Varm og krydret marokkansk kål

Varm og krydret marokkansk kål

Kombinationen af stærkt og sødt, blødt og sprødt i en varm og krydret marokkansk kål salat.

Når du er gennem kold og forfrossen af det kolde novembervejr, så er denne varme og stærke kålsalat lige sagen.
Og at den samtidig også er det perfekte tilbehør til de gode ovnbagte falafler, gør jo ikke sagen dårligere vel?

Varm og krydret marokkansk kålVarm og krydret marokkansk kål

Rynker du på næsen af rosenkål?

Lad os lige tale lidt om rosenkål.

Enten sidder du og rynker på næsen og tænker, puha nej!
Eller også klapper du i dine små hænder og tænker, uhmmmm jaaaa!

Fordi sådan er det med rosenkål!
Enten elsker man det, eller også syntes man det er helt forfærdeligt.

Jeg vil vove og påstå, at en af årsagerne til du er på hade holdet, kan være fordi du kun har fået serveret den i den helt udkogte og smattede udgave….
Og her giver jeg dig helt ret!
Kogt rosenkål er noget af det mest forfærdelige man kan få serveret.

Rosenkål, må under ingen omstændigheder koges!
Rosekål skal servers råt, helt fint snittet eller også skal det bages/steges!
Se, så bliver det lækkert!

Rosenkål kommer med endnu en udfordring…
Det er også et kæmpe pille arbejde, alle de grimme yderblade der skal pilles af.
Det er den eneste årsag til jeg ikke spiser betydeligt mere rosenkål end jeg gør.
Fordi jeg er vild med rosenkål!
og hver gang tænker jeg, at jeg spiser alt for lidt af det.

Altså når det er færdigt, ik!
Fordi under pillearbejdet, er jeg også skeptisk…

Varm og krydret marokkansk kål

Rosenkålen har i denne varme og krydrede marokkansk kål salat fået selvskab af blomkål og rødløg.

Pakket det ind i en spicy harissa og toppet det med lækre sager i form af rosiner, granatæbler, oliven, persille og pistacienødder.

Hvis du er rosenkålsfornægter så prøv lige denne her, ik!
Jeg er sikker på du vil elske varm og krydret marokkansk kål.

Du kan nu altså også sagtens bruge mere blomkål, hvis nu, rosenkål bare ikke er “your thing” 😉

Blev du modig?

Fik jeg dig overbevist?
Og er du nu blevet forvandlet til en rosenkåls-elskende grøntsagspassiont?

Så kast dig over alle disse mundvandsløbende rosenkålsopskrifter!

Rosenkål med cremet sennepsdressing og kokosbacon
Ovnbagt rosenkål med granatæble og tahin
Sprød efterårssalat med rosenkål og fennikel

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Varm og krydret marokkansk kål

Lun marokkanks kålsalat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: salat, tilbehør
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 200 g rosenkål
  • 2 rødløg, i skiver
  • 1 spsk. harissapaste
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl rå og usaltede pistacienødder fx. fra Nøddebazaren
  • 1 dl sorte kalamata oliven
  • 1 håndfuld frisk koriander eller persille
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Del blomkålen i buketter og pil de grimme yderste blade af rosenkålen.
  3. Kom kål og løg på bagepladen og vend dem med harissa og olivenolie.
  4. Sæt pladen i ovnen og bag kålen i 20-25 min.
  5. Rist imens pistacienødderne på en tør varm pande til de bliver gyldne og begynder at dufte.
  6. Lad nødderne køle lidt af inden de hakkes groft.
  7. Fjern evt. sten i olivenerne og skær dem i skiver og hak krydderurterne groft.
  8. Kom de bagte kål i en serveringsskål og fordel rosiner, oliven og krydderurter.
  9. Spis salaten som den er eller server dem som tilbehør til fx. falafler eller andre grønne bøffer.