Okonomiyaki – Japansk madpandekage

Okonomiyaki - Japansk madpandekage

//  SPONSORERET AF FISKERS //

Okonomiyaki – en Japansk madpandekage, der hovedsageligt består af kål, gulerødder og mel og vand.
Den er utrolig nem at lave, den kræver kun få gode ingredienser og en god pande.

Okonomiyaki - Japansk madpandekageOkonomiyaki - Japansk madpandekage

The traveling Pan

Lad os lige blive lidt ved den gode pande, jeg har nemlig lige fået en helt særlig pande ind ad døren.
En Fiskars Hardface stegepande, der har fået navnet “The Traveling Pan”. Panden har nemlig rejst rundt i hele 4 lande, imellem 8 madglade blogger, for at blive testet så forskelligt som muligt og virkelig vise sit værd som en ”hard face Fiskars-pande”

Jeg er den sidste i rækken og modtager den fra Gastromand og kender jeg de gadget tossede drenge ret, så er det ikke småting den pande er blevet udsat for. Men kan man se det? Overhovedet ikke! Jeg trode faktisk ikke helt mine egne øjne da jeg pakkede panden ud, man kan nemlig overhovedet ikke se at panden har været i brug, altså slet ikke!

Forbudt pande behandling

I mit eget køkken har jeg også testet panden af; metal redskaber, skyhøje temperaturer i længere tid, direkte ind under hanen, opvaskemiddel – altså alle de ting man bare ikke må gøre ved sin pande, det har jeg gjort! Og panden? Ja den ser lige så fin ud som før og virker upåklageligt, jeg begriber det ikke. Alle andre pander ville enten blive skæve, fået ridser i belægningen, blevet helt brændt af og være intet mindre end ubrugelig. Men Fiskars Hardface stegepanden, den modstår da bare det hele.

Okonomiyaki – Japansk madpandekage

Efter jeg havde udsat panden for alle de forbudet ting, satte jeg den så på endnu en prøve; pandekager!
Medmindre man gerne vil stege sine pandekager i store mængder fedtstof, så kræver det altså sin pande at give slip på dejen igen når pandekagen skal vendes, men som du kan se på mine lækre okonomiyaki, så var det heller ikke noget problem for  Fiskars Hardface stegepanden, og jeg brugte ikke så meget som én dråbe fedtstof ….jeg er vild med den pande!

Hvis du vil læse mere om Fiskars Hardface stegepanden, kan du gøre det lige her: Hard Face til krævende hverdagsbrug

Imens jeg udsætter The traveling Pan for flere udfordringer, så får du her opskriften på de lækre okonomiyaki og du behøver ikke kunne udtale hvad de hedder for at lave dem, de smager skønt uanset hvad du kalder dem!

Okonomiyaki - Japansk madpandekage

OKONOMIYAKI
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Asiatisk
Antal personer: 5-8 stk
Ingredienser
  • ½ spid- el. hvidkål, i strimler
  • 2 store gulerødder, groft revet
  • 2 forårsløg, i tyndeskiver
  • 3 dl kikærtemel * - kan erstattes af hvedemel eller andre glutenfrie meltyper
  • 1 dl rismel *
  • 2,5 dl vand
  • 1 spsk. frisk ingefær, fint revet
  • 1 spsk. gærflager * ( kan undlades )
  • 2 tsk. risvineddike
  • 1 tsk. salt
  • evt lidt Kokosolie til stegning
  • TOPPING:
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • vegansk chili mayo
  • sesamfrø
Fremgangsmåde
  1. Rør mel, vand, ingefær, risvineddike, gærflager og salt sammen til en tyk dej.
  2. Vend hvidkål og gulerødder i dejen.
  3. Varm en pande op til medium varme og tilsæt evt. lidt kokosolie.
  4. Brug ca. 1 dl til hver pandekage og steg den til den er helt fast på oversiden.
  5. Vend okonomiyaky´en og giv den 1 minut på den anden side.
  6. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  7. Server de færdige okonomiyaki toppet med vegansk chili mayo, forårsløg og sesamfrø og server en frisk salat til.
Tips
* køb disse ingredienser hos Rawfoodshop.dk til fordelagtige priser

 

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem