Glutenfri Naan brød

Glutenfri Naan brød

Glutenfri Naan brød, altså de traditionelle indiske pandestegte brød.

Bløde, fluffy og smagfulde.

Det ultimative tilbehør til alle indiske retter, i en hjemmelavet, vegansk og glutenfri udgave.

Glutenfri Naan brødGlutenfri Naan brød

Glutenfri Naan brød

Indiske naanbrød får deres karakteristiske fra nigellafrø, også kaldet jomfru i det grønne, sorte løgfrø eller sortkommen.
De har en meget aromatisk smag og er Indiens svar på birkes.

Så hvor vi i Danmark lystigt drysser med blå birkes på vores bagværk.
Ja, så er det altså nigellafrøene Inderne rækker ud efter, når der bages.

Hvis vi lige ser bort fra at det kræver en tur forbi Helsekosten, for at få fat i de fleste ingredienser til de glutenfrie naanbrød.
Så er de super enkelte at lave og dejen er nem at arbejde med.
De skal ikke hæve og du skal heller ikke engang have ovnen tændt.
Naanbrødene skal nemlig bages på panden.

Brug naanbrødene som tilbehør til alle indiske rester.
Både til at slukke en meget mulig chilibrand i munden og til at få den aller sidte dråbe lækker sauce op.

Intet må jo gå til spilde vel?

Aprospos …

sidste dråbe sauce, ik?
Så får du her tre lækre saucede indiske retter, du kan servere dine naan brød til

One Pot Tandoori quinoa
Indisk dahl med græskar, aubrgine og spinat
Vegansk butter chicken

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Glutenfri Naan brød

Glutenfri Naan brød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Brød
Antal personer: 8 stk
Ingredienser
  • 120 g rismel
  • 120 g quinoamel el. boghvedemel + mel til bordet
  • 100 g brun rismel
  • 2,5 dl plantemælk fx. soya-, ris- eller mandelmælk
  • 1 dl soya yoghurt
  • 4 spsk. tapiokamel
  • 1 spsk. loppefrø
  • 2 tsk. xanthangum
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • Nigellafrø
  • kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Rør mælk og yoghurt sammen i en anden skål og rør hvidløget heri.
  3. Tilsæt den våde blandig til den tørre lidt ad gangen.
  4. Rør det til det begynder at samle sig.
  5. Tag dejen ud på et mel drysset bord og ælt det sammen.
  6. Del dejen i 2 lige store dele og rul dem til aflange pølser.
  7. Del hver pølse i 4 dele og form dem til flade brød på et mel drysset bord.
  8. Varm en pande op til medium varme.
  9. Tilsæt lidt kokosolie og steg naan brødene heri 2 ad gangen ca. 2-3 min på hver side.
Tips
Kan holde sig 2 dage i køleskabet og er desuden fryse egnede.