Det er ikke kun varmen fra suppen, der vil give dig varme tilbage i både hænder og fødder.
Alle de skønne varmende krydderier vil også fyre op for temperaturen.
Vi dykker dybt i krydderi skuffen til denne smukke Arabisk rødbedesuppe.
Det giver masser af smag, til en ellers meget enkel ret.
Krydderier og krydderurter
Store mængder krydderier og krydderurter, er mine absolutte yndlings smagsgivere, i alle mine retter.
Med dem kan du nemlig forvandle selv en enkel lille rødbede til en kæmpe smagsoplevelse.
Det er det magiske ved krydderier.
Du skal endelig ikke være bange for at bruge mange forskellige krydderier i en ret.
Smag dig frem undervejs, så du ikke kommer til at komme for alt meget i.
Det er jo lidt svært at tage dem ud igen, når først de er kommet i, ikke?
Arabisk rødbedesuppe
Denne Arabiske rødbedesuppe får ikke kun smag fra alle de skønne krydderier, der kommes i suppen.
Den toppes også med krydrede kikærter og den evigt gode tahindressing.
Jo man kan altså sagtens komme tahindressing på en suppe…
Det er overraskende lækkert!
Og smagen af ristet sesam passer så lækkert sammen med alle de øvrige krydderier og smagsgivere i den smukke suppe.
Hvad med resten af posen?
Har du rødbeder tilbage i posen, mangler du måske inspiration til hvad du skal stille om med dem.
Hvad en salat?
Bøffer?
Eller hvad med en hummus?
Du bestemmer, opskrifterne finde du ihvertfald her!
Cremet rødbedesalat med soltørrede abrikoser og persille
Veganske rødbedebøffer og blomkålssalat med bagte rødbeder
Vafler med rødbedehummus og avokado
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 700 g rødbede, groft revet
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 stort løg, groft hakket
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 1 tsk kanel
- 1 stk allehånde
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spidskommen
- ¼ tsk cayennepeber
- 100 g røde linser
- kokosolie til stegning
- Salt og peber
- TOPPING:
- 2 x Krydrede stegte kikærter
- Tahindressing
- Friiskpresset citron saft og fint hakket bredbladetpersille
- Varm en gryde op til medium varme.
- Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
- Tilsæt hvidløg og alle krydderierne og lad det stege med i 1 min.
- Tilsæt rødbede, linser og bouillon og bring det i kog.
- Læg låg på gryden og lad det simre i 45 min.
- Blend suppen jævn og cremet med en stavblender og smag suppen til med salt og peber.
- Anret suppen i skåle og top med kikærter, tahindressing, persille og citronsaft.
Den lækreste rødebedesuppe, jeg nogensiden har smagt!!
Åh, tak altså!
Det er jeg bare så glad for at du syntes 😉
Dit køkken er utroligt inspirerende – lige til at stifte bekendtskab med !?
Det er jeg da bare så glad for at du syntes 😉
Hej Maria
Er lige stødt på din madblog, fordi jeg ledte efter en opskrift på nøddesmør. Vores valnøddetræ har nemlig givet over 6 kg. nødder (efter de er knækket!) i år og så må jeg jo finde på noget … Din blog er meget inspirerende. Jeg har fx. meget lyst til at lave rødbedesuppen og fulgte så links for at se på de krydrede kikærter. Der synes jeg så det bliver lidt svært, fordi jeg skal skille de krydrede kikærter ud fra en salatopskrift. Så bare et hint herfra: Del opskrifterne op, hvis du linker på kryds og tværs. Mange hilsner, Maggie
Tusind tak for dit feedback Maggie – det er noget jeg vil overveje at gøre 😉
Åhhh.. jeg har lige lavet din rødbedesuppe med kikærter og tahindressing. Wow – hvor det smager… englene synger. Ofte krydrer jeg for lidt og har det svært med opskrifter, men dette her er ikke sidste gang at jeg følger en af dine. Stor tak 🙂
Åh hvor er det skønt at høre du lykkedes med denne her så !!
Og ovenikøbet syntes det smagte så englene synger – det gør mig bare så glad
Man skal nemlig ikke være bange for at give den gas med krydderierne 😉
Hej jeg glæder mig til at prøve den. Kan suppen fryses?
Hilsen susanne
Det vil jeg klart mene at den kan ☺️