Sweet potato chili fries med guacamole

sweet-potato-chili-fries_00-5

I takt med at temperaturen falder, stiger lysten til comfort food. Jeg tænker, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan?
Er du med mig, vil du elske det jeg disker op med her; sprøde søde kartofler, varm krydret chili toppet en lækker, cremet og spicy guacamole.

sweet-potato-chili-fries_00-4sweet-potato-chili-fries_00-2

Den er god nok, de søde kartofler bliver sprøde. Lækkert ikke?
De søde kartofler indeholder langt fra den samme mængde stivelse som almindelige kartofler og har derfor svært ved at blive sprøde på samme måde, og selvom de søde kartofler smager vidunderligt, så er der altså også bare noget særligt lækkert ved en sprød fritte, har jeg ikke ret?
Her kommer så det magiske trick, som giver sprøde søde kartoffel fritter: majsmel!
Du vender simpelthen bare de søde kartofler i lidt olie og majsmel og efter en tur i ovnen, har du de lækreste sprøde fritter!
Du kan takke mig senere, fordi nu skal du ud og teste det af om det passer. God fornøjelse 😉

sweet-potato-chili-fries_00sweet-potato-chili-fries_00-3

Sweet potato chili fries med guacamole
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri, comfort food
Ret: Mexikansk
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • SØD KARTOFFELFRITTER:
  • 800 g søde kartofler, i stave
  • 3 spsk. majsmel
  • 1 spsk. smeltet kokosolie
  • 1 stk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. urtesalt
  • CHILI:
  • 480 g udblødte og kogte kidneybønner, svarende til 2 dåser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1,5 dl grøntsagsbouillon
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 1 løg, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • TILNEHØR:
  • Guacamole
  • Frisk koriander
  • Lime både
  • Frisk rød Chili
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom de søde kartofler på bagepladen og vend dem med kokosolie, majsmel og krydderier.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag fritterne i 30 min.
  4. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt løget og steg det i 5 min.
  5. Tilsæt hvidløg, chili og krydderier og steg i 1 min.
  6. Kom tomatpuréen i gryden, vend det rundt og steg i yderligere 1 min.
  7. Tilsæt bønner, hakkede tomater, laurbærblade og bouillon.
  8. Lad det simre indtil fritterne er færdige og smag til med salt.
  9. Mos avokadoerne sammen med limesaft, salt og krydderier, til konsistensen er jævn og cremet.
  10. Rør koriander, chili og tomat i og smag til med salt.
  11. Anret de søde kartofler i 4 skåle, top med chili, gaucamole, koriander, frisk rød chili og lime både.