Vegansk ostebord

Vegansk ostebord

Efter en god julefrokost kommer et lækkert ostebord.
Med alt hvad dertil hører af frugt, grønt, brød og knas.

Ostebordet er endnu en af de lækre spiselige traditioner vi har i denne søde juletid, og måske, du troede, det var helt umuligt at lave et vegansk ostebord?

Så kan jeg med glæde her give dig hele 3 forskellige oste, du kan sætte på dit veganske ostebord.

Vegansk ostebord

Ost, ost, ost – jeg må ha´ost!

Ost er en de ting, der afholder mange fra at blive veganer.

“Jamen jeg kan jo ikke undvære ost” eller “savner du slet ikke ost?”
Det argument og det spørgmål, hører jeg igen og igen, når emnet kommer ind på valget af den veganske livsstil.

Men du behøver slet ikke undvære ost!

Vegansk ostebord

Idag findes der efterhånden et stort udvalg af veganske både i de velassorterede supermarkeder og i veganske specialbutikker som Astrid & Aporna og Den Veganske Butik
Og de minder skræmmende meget om den ost du allerede kender, i både smag og konsistens.

Som det er med alle andre præfabrikerede fødevarer, så indeholder de veganske oste du kan købe også tilsætningsstoffer og deslige.
Derfor foretrækker jeg at lave dem selv.

Lav din egen ost

Det er helt enkelt og det eneste det kræver er en god portion cashewnødder, en god blender, lidt lir fra helskosten og så en anelse tålmodighed.

Cashewnødderne skal nemlig først udblødes og derefter skal ostene tilbage i køleskabet før de er klar til servering.
Men i ren arbejdstid tager det ingen tid, blenderen gør nemlig alt arbejdet for dig.
Så jo bedre en blender du har, jo bedre bliver konsistensen på den færdige ost.

Jeg har lige opgraderet min blender til en Blendtec og sammen med Twister Jar´et blev det til de meste cremede oste jeg nogenside har lavet!

Jeg knus elsker allerede min nye blender!

Vegansk ostebord

5.0 from 1 reviews
Cashewost med urter og tranebær
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: pålæg, jul, ost
Antal personer: 1 ost/ 4-6 personer
Ingredienser
  • 2,5 dl cashewnødder, udblødt i 4 timer
  • 2 spsk. kokosolie, uden smag
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 tsk. Clearspring white miso
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. Herbamare urtesalt
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. tørret timian
  • ½ tsk. tørret salvie
  • DEKORERING:
  • 1 dl. tørrede tranebær, fint hakket
  • 2 spsk. frisk rosmarin, fint hakket
  • 2 spsk. frisk timian
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser til osten i en højhastigheds blender eller foodprocessor.
  2. Blend det helt jævt og cremet, det kan være nødvendigt at stoppe et par gange for at skrabe siderne ned.
  3. For et lavt sylteglas eller lille skål med husholdningsfilm, kom cremen heri, fold husholdningsfilmen over og pres det sammen.
  4. Sæt osten i køleskabet og lad det stå og blive fast i 2-3 timer.
  5. Bland ingredienserne til dekoreringen sammen i en skål og vend osten heri.
  6. Server osten som en del af et ostebord sammen med brød, knækbrød, frugt, grøntsager og andet godt.
  7. Opbevar osten tildækket i køleskabet, her holder den sig 1-2 uger.

Vegansk ostebord
5.0 from 1 reviews
Røget Cashewost
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Antal personer: 1 ost/4-6 personer
Ingredienser
  • 2,5 dl cashewnødder, udblødt i 4 timer
  • 2 spsk. kokosolie, uden smag
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 tsk. Clearspring white miso
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. Herbamare urtesalt
  • 1 tsk. røget paprika
  • DEKORERING:
  • 3 spsk. purløg, fint hakket
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. citron peber
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser til osten i en højhastigheds blender eller foodprocessor.
  2. Blend det helt jævt og cremet, det kan være nødvendigt at stoppe et par gange for at skrabe siderne ned.
  3. Fordel cremen på et stykke husholdningsfilmenog rul det stramt sammen til en pølse.
  4. Læg osten i køleskabet og lad den ligge og blive fast i 2-3 timer.
  5. Bland ingredienserne til dekoreringen sammen i en skål og rul osten heri.
  6. Server osten som en del af et ostebord sammen med brød, knækbrød, frugt, grøntsager og andet godt.
  7. Opbevar osten tildækket i køleskabet, her holder den sig 1-2 uger.

Vegansk ostebord
5.0 from 1 reviews
Cashewsmørreost med urter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Antal personer: 1 ost/4-6 personer
Ingredienser
  • 2,5 dl cashewnødder, udblødt i 4 timer
  • 4 spsk. soya yoghurt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 spsk. frisk basilikum, fint hakket
  • 2 spsk. purløg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. Herbamare urtesalt
  • ¼ tsk. peber
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser til osten i en højhastigheds blender eller foodprocessor.
  2. Blend det helt jævt og cremet, det kan være nødvendigt at stoppe et par gange for at skrabe siderne ned.
  3. Kom cremen i et patentglas med låg.
  4. Sæt osten i køleskabet og lad det stå og blive kold og trække smag i 2-3 timer.
  5. Server osten som en del af et ostebord sammen med brød, knækbrød, frugt, grøntsager og andet godt.
  6. Opbevar osten i en lukket beholder køleskabet, her holder den sig 1-2 uger.

 

Få guiden til den ultimative veganske jul.

Alt fra risengrød, ris ala mande, nøddesteg, salater, godter og brunch. Ja selv sauce og ostebord.
Jeg har sørget for det hele, nu er det bare op til dig hvad du vil servere for dig og dine kære.

Tryk på billedet og du kommer til guiden.

Rigtig glædelig jul!

GemGem

GemGem

GemGem