Superfood chokoladebark

 

superfood-chokoladebark_004

En lækker chokoladehapser fyldt med knas og superfoods. Perfekte til dessert, kaffen eller bare fordi!

De kan fyldes og drysses med alle slags nødder, kerner og tørret frugt. Så brug hvad der gemmer sig i dine skuffer og har du ingen superfoods, kan de sagtens springes over.

superfood-chokoladebark_002superfood-chokoladebark_003

Superfoods pulver i alverdens afskygninger kan altid findes i mit køkken. Både fordi jeg elsker smagen, men også fordi jeg godt kan lide ideen om at give min krop et ekstra boost sundhed.

Jeg indrømmer blankt at nogle superfoods smager betydeligt bedre en andre, spirulina fx. se det er en smag, man skal vænne sig til. Det har jeg nu efterhånden gjort med tiden, jeg kommer nemlig en teske spirulina i min greenie hver evig eneste morgen, så nu hører jeg altså til den sjældne race, der syntes at spirulina smager godt…

Jeg er dog ikke gået så vidt, at jeg har kommet det grønne stads i chokoladen her, der er alligevel en grænse ikke?
De superfoods jeg har brugt heri, smager sødt og lækkert og har begge noter af karamelsmag. Og karamel og chokolade har aldrig været en dårlig kombi vel?

Hvis du ikke er en helsetosse som mig, med køkkenskuffer fulde af helsepulver, så kan du altså sagtens undlade dem og brug  endelig den chokolade procent, der passer dine smagsløg bedst.

superfood-chokoladebark_001

Superfood chokoladebark
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Glutenfri, vegansk
Ret: Dessert
Antal personer: 6
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolde, 92 % ( eller den % du foretrækker )
  • 1 spsk. lucumapulver
  • 1 spsk. macapulver
  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. hampefrø + 1 tsk. drys
  • 2 spsk. kakaonibs
  • 1 dl. gojibær
  • 1 dl. ristede hasselnødder, groft hakkede
  • ½ dl. kokosflager
  • ½ tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Smelt chokoladen over et vandbad.
  2. Rør maca- og lucumapulver í den smeltede chokolade.
  3. Vend chiafrø, kakanibs, hasselnødder og hampefrø i.
  4. Spred blandingen ud på et stykke bagepapir.
  5. Drys med kokosflager, hampefrø, gojibær og salt.
  6. Kom chokoladebarken i fryseren i 30 min, knæk den i grove stykker og server den.
  7. Gem evt. rester i en lukket beholder i køleskabet.