Sprøde, luftige, lækre og fuldstændig fool proof glutenfrie burgerboller.
Hvis du har prøvet at bage glutenfrit, så ved du at det er en tricky little barstard.
Men her får du altså opskriften på en burgerbolle, der sidder lige i skabet.
Ikke bare hver gang, men hver eneste!
De kan fryses og bruges både som burgerbolle, sandwichbolle og bare fordi bolle.
Den glutenfrie forbandelse
At bage succesfuldt glutenfrit brød og boller er nok noget af det sværreste jeg kan komme i tanke om.
Enten bliver lige det så tørt som oblaterne i kirken, lige så tunge som Bamses boller eller også puffer de op og bliver ubagte og klæg inden i.
Jeg har prøvet det hele og har smidt utallige portioner mislykkede brød og boller ud.
Jeg tænker, at jeg ikke er den eneste, der har stået i den situation.
Derfor har jeg taget bagespatlen i den anden hånd, nu må det være slut med mislykket bagværk.
Jeg har testet, bagt, bagt og testet og er nu kommet frem til en opskrift, der bare virker!
100 % ens resultat hver gang – det tør jeg godt love.
Glutenfrie burgerboller
Men det kræver altså, at du følger opskriften.
Mange ting kan man sagtens sjusse sig til.
Bagværk er kemi og tingene nødt til at sammensættes på helt præcise måder for at det lykkes.
Jeg kan derfor ikke garantere samme gode resultat hvis du bruger andre meltyper eller undlader xanthaxgum eller arrowroot pulver.
Begge dele kan købes i Helsekosten, de er ikke specielt dyre og er drøje i brug.
Jeg kan kun anbefale dig at skaffe en af delene, hvis du vil have succes med dit glutenfrie brød og boller.
Fyld fryseren op
med glutenfrie boller!
Fordi det er så lækkert lige at tage en bolle op, lune den i ovnen eller riste den på brødristeren og komme dit yndligspålæg på.
Så kast dig over alle disse lækre boller og fyld fryseren op med glutenfrie boller.
Grønne glutenfrie quinoaboller
Glutenfrie chiaboller
Glutenfrie græskarboller
- 100 g hirsemel
- 50 g rismel
- 50 g majsgryn (polenta)
- 50 g græskarkerner
- 4,5 dl vand
- 2 spsk. Fiber HUSK ( den gule)
- 1 tsk. tørgær
- 1 tsk. xanthaxgum eller arrowroot*
- 1 tsk. flagesalt
- Vend alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Tilsæt vandet og rør det grundigt sammen.
- Lad dejen stå og samle sig i 10 min.
- Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Med fugtige hænder formes dejen til boller og placeres på bagepladen.
- Drys bollerne med majsmel og sæt pladen i ovnen og bag dem i 40 min.
- Bollerne er færdig når de lyder hule når du banker under dem.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Bollerne kan holde sig 2-3 dage og er desuden fryseegnede.

kan man erstatte melet med andet glutenfri mel, f.eks. quinoamel, boghvede, rismel eller kikærtemel?
Måske, men jeg er ikke sikker på om det vil give samme gode resultat.
Jeg erstattede hirse med boghvede og ris med kikærte, da jeg ikke havde andet. Resultatet blev fint! Tak for en god, hurtig opskrift.
Jamen velbekomme Lise og skønt at høre opskriften fungerede med andre meltyper.
Jeg undrer mig over at dejen ikke skal hæve?
Glutenfri dej hæver ikke derfor skal dejen ikke stilles til hævning 😉
Kan man undlade græskarkernerne? 🙂
Ja da, selvfølgelig kan du da det 😉
Mon majsmel kan erstattes med andet mel ?
Uh det kan jeg desværre ikke svare på, jeg har kun prøvet med majsmelet.
Det er lækkert med ‘bare fordi boller’ 🙂
Er det 200 gr. i varmluft el. alm. ovn?
Tak for massevis af gode opskrifter.
Bare fordi boller er nødvenige indimellem, ikke?
Jeg bager altid på varmluft 😉
Må jeg spørge til det med at glutenfri mel ikke hæver. Hvorfor skal man så putte tørgær i? Er det for smagen? 🙂
Og et sidste spørgsmål. Jeg har nu lavet to forskellige bolle opskrifter herinde fra. Hver gang er dejen meget våd og jeg må sætte dem på bagepladen med ske. Hvilket resulter i at mine slet ikke ser lige så flotte ud når de kommer ud af ovnen 🙂
Tak for alle de skønne opskrifter!
Det hæver også, bare ikke på samme måde og lige så meget som almindeligt bagværk.
Dejen til glutenfri brød og boller er våd.
Men hvis det flyder ud, skulle der have været mere mel i 😉
Jeg håber du får mere succes med den næste portion du bager 😉
Øhm jeg bager da masser af glutenfrit brød som hæver så jeg forstår ikke kommentaren om, at glutenfrit brød ikke hæver? Ok, det hæver ikke så meget og skal helst hæve længe. Men det hæver, endda ved samme lille mængde gær som langtidshævet brød med gluten
Du er vist bare en mere erfaren glutenfri bager end mig 😉
Hej Maria
Har i dag fulgt din fine opskrift,
Men tænker at der må være sket noget med mængderne.
100g hirsemel 50g mejsgryn og 50g rismel, 50g græskarkerner og 4,5 dl vand
Bliver helt flydende hos mig ??
Er min vægt stået af eller er mængderne forkerte ?
Jeg fylder lidt mere mel i og prøver mig frem
Hmm, det burde passe Andreas.
Jeg har lavet denne opskrift RIGTIG mange gange og den har aldrig fejlet mig.
Har du huske at bruge HUSK?