
  12. Anret de karrystegte ris i skål, pynt med koriander og server den sprøde tofu til.