Glutenfri Naan brød, altså de traditionelle indiske pandestegte brød.
Bløde, fluffy og smagfulde.
Det ultimative tilbehør til alle indiske retter, i en hjemmelavet, vegansk og glutenfri udgave.
Glutenfri Naan brød
Indiske naanbrød får deres karakteristiske fra nigellafrø, også kaldet jomfru i det grønne, sorte løgfrø eller sortkommen.
De har en meget aromatisk smag og er Indiens svar på birkes.
Så hvor vi i Danmark lystigt drysser med blå birkes på vores bagværk.
Ja, så er det altså nigellafrøene Inderne rækker ud efter, når der bages.
Hvis vi lige ser bort fra at det kræver en tur forbi Helsekosten, for at få fat i de fleste ingredienser til de glutenfrie naanbrød.
Så er de super enkelte at lave og dejen er nem at arbejde med.
De skal ikke hæve og du skal heller ikke engang have ovnen tændt.
Naanbrødene skal nemlig bages på panden.
Brug naanbrødene som tilbehør til alle indiske rester.
Både til at slukke en meget mulig chilibrand i munden og til at få den aller sidte dråbe lækker sauce op.
Intet må jo gå til spilde vel?
Aprospos …
sidste dråbe sauce, ik?
Så får du her tre lækre saucede indiske retter, du kan servere dine naan brød til
One Pot Tandoori quinoa
Indisk dahl med græskar, aubrgine og spinat
Vegansk butter chicken
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 120 g rismel
- 120 g quinoamel el. boghvedemel + mel til bordet
- 100 g brun rismel
- 2,5 dl plantemælk fx. soya-, ris- eller mandelmælk
- 1 dl soya yoghurt
- 4 spsk. tapiokamel
- 1 spsk. loppefrø
- 2 tsk. xanthangum
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 1 fed hvidløg, fint revet
- Nigellafrø
- kokosolie til stegning
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Rør mælk og yoghurt sammen i en anden skål og rør hvidløget heri.
- Tilsæt den våde blandig til den tørre lidt ad gangen.
- Rør det til det begynder at samle sig.
- Tag dejen ud på et mel drysset bord og ælt det sammen.
- Del dejen i 2 lige store dele og rul dem til aflange pølser.
- Del hver pølse i 4 dele og form dem til flade brød på et mel drysset bord.
- Varm en pande op til medium varme.
- Tilsæt lidt kokosolie og steg naan brødene heri 2 ad gangen ca. 2-3 min på hver side.
De er jo ikke veganske, som du skriver 🙁
Hmmmm ok?
Hvad er ikke vegansk i denne opskrift?
De ser lækre ud 🙂 Hvad er brunt rismel, og hvor køber du det?
Brunrismel er rismel lavet af brune ris, det er også det samme som fuldkornsrismel 😉
🙂 er der noget man kan bruge i stedet for xanthangum?
Nej desværre – men du kan godt undlade det. Resultatet bliver bare endnu bedre med 😉
Jeg prøver så at få fat i den. Hvad bruger du xanthangum ellers til?
Jeg bruger det i alt glutenfrit bagværk.
kan man bruge noget andet end topikamel? 🙂
Det kan man formentlig godt, men jeg har kun testet opskriften med tapioka.
Tapioka er en meltype der er højt på stivelse, så du vil sikkert godt kunne erstatte med andre stivelsesholdige meltyper 😉
Kan man undlade, eller udskifte xanthan gum?
Ups så lige at du har svaret på det før.
Hi hi, helt i orden 😉
Har først lige fundet din side nu.
Vil gerne leve mere grønt
Mange lækre opskrifter men går næsten død på forhånd men alle de forskellige mel typer der bruges
Det kan jeg godt forstå du gør, men det skal der desværre til i den glutenfrie bagning.
Men hvis du gerne vil leve mere grønt, så er en brød opskrift måske heller ikke der du skal starte 😉
Er det loppefrø eller loppefrøskaller? Jeg har kun brugt skallerne før, men jeg så de hele frø i dag ved helsekosten ?
Jeg tror faktisk bare at det er to sider af samme sag hvis jeg skal være ærlig.
Jeg har ihvertfald brugt hele loppefrøskaller og ikke den knuste eller pulveriserede slags 😉
Hej Maria, hvor køber du det der xanthangum? 🙂
Hej søde Ea <3
Det køber jeg da lige her:
https://www.rawfoodshop.dk/xantangummi-100g.html
Kan man ikke bruge loppefrøskaller i stedet for xanthan gum…?
Nej desværre ikke …