Vegansk Ris ala Mande

Vegansk Ris ala Mande

Ris ala mande, det ultimative søde punktum efter en skøn julemiddag.
Her i en vegansk og frisk udgave.

Hvor den klassiske kirsebærsauce er skiftet ud med eksotiske passionsfrugter.
Anderledes, men virkelig lækkert!

Vegansk Ris ala MandeVegansk Ris ala Mande

Vegansk Ris ala Mande

Intet er så klassisk, som den danske julemenu!
Og selvfølgelig skal en skøn julemiddag sluttes af med ris ala mande.

At lave en vegansk, mælkefri udgave kan måske virke som en umulig udgave.

Men det er det heldigvis ikke!
Og hvis jeg selv skal sige det, ik?
Så er jeg kommet frem til en udgave, der slår den klassiske med flere længder!

Let og lækker – frisk og sød

Jeg har aldrig rigtig brudt mig om flødeskum.

Derfor har jeg også altid syntes den klassiske ris ala mande, har været sådan lidt kvalm.
Og den hvinende søde kirsebærsauce oven på, har heller ikke gjort noget godt for oplevelsen.

Jeg syntes det er super lækkert, at give det søde og fede et modspil af noget frisk og syrlig.
Derfor har jeg brugt passionsfrugter som sauce, det er simpelthen så lækkert.

Flødeskum af kokos

Flødeskummen er lavet af den fede del af kokosmælken, det giver en super let og lækker konsistens og kokossmagen slår slet ikke igennem.

Du får altså en super lækker og frisk version af den ultimative juledessert.
Og for første gang i mange år, skal jeg med garanti slutte min julemiddag af med ris ala mande.

Fordi den her, er lækker!

Vegansk Ris ala Mande

5.0 from 1 reviews
Vegansk Ris ala Mande
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Jul, dessert
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 4 dl kold risengrød
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 3-4 spsk. mandelsplitter
  • KOKOSFLØDESKUM:
  • Den fede del fra 1 stor dåse kokosmælk*
  • SAUCE:
  • 4 passionsfrugter
Fremgangsmåde
  1. Rør den kolde risengrød sammen med vaniljepulver.
  2. Pisk den fede kokoscreme til flødeskum.
  3. Vend forsigtig kokosflødeskummet og mandelsplitterne i risengrøden.
  4. Fordel ris ala manden i 4 glas.
  5. Stil dem på køl indtil de skal serveres
  6. Lige inden de serveres kommes saften fra 1 passionsfrugt på hver portion og pyntes evt. med lidt mandelsplitter.
Tips
* stil dåsen med kokosmælk i køleskabet natten over, åben den i bunden og hæld den flydende del fra i et glas, og skrab den fede del i en skål.
Det bedste resultat fåes ved at både skål og piskeris har samme temperatur, så et godt tip er at sætte skål og piskeris i køleskabet ca. 30 min før det skal bruges.

 

Få guiden til den ultimative veganske jul.

Alt fra risengrød, ris ala mande, nøddesteg, salater, godter og brunch. Ja selv sauce og ostebord.
Jeg har sørget for det hele, nu er det bare op til dig hvad du vil servere for dig og dine kære.

Tryk på billedet og du kommer til guiden.

Rigtig glædelig jul!

GemGem