Nøddesteg til den kødfrie julemiddag

Nøddesteg til den kødfrie julemiddagNøddesteg er en super lækker sag til den kødfrie julemenu.
Den er fuld af grøntager, nødder og lækker smag!

Den er nem at lave og kan med fordel laves dagen før.
Ja, det gør den faktisk bare meget bedre.

Nøddesteg til den kødfrie julemiddagNøddesteg til den kødfrie julemiddag

Vegansk jul? Jamen hvad skal vi så spise?

At bryde traditioner er svære.
Men at bryde op med den klassiske juletradition, er nok den sværeste.

Fordi hvordan skal der nu serveres, på denne traditionsbunde aften?

Et rigtig godt bud på det kunne være denne lækre nøddesteg.

Nøddesteg til den kødfrie julemiddag

Uanset om I er flere, der skal spise kødfri julemenu eller det kun er dig.
Så er denne nøddesteg lige sagen at lave og servere.
Også selvom den kan virke omstændig at lave, er det faktisk super nemt.

Men faktisk, gør det at lave den dagen før, kun smag og konsistens meget bedre.
Juleaften varmes den blot igen og serveres med alt det andet lækre tilbehør.

Og i dagene efter, er den skøn som pålæg, både kold eller lun.

Den veganske julemenu

Kunne fx. se sådan ud

Nøddesteg
Bagte rodfrugter
Rød vintersalat
Julesauce
Ris ala Mande

Glædelig jul! 

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Nøddesteg til den kødfrie julemiddag

3.0 from 2 reviews
Nøddesteg
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Jul
Antal personer: 4-6 personer
Ingredienser
  • 1 knoldselleri, groft revet
  • 250 g champignon, fint hakket
  • 1 porre, i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 dl. kogte røde linser
  • 1 dl. kogte quinoa
  • 1 tsk. timian
  • 2 spsk. tamari
  • 1 dl. valnødder
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 4 spsk. kikærtemel
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Rør knuste hørfrø sammen med vand og lad det trække i 10 min.
  3. Riv sellerien groft. Skær porren i tynde skiver og hak champignonerne fint.
  4. Varm en pande op til medium varme.
  5. Tilsæt kokosolie og steg selleri, porre og champignon i 5 min.
  6. Tilsæt hvidløg, tamari og timian og steg det i yderligere 5 min.
  7. Pisk hørfrø blandingen sammen med kogte linser og quinoa.
  8. Tilsæt stegte grøntsager til linse blandingen og rør det sammen.
  9. Vend groft hakkede valnødder i og tilsæt melet lidt ad gangen,
  10. Hvis farsen er meget våd tilsættes der mere mel.
  11. Smør et ovnfast fad med kokosolie og fordel farsen heri.
  12. Sæt fadet i oven og bag det i 40-45 min.
  13. Lad nøddestegen hvile 20-30 min. for at den kan sættes sig og der skal skæres skiver af den.

 

 

Få alle julens opskrifter her i Den ultimative guide til den veganske jul.

Alt fra risengrød, ris ala mande, nøddesteg, salater, godter og brunch. Ja selv sauce og ostebord.
Jeg har sørget for det hele, nu er det bare op til dig hvad du vil servere for dig og dine kære.

Tryk på billedet og du kommer hen til guiden.

Glædelig jul! 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem