Broccolisuppe med koriander & kokosmælk

Broccolisuppe med koriander & kokosmælk

Broccolisuppe – med kokos og koriander.
Varm, cremet, lækker, få ingredienser og hurtig at lave.
Toppet med quinoa for ekstra mæthed og kokos for knas og smag.

Broccolisuppe med koriander & kokosmælkBroccolisuppe med koriander & kokosmælk
Broccolisuppe – Aftensmad på 20 min

Broccolisuppe er super sund fastfood. Den er nemlig færdig på 20 min – og det er altså fra du går i gang til suppen er færdig og klar til servering.

Topping på suppen:

Cremede supper bliver mere lækre og mættende, hvis du tilføjer en topping med kans og bid.
Samtidig er det også en måde man kan cumstomize sin suppe. Hvis nu du fx. er til stærk mad, men resten af familien ikke er, så kan du istedet komme chili i toppingen istedet for at krydre hele suppen med den. Det er måske heller ikke alle, der er vild med kokos, men istedet vil have lad os sige cashewnødder.

Et godt tip er derfor at anrette de forskellige toppings i små skåle, så kan alle vælge deres yndlings toppings – en slags suppe-taffel om man vil.

Det er ihvertfald et trick der altid virker her hjemme. Og cremede supper er også altid en god måde at få en masse grøntsager i selv de største grøntsags skeptikere…

Hvis du ikke kan få nok suppe, så tjek også disse lækre supper:
Broccolisuppe med koriander & kokosmælk

Broccolisuppe med koriander & kokosmælk
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: suppe
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 broccoli, incl. stokken, i grove stykker
  • 1 squash, i tern
  • 1 løg, groft hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • kokosolie til stegning
  • 2 dl kokosmælk
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Havsalt
  • TOPPING:
  • Kogt quinoa
  • kokosflager
  • Chili
  • Koriander
  • TILBEHØR:
  • Naanbrød
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg, spidskommen og koriander og lad det stege med i yderligere 1 min.
  4. Tilsæt broccoli og squash, vend det rundt og tilsæt grøntsagsbouillonen.
  5. Bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  6. Tilsæt kokosmælken og blend suppen jævn og cremet med en stavblender.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server den varme suppe toppet med quinoa, kokos, chili og koriander og naanbrød som tilbehør.