Glutenfri kerne knækbrød

Glutenfri kerne knækbrød

Sprøde, lækre og hjemmelavede knækbrød.
Fyldt med sunde frø og kerner.

Perfekte til den lille sult.
Til hummus, avokado, pesto og chokolade.

Ja alt du kan forestille dig der kan smøres eller ligges oven på et stykke knækbrød.
Opskriften er enkelt og lige til at gå til.

Glutenfri kerne knækbrødGlutenfri kerne knækbrød

Fra købt til hjemmelavet

Knækbrød, ja tænk at noget så simpelt om en blanding af frø og kerner kan smage så godt.
Men det gør det bare, ikke?

En dag jeg var ude og handle faldt jeg tilfældig over en pakke kerneknækbrød.
Der var ikke mange skiver i og den kostede en formue.
Men jeg blev fristet, pakken kom i kurven og med mig hjem.

De smagte simpelthen så godt, det var både Alma og jeg selv enige om.
Så samme dag pakken var købt var pakken også tom….

Næste gang jeg handlede, og faktisk også gangen efter det, skete der nøjagtigt det samme.
Så hvis det ikke skulle ende med at alle sparekronerne skulle bruges på dyrt, men lækkert knækbrød, måtte jeg altså igang med at lave det selv.

Glutenfri kerne knækbrød

Det er super nemt og mindst lige så godt som det købte og selvom der skal bruges mange forskellige frø og kerner, er det stadig billigere at lave knækbrød selv.

Ligger du ikke inde ned alle slags frø og kerne kan du sagtens bruger flere af dem du allerede har.
De knuste hørfrø kan også udskiftes med en glutenfri mel, fx. majs-, boghvede, eller kikærtemel.

Glutenfri kerne knækbrød

Glutenfri kerne knækbrød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: snack
Antal personer: mange
Ingredienser
  • 5 dl. vand
  • 3,5 dl solsikkekerner
  • 2,5 dl hele hørfrø
  • 1,2 dl knuste hørfrø
  • 1,2 dl sesamfrø
  • 0,5 dl græskarkerner
  • 5 spsk. chiafrø
  • 5 spsk. loppefrøskaller
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingresienser sammen i en skål.
  2. Tilsæt vandet og rør det grundigt sammen
  3. tænd ovnen på 160 grader og kom bagepapir på 2 bageplader
  4. Lad dejen stå og samle sig imens ovnen bliver varm.
  5. Fordel dejen på de 2 bageplader.
  6. Spred dejen ud med en dejskraber-
  7. Sæt pladerne i ovnen og bag dem i 10 min.
  8. Skær knækbrødene ud i ønsket størrelse og bag dem i yderligere 50 min.
  9. Lad knækbrødene køle helt af inden de kommes i en lukket beholder.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem