Rosenkål med cremet sennepsdressing og kokos bacon

Rosenkål med cremet sennepsdressing og kokos bacon

Bagt rosenkålssalat med varm sennepssauce, tranebær og knasende sprød kokosbacon.
Det perfekte tilbehør til julebordet.

Aldrig har rosenkål smagt så godt.
Og jeg garanterer tomme fade!

Rosenkål med cremet sennepsdressing og kokos baconRosenkål med cremet sennepsdressing og kokos bacon

Regl nr. 1

Hvis jeg ikke har sagt det før, så siger jeg det gerne igen.
Bare så vi ikke er i tvivl, ikke…

Kog aldrig, som i aldrig rosenkål!
Det smager af prut, bogstaveligt talt.

Rosenkål skal enten bages eller steges, så smager de vidunderligt.

Rosenkål med cremet sennepsdressing og kokos bacon

Rosenkål med cremet sennepsdressing og kokos bacon er bare en ualmindelig god kombination.

Varm og cremet sennepsdressing, syrlige tranebær og knasende sprød kokosbacon, det bliver bare ikke bedre.

Retten vil selvfølgelig gøre sig godt på alle tidspunkter i vintertiden, men jeg syntes den passer så fint til julemiddagen.

Min julemenu bliver uden tvivl en dejlig kombination af nøddesteg, rød vintersalat og denne skønne rosenkålssalat,
Nu kan juleaften bare komme an, jeg er klar!

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Rosenkål med cremet sennepsdressing og kokos bacon

Rosenkål med varm sennepssauce og kokos bacon
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør, jul
Antal personer: 4-6 portioner
Ingredienser
  • 1 kg rosenkål
  • 2 spsk. persille, fint hakket
  • 1 dl. tørrede tranebær, groft hakkede
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • VARM SENNEPSSAUCE:
  • 5 dl. havremælk
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. grov sennep
  • 2 spsk. tapiokamel* + 2 spsk. vand
  • Salt og peber
  • KOKOSBACON:
  • 1 dl. kokosbacon
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Pil alle de grimme blade af rosenkålen, halver de store og lad de små være hele.
  3. Kom dem i et ovnfast fad og vend dem med olivenolie, salt og peber.
  4. Sæt fadet i ovnen og bag dem i 25-30 min.
  5. Varm havremælken op i en gryde ved mellem/høj varme.
  6. Tilsæt dijon- og grov sennep og rør det ud i mælken.
  7. Rør vand og tapioka sammen og rør det i saucen, nu begynder saucen at tykne.
  8. Lad saucen simre et par minutter og smag den til med salt og peber.
  9. Vend rosenkålen med halvdelen af saucen, tranebær og persille.
  10. Anret det i et fad, pynt med kokosbacon og server resten af saucen til.

 

Få guiden til den ultimative veganske jul.

Alt fra risengrød, ris ala mande, nøddesteg, salater, godter og brunch. Ja selv sauce og ostebord.
Jeg har sørget for det hele, nu er det bare op til dig hvad du vil servere for dig og dine kære.

Tryk på billedet og du kommer til guiden.

Rigtig glædelig jul!

GemGem

GemGem

GemGem