Cremet broccolisalat og spicy linsedeller

Cremet broccolisalat og spicy linsedeller

Cremet salat.
Spicy deller.

Altså, en cremet broccolisalat og spicy linsedeller

Det går man vist aldrig galt i byen med, vel?
Begge dele er dejligt krydret og giver god varme i kroppen.
De passer skønt sammen, men er også gode hver for sig.

Cremet broccolisalat og spicy linsedellerCremet broccolisalat og spicy linsedeller

Dobbelt op

Jeg vil faktisk starte med en lille anbefaling.
Lav dobbelt portion af begge dele med det samme.

Så enten har du en lækker frokost til dagen efter eller også er aftensmaden super nem dagen efter.
Jeg er altså virkelig fan af ikke at skulle lave alt fra bunden, hver eneste dag.

Derfor laver jeg altid store portioner af fx. dressing, deller og kålsalater.
På den måde kan man ligesom rulle det lidt, hvis du forstår.

Altså, den ene dag laver du en stor portion dressing sammen med aftensmaden.
Den anden dag bliver tiden brugt på en stor portion deller.
Og dagen efter bruger du lidt ekstra tid på at snitte en kæmpe portion kål.

På den måden vil du altid have en rest af noget og derfor slippe for alt lave alt fra bunden hverdag.
Jeg syntes simpelthen det er så befriende, hvis jeg har noget jeg kan bruge fra dagen før.

Cremet broccolisalat og spicy linsedeller

Cremet broccolisalat og spicy linsedeller kan der med meget stor fordel laves dobbelt portion af

Dellerne kan både holde sig nogle dage i køleskabet og kan også sagtens fryses ned.
Salaten, ja den  bliver faktisk bare bedre af at stå og trække i køleskabet.

Og, det gør dellerne for den sags skyld også.
Sådan nogle veggie deller er nemlig lidt lige som en kage.
De smager begge del bedst dagen efter.

Så dagens tip er, lav dobbelt portion!
Det er en fordel for både tid og smag

Krydrede fristelser

Krydderier sætter smag på tilværelsen.
Så brug dem flittigt og få lækre og velsmagende retter.

Som disse 3 fx.?

Aubergine kødboller og spicy kålssalat
Friske forårsruller med sriracha tofu
Spicy harissa vafler og kålssalat med gulerødder og friske abrikoser

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Cremet broccolisalat og spicy linsedeller

Cremet broccolisalat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glurenfri
Ret: salat
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 1 squash, groft revet
  • 3 gulerødder, groft revet
  • 1 æble, groft revet
  • ½ rødløg, fint hakket
  • Dressing:
  • 1 moden avokado
  • 3 medjool dadler
  • 2 tsk. rød karry pasta
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Damp broccolien i en gryde med en lille smule vand, i 2-3 min.
  2. Dryp broccolien af og lad den køle ned.
  3. Kom alle ingredienser til dressingen i en blender eller foodprocessor og blend det til en jævn og cremet konsistens.
  4. Smag dressingen til med salt og peber
  5. Vend grøntsagerne sammen med dressingen og lad gerne salaten trække 1 time i køleskabet inden den serveres.

 
Spicy linsedeller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Grønne deller
Antal personer: 12
Ingredienser
  • 2,5 dl røde linser
  • 1,5 dl kikærtemel
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 rød peberfrugt, i små tern
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 håndfuld koriander, groft hakket
  • 4 spsk. gærflager ( kan undlades )
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. urtesalt
Fremgangsmåde
  1. Kog linserne i 5 dl grøntsagsbouillon i 15 min.
  2. Hæld evt. overskydende vand fra og lad linserne køle lidt ned.
  3. Rør hørfrøene sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  4. Rør alle ingredienser, undtaget melet, sammen med linserne og fordel det grundigt.
  5. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  6. Rør melet i farsen og form den til 12 runde flade deller.
  7. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25 min.
  8. Spis dellerne som tilbehør til salat, brug dem som pålæg eller i en burger.
Tips
Kan holde sig 5-6 dage i køleskabet og er desuden også fryseegnede.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem