Bagte søde Kartofler med rødbede-hirse fyld

Bagte søde kartofler med rødbede-hirsefyld. Vegansk og glutenfri

Bagte søde kartofler med smukt, nemt og enkelt fyld af hirse, rødbede og broccoli.
Ægte comfort food, der samtidig er sundt, mættende og nemt at lave.
Både sundt til hverdagsmad og lækkert nok til gæstemad.

Bagte søde kartofler med rødbede-hirsefyld. Vegansk og glutenfriBagte søde kartofler med rødbede-hirsefyld. Vegansk og glutenfri

Bagte søde kartofler i alle regnbuens farver.

Ja ihvertfald når vi taler om mad.
Rød, gul og grøn.
Alle farver er i spil når de lækre bagte søde kartofler fyldes med en blanding af hirse, rødbede og broccoli.
Toppet med avokado for cremethed og ærterspirer for lir.

Fyldte og bagte kartofler er en slags alt i en ret. Grøntsager, protein og kulhydrater.
De kan spises alene, de er mættende nok i sig selv, men kan også sagtens suppleres med salat.

Hvis du syntes den mangler dressing, fordi man skal aldrig gå ned på snask vel? – så passer tahindressingen, som altid også godt her. Men ginger-lemon dressingen vil også være så mums her.

Hvad er hirse?

Kort fortalt er hirse et lille gult og rundt frø, lidt i samme famile som boghvede, da de også er en græsart.  Måske du kender dem mest kendes som fuglefrø. Men det er ikke kun fuglene der kan have glæde af alle de ernæringsmæssige fordele som hirsen har.

Hirse er mættende, fri for gluten og let at fordøje.

Ernæringsmæssigt scorer hirse højt, da det indeholder flere proteiner end fx. ris og hvede. Derudover er der rigeligt med fibre, jern, magnesium og B-vitaminer. Hirse kan også bruges til mel, som er rigtig godt i bagværk, granola og grød.

Hvis det ikke lykkes dig at finde hirse på hylderne i supermarkedet, kan du erstatte det med fx. linser, quinoa eller ganske almindelige ris.

Se også mine bagte søde kartofler med tofu og kikærter:

Bagte & fyldte søde kartofler med karry-mango tofu

Bagte søde kartofler med rødbede-hirsefyld. Vegansk og glutenfri

Bagte søde kartofler med rødbede-hirse fyld
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør, aftensmad
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 4 mellem store søde kartofler
  • 2 dl hirse - linser el. quinoa kan også bruges
  • 2 rødbeder, groft revet
  • 1 broccoli, groft hakket
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. timain
  • 1 økologisk appelsin, saft og fint revet skal heraf
  • salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • 2 modne avokado, i skiver
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask de søde kartofler grundigt, dup dem tørre i et rent viskestykke og kom dem i et ovnfast fad.
  3. Bag de søde kartofler i 45-60 min. De skal være helt møre.
  4. Kog hirsen efter annvisning på posen
  5. Varm en pande op til medium varme.
  6. Smelt lidt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  7. Tilsæt hvidløget og steg det med i yderligere 1 min.
  8. Kom rødbeder, broccoli, timian og appelsinskal på panden, vend det rundt og lad det stege i 10 min. Vend rundt i det undervejs.
  9. Tilsæt hirse og appelsinsagt, vend det rundt og smag til med salt og peber.
  10. Skær lommer i de søde kartofler, fordel fyldet i kartoflerne og pynt med avokado skiver.
  11. Spis dem alene eller som tilbehør til en grøn salat.