Mexikansk lasagne

Mexikansk lasagne

2 livretter kombineret i en; lasagne + mexikansk = mexikansk lasagne.
Fyldt med grøntsager og en spicy tomatsauce, der både kan give dig varmen og gøre dig mæt og glad.

Mexikansk lasagne

Instant hit

Nogle opskrifter ved man bare er et hit allerede inden de er smagte.

Jeg mener, kan man gå galt i byen med lasagne eller mexikansk mad?
Nej vel!

Derfor var jeg heller ikke tøvende med at kaste mig over opskriften og ned i fadet, da den duftende kom ud af ovnen.

Mexikansk lasagne

“Maria, har du ikke en opskrift på en mexikansk lasagne?
Gerne sådan en med kidneybønner, løg og spicy tomatsauce?”
Sådan blev jeg spurgt på facebook i sidste uge.

Det måtte jeg, på det tidspunkt, desværre sige nej til.
Men fordi jeg syntes det var den bedste idé, gik jeg med det samme i køkkenet for at lave om på det.

Barndommens livretter i nye versioner

Som barn var min livret, eller ihvertfald en af dem, nemlig lasagne.
Fars hjemmelavede lasagne, uhm den var god!

Jeg har i alt for lang tid lavet alt for få lasagner.

Men der har ligesom ikke rigtig været et godt alternativ til de almindelige lasagneplaner.

Men efter jeg har fundet lasagneplaner fra Explore Cuisine, lavet af grønne linser, er der kommet gang i lasagne bagningen igen.

Heldigvis, fordi sådan et stykke dampende lasagne smager jo forrygende, ikke?

Mild eller stærk?

Saucen er tilpas stærk til at prikke i munden og sætte blodcirkulationen i et højre tempo, men den brænder ikke.

Hvis du er bange for den bliver for stærk til din og familienssmag, kan du altid starte med lidt chili og cayennepeber ad gangen og stoppe når den er tilpas krydret til jer.

Hvor stærk man kan lide maden er så individuelt, men jeg er sikker på vi alle kan blive enige om at mexikansk lasagne er piv lækkert!

 

Mexikansk lasagneMexikansk lasagne

Mexikansk lasagne
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Mexikansk
Antal personer: 4-6 portioner
Ingredienser
  • SPICY TOMATSAUCE:
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. oregano
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • FYLD:
  • 440 g udblødte og kogte kidneybønner, svarende til 2 dåser
  • 1 røde peberfrugt, i tern
  • 1 lille dåse majs
  • 1 squash, i tern
  • Grøn linse lasagneplader fra Explore Cuisine*
  • Revet vegansk ost fx. violife
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og steg det med i 1 min.
  4. Tilsæt alle krydderierne under omrøring.
  5. Tilsæt tomatpureén og lad det steg med i et par minutter.
  6. Tilsæt hakkede tomater, bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  7. Smag tomatsaucen til med salt og peber
  8. Tænd ovnen på 200 grader.
  9. Kom lidt tomatsauce i bunden af et fad og læg lasagneplader oven på.
  10. Fordel et lag af grøntsagsfyldet ovenpå og hæld tomatsaucen ovenpå.
  11. Læg lasagneplander ovenpå og forsæt til fadet er fyldt.
  12. Fordel revet ost ovenpå, sæt fadet i oven og bag det i ca. 40-45 min.
  13. Server den mexikanske lasagne med en frisk tomatsalat og evt. guacamole.
Tips
* kan købes i Meny, Magasin og indimellem på spot i netto

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem