3 x Grøntsagschips

Skift dine kartoffelchips ud med en sundere slags lavet af grøntsager.

Rødbeder, kål, pastinakker og hvad grøntsagsskuffen ellers gemmer på – lav dem til chips!
Aldrig har det været sjovere at spise grøntsager.
Jeg giver dig her 3 forskellige grøntsagschips, som du kan snacke af når X-factor ruller over skærmen i aften.

3 x Grøntsagschips

Først tog grøntsagsfritterne os med storm.
De sidtse par år har vi forvandlet alt fra bønner, selleri og søde kartofler til sunde fritter.
Nu er det er altså chipsenes tur til at blive udskifter med en meget sundere grøntsagsudgave.

Og ved du hvad, det smager faktisk også meget bedre.
Vi kan sagtens blive enige om at man med mange, såkaldt sundere udgaver, må gå på kompromis med smagen. Det er nu bare slet ikke tilfældet med grøntsagschips. De smager virkelig skønt. Selv skålen med kål chips har det med at blive tømt.

Kun fantasisen sætter grænser for hvilke grøntsager du kan “chipse”. Min favoritter får du ihverfald her.

Rødbedechips, majroechips med karry og kålchips!

3 x Grøntsagschips

3 x Grøntsagschips
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Snacks
Antal personer: så mange du orker
Ingredienser
  • Rødbeder
  • Majroer
  • Rosenkål
  • Lidt olivenolie
  • Salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd oven på 200 grader.
  2. Skær rødbede og majroer i tynde skiver på et mandolin.
  3. Del rosenkålen i enkelte blade
  4. Vend grøntsagerne sammen med lidt olivenolie i hver sin skål og fordel dem i ét lag på bageplader med bagepapir.
  5. Drys evt. med krydderier - jeg bruge karry på majroe chipsene.
  6. Sæt pladerne i ovnen og bag dem i 10-15 min. Men hold øje med dem - det går pludselig stærkt.
  7. Lad chipsene afkøle og krydr dem med salt.
  8. Spis chipsene med det samme som en lækker og sund snack eller brug dem som topping på supper og salater.
Tips
Pastinak, grønkål, jorskkokker, gulerødder, søde kartofler og squash er også glimrende at lave grøntsagschips af.

 

GemGem