Arabisk rødbedesuppe

Arabisk rødbedesuppe

Det er ikke kun varmen fra suppen, der vil give dig varme tilbage i både hænder og fødder.
Alle de skønne varmende krydderier vil også fyre op for temperaturen.

Vi dykker dybt i krydderi skuffen til denne smukke Arabisk rødbedesuppe.
Det giver masser af smag, til en ellers meget enkel ret.

Arabisk rødbedesuppe

Krydderier og krydderurter

Store mængder krydderier og krydderurter, er mine absolutte yndlings smagsgivere, i alle mine retter.

Med dem kan du nemlig forvandle selv en enkel lille rødbede til en kæmpe smagsoplevelse.
Det er det magiske ved krydderier.

Du skal endelig ikke være bange for at bruge mange forskellige krydderier i en ret.
Smag dig frem undervejs, så du ikke kommer til at komme for alt meget i.
Det er jo lidt svært at tage dem ud igen, når først de er kommet i, ikke?

Arabisk rødbedesuppe

Denne Arabiske rødbedesuppe får ikke kun smag fra alle de skønne krydderier, der kommes i suppen.

Den toppes også med krydrede kikærter og den evigt gode tahindressing.
Jo man kan altså sagtens komme tahindressing på en suppe…

Det er overraskende lækkert!
Og smagen af ristet sesam passer så lækkert sammen med alle de øvrige krydderier og smagsgivere i den smukke suppe.

Hvad med resten af posen?

Har du rødbeder tilbage i posen, mangler du måske inspiration til hvad du skal stille om med dem.

Hvad en salat?
Bøffer?
Eller hvad med en hummus?

Du bestemmer, opskrifterne finde du ihvertfald her!

Cremet rødbedesalat med soltørrede abrikoser og persille
Veganske rødbedebøffer og blomkålssalat med bagte rødbeder
Vafler med rødbedehummus og avokado

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Arabisk rødbedesuppe

5.0 from 2 reviews
Arabisk rødbedesuppe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 700 g rødbede, groft revet
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 stort løg, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk kanel
  • 1 stk allehånde
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 100 g røde linser
  • kokosolie til stegning
  • Salt og peber
  • TOPPING:
  • 2 x Krydrede stegte kikærter
  • Tahindressing
  • Friiskpresset citron saft og fint hakket bredbladetpersille
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og alle krydderierne og lad det stege med i 1 min.
  4. Tilsæt rødbede, linser og bouillon og bring det i kog.
  5. Læg låg på gryden og lad det simre i 45 min.
  6. Blend suppen jævn og cremet med en stavblender og smag suppen til med salt og peber.
  7. Anret suppen i skåle og top med kikærter, tahindressing, persille og citronsaft.

 

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem