Vegansk julesauce

Vegansk julesauce

Sovsen Jensen, pas på sovsen Jensen!

Til en julemenu hører der sig naturligvis sauce til.
Den skal brun og tyk og den skal smage så englende synger – det er vel juleaften.
Men sådan en vegansk julesauce, kan være svær at få til at smage af noget.

Men jeg har din ryg!

Jeg giver dig her opskriften på en foolproof vegansk julesauce med masser af smag, lavet udelukkendeaf naturlige ingredienser.

Ingen pulversauce her!

Vegansk julesauce

Vegansk julesauce

Hemmeligheden bag den gode veganske sauce, er sådan set bare, at tilføje masser af umami, altså velsmag.

I denne sauce kommer umamien fra svampe, bouillon, tomatpure, balsamico og rødvin.
Igen af delene kan undværes, det er ligesom kombinationen af det hele der giver saucen den gode dybe og lækre smag.

Saucen behøver ikke engang at jævnes for at blive så tyk at den kan hænge fast på kartoflerne.
Fordi, det er sådan en sauce skal være, ikke?

Alle grøntsagerne, der koges med og blendes, giver saucen den gode tykke konsistens.
Så værsågod, en lækker sauce med masser af smag og naturlige ingredienser til den veganske julemiddag.

Glædelig jul!

Vegansk julesauce

5.0 from 1 reviews
Vegansk julesauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Jul, sauce, tilbehør
Antal personer: 4-6 personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 100 g champignon
  • 2 spsk. tamari
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 spsk. kokossukker
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk. timian
  • 1 laurbærblad
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl rødvin
  • Salt og peber
  • kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Kom løg, gulerod, bladselleri og champignon i en foodprocessor og hak der fint.
  2. Varm en gryde op til medium varme.
  3. Smelt lidt kokosolie og steg de finthakkede grøntsager heri i 10 min.
  4. Tilsæt timian og tomatpuré, rør det rundt og lad det stege med i 1 min.
  5. Tilsæt tamari, balsamico og kokossukker og rør det sammen.
  6. Tilsæt grøntsagsbouillon, rødvin og laurbærblad.
  7. Bring det i kog og lad det simre i 30 min.
  8. Tag laurbærbladet og smag saucen til med salt og peber.
  9. Blend saucen helt jævn med en stavblender.
  10. Hvis saucen er for tynd kan den evt. jævnes eller koges mere ind.

 

Få guiden til den ultimative veganske jul.
Alt fra risengrød, ris ala mande, nøddesteg, salater, godter og brunch. Ja selv sauce og ostebord.
Jeg har sørget for det hele, nu er det bare op til dig hvad du vil servere for dig og dine kære.

Tryk på billedet og du kommer til guiden.

Rigtig glædelig jul!