Jordskoksuppe med kokosbacon og pestosnegle

Jordskoksuppe med kokosbacon

Kun 3 dage til jul…

Så er det bare mig?
Eller trænger vi lige til en lille pause fra julemaden, inden det sådan for alvor går løs?
Det har jeg så lige besluttet, at vi har.

Derfor byder jeg på en varm, cremet og lækker jordskoksuppe med den skønneste topping af kokosbacon og pestosnegle som tilbehør.
Begge dele er veganske og sneglene er tilmed glutenfrie.

Jordskoksuppe med kokosbaconJordskoksuppe med kokosbacon

Julen varer længe …

Om 3 dage går det løs og i 3 hele dage står den på julemad og juleknas.

Juleaften og julefrokost både 1. og 2. juledag, det er tunge sager,
Så hvis du lige som jeg, ikke går ind for madspild og derfor skal spise julerester, til hver en krumme er spist op.
Ja det kan jo godt tage et par dage, hvis man har været for rundhåndet med mængderne.

Det har man det jo med at være, især ved juletid, der skal jo endelig ikke mangle noget, vel?
Men prøv nu alligevel at være realistisk når du handler ind og laver mad.
Hver ret behøver ikke, at kunne mætte alle.

Uanset om det er til julemiddagen eller julefrokosten, er der så mange retter at vælge imellem, at alle skal nok blive mætte. Alle begge små du ved…

Nå det var lige en lille bøn fra mig, om ikke at gå amok med mængderne og på den måde mindske madspildet.
Men nu skulle det jo handle om suppe, jordskoksuppe.

Jordskoksuppe med kokosbacon

Jordskokker får en lækker mild røget smag når de tilberedes,
Så når man topper suppen med den lækre kokosbacon, bliver den røgede smag fremhævet og suppen får et lækkert knas.

Det er et kæmpe arbejde at skrælle de små knoldede banditter, men smagen man får, gør det hele arbejdet værd.
Skrælleriet kan også springes over, hvis det ikke betyder så meget om suppen er lidt grumset.
Uanset hvad, så smager suppen skønt
Og kom nu rigeligt med kokosbacon på, ikke…

Lad mig vide hvad du synets om suppen

Hvis du laver disse suppen så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet.

Og glem ikke, at du kan give mine opskrifter karakterer, det gør du ved at trykke på de gule stjerner når du kommenterer.
Det ville gøre mig så glad, så ved jeg nemlig hvad der hitter.

Laver du opskriften, så del den endelig på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Jordskoksuppe med kokosbacon

Jordskoksuppe med kokosbacon
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 800 g jordskokker, skrællede og i grove tern
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 æble, i tern
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. tørret timian
  • kokos til stegning
  • DRYS: kokosbacon
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget mørt heri i ca. 5 min.
  2. Tilsæt jordskokker, æble og timian og steg i yderligere et par minutter.
  3. Hæld bouillonen over, bring det i kog og skru så ned til lav varme.
  4. Læg låg på gryden og lad det simre i 25-30 min.
  5. Blend suppen jævn og cremet med en stavblender og smag den til med salt og peber.
  6. Anret suppen i skåle, drys med kokosbacon og server pestosneglende til.

 
Pestosnegle
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: brød, boller, bagværk
Antal personer: 12 stk.
Ingredienser
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 100 g boghvedemel
  • 2 spsk. FiberHUSK ( den gule )
  • 1 tsk. xanthan gum*
  • 1 tsk tørgær
  • 1 tsk flagesalt
  • 4 dl vand
  • FYLD:
  • 4 spsk. pesto
Fremgangsmåde
  1. I en skål blandes de tørre ingredienser sammen, tilsæt vandet og rør det sammen til en jævn og ensartet dej.
  2. Lad dejen stå og samle sig i 10 min.
  3. Pensel 2 stykker bagepapir med kokosolie.
  4. Rul dejen ud imellem de 2 smurte stykker bagepapir - så langt ud til kanterne det er muligt.
  5. Smør pestoen ud og rul dejen sammen med hjælp fra bagepapiret.
  6. Skær dejen i 12 lige store skiver og placer dem helt tæt i et fad med bagepapir.
  7. Sæt fadet i ovnen og bag dem i 45 min.
Tips
* Xanthan gum kan undlades, men giver en rigtig god struktur.

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem