Vegansk nytårsmenu: 5 x forretter til nytårsaften

 

Vegansk nytårsmenu: 5 x forretter til nytårsaften

 

Få inspiration til den veganske nytårsmenu med 5 x forretter til nytårsaften.

Alt fra suppe og blinies til friske forårsuller og skønne dips.
Alle er veganske og glutenfrie.

Nu er det er bare op til dig at vælge hvilken en forret du vil servere?

Vegansk Nytårsmenu: 5 x forretter til nytårsaften

På årets sidste dag vil vi gerne gøre lidt ekstra ud af det hele.
Uanset om vi skal fejre den alene, med familie, venner eller til den helt store fest.
Så er tøjet lidt finere, vi pynter op med serpentiner og glimmer.
Og maden, den skal selvfølgelig sidde lige i skabet.

Henover de næste dage, frem til nytårsaften, vil jeg komme med ideer til den komplette nytårsmenu.
Alt fra snacks´ene til dronningens nytårstale, forretter, hovedretter og desserter.
Det eneste jeg ikke kommer med opskrift på, er kransekagen.

Den er nemlig bestilt hos Acacia
En lille charmerende butik på Frederiksberg, der laver lækre veganske og glutenfrie kager, helt uden raffineret sukker.

Og idag starter vi med forretterne.

Snacks, hovedretter og desserter

Jeg har gjort det super nemt for dig!

Står du og mangler du inspiration til nytårets forret?
Hovedret?
Eller måske til en lille snack imens Dronningen afholder sin nytårstale?

Så er der masser af inspiration at hente her:

5 x snacks til nytårsaften
5 x hovedretter til nytårsaften
5 x desserter til nytårsaften

Men nu til alle de delikate forretter!

Vegansk nytårsmenu: 5 x forretter til nytårsaften1.Pinwheels med avokadomos

Vegansk nytårsmenu: 5 x forretter til nytårsaften

Blinies med 3 forskellige toppings
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Forret
Antal personer: 12
Ingredienser
  • BLINIES:
  • 100 g boghvedemel
  • 2,5 dl cashewmælk
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 1 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. bagepulver
  • Rødbedecreme med stegte svampe
  • 150 g rødbede
  • 100 g sojacremefraiche
  • 2 spsk. fint hakket dild
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 250 g champignon, i kvarte
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • oliven- el. kokosolie til stegning
  • frisk dild til pynt
  • Belugalinsekaviar med cremefraiche & dild
  • 1 dl belugalinser
  • 2 spsk. kapers, fint hakket
  • 1 spsk. fint hakket dild
  • 100 g soja cremefraiche
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. fint hakket dild
  • salt og peber
  • frisk dild til pynt
  • Butternutsquashpuré med pekannød & tranebær
  • ½ butternutsquash
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 1 dl pekannødder, fint hakket
  • 1 dl tørrede tranebær, fint hakket
  • 2 spsk. bredbladet persille, fint hakket
Fremgangsmåde
  1. BLINIES:
  2. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt derefter mælken lidt ad gangen under omrøring, indtil dejen er jævn og uden klumper.
  3. Varm en pande op til medium/høj varme og tilsæt lidt kokosolie.
  4. Sæt 3-4 blinies på panden ad gangen á 2 spsk. dej.
  5. Steg dem i 3-4 min, til der er huller i dejen på oversiden, inden de vendes og steges i yderligere 1 min.
  6. Rødbedecreme med stegte svampe
  7. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  8. Skræl rødbederne, skær dem i grove tern og fordel dem på bagepladen.
  9. Vend rødbederne med olivenolie og salt og bag dem møre i ca. 45 min.
  10. Kom de bagte og afkølede rødbeder i en foodprocessor med cremefraiche, dild og citronsaft og blend det til en jævn og cremet puré. Smag til med salt og peber.
  11. På en medium varm pande steges champignoner og hvidløg i olie, til champignonerne er helt møre, og væden er fordampet.
  12. Kom en stor spsk. rødbedepure på en blinie, top med en stor spsk. stegte svampe og pynt med frisk dild.
  13. Belugalinsekaviar med cremefraiche & dild
  14. Kog linserne efter anvisning på posen og vend dem, imens de stadig er lune, med kapers og dild. Krydres med salt og peber.
  15. Rør cremefraichen sammen med citronsaft og dild og smag til med salt og peber.
  16. Kom en stor spsk. cremefraiche på en blinie, top med linsekaviar og pynt med dild.
  17. Butternutsquashpuré med pekannød & tranebær
  18. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  19. Skær butternutsquashen i grove tern, fordel den på bagepladen og vend med olivenolie og salt.
  20. Sæt pladen i ovnen bag dem møre i ca. 25 min.
  21. Kom den bagte butternutsquash i en foodprocessor med citronsaft og blend det til en jævn og cremet puré. Smag til med salt og peber.

 

Vegansk Nytårsmenu: 5 x forretter til nytårsaften3. Jordskoksuppe med kokosbacon og pestosnegle

Vegansk Nytårsmenu: 5 x forretter til nytårsaften4. Friske forårsruller med lækre dips

Vegansk Nytårsmenu: 5 x forretter til nytårsaften

5. Selleripure med ristede bøgehatte og syltede rødløg

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem