Glutenfrie kastanjevafler med bærcreme og lækre toppings

kastanjevafler med bærcreme

Findes der noget bedre end vafler til morgenmad?
Ja det skulle da lige være en stor stak pandekager.
Men vafler, dét er nu altså en lækker ting.

Søde glutenfrie valfrie vafler lavet af kastanjemel og toppet med den lækreste bærcreme og et hav af toppings, fordi man skal jo aldrig gå ned på toppings, vel?

Kastanjemel giver vaflerne en lækker nøddeagtig smag og sammen med kanel får de en naturlig sød smag, helt uden tilsat sukker.

kastanjevafler med bærcremekastanjevafler med bærcreme

Kastanjevafler med bærcreme

Det er simpelthen så nemt lige at mikse en vaffeldej sammen, også selv om det kun er til én person.

5 minutter efter har du dig en lækker vaffel, som du kan toppe med lige præcis hvad øjne og mave begærer.
Og her kan det jo være svært at holde sig tilbage, ik?

Der findes så mange lækre ting man kan pimpe sin vaffel med, derfor har jeg altid et kæmpe udvalg.
Men du behøver ikke at have alle sammen for at få dig en lækker vaffel.

Sundheds boostere

Det gælder også for de sjove ingredienser som sojalecithin, ærteprotein og lucumapulver, jeg har kommet i bærcreme.

Bare se dem som sundhedsboostere.
Du kan sagtens nøjes med bær og kokosmælk for at lave den.
Og måske en lille banan for sødning.

Men vil du gerne have en mega sund creme, kan du med fordel booste den med de 3 sunde sager.

Nu bliver det teknisk …

Lecithin indeholder fx. fosfolipider, som er en vigtig byggesten i cellemembraner og har derigennem stor betydning for cellernes funktion i alle kroppens væv og organer.
Lecithin består bl.a. også af cholin, der findes i neurotransmitteren Acetylcholin.

Den er nødvendig for at hjernen og nerverne fungerer optimalt, og især hukommelsen.
Lecithin indeholder altså gode fedtstoffer for hjernen.

En anden god egenskab er at hjælper med at binde olie og vand.
Det betyder fx. at lecithin kan kan gøre ting mega cremede og at du kan undgå at dine hjemmelavede plantemælke skiller ved at at tilsætte lecithin.

Du køber det i helsekosten og det koster under 100 kr for en stor bøtte.

Mættende proteiner

Ærteproteinen taler vist for sig selv.
Den tilføjer selvfølglig protein og øger også mætheden.

Lucumapulver tilføjer naturlig sødme og karamelagtig smag og er samtidig rig på potassium, sodium, calcium, magnesium and fosfor.
Fosfor er vigtig for knogle og protein dannelse, fordøjelse and hormon balance.

Nok om sundhed, nu til det du sikkert er kommet for, vaffelopskriften.
Den kommer her!

kastanjevafler med bærcreme

5.0 from 1 reviews
Kastanjevafler med bærcreme og lækre toppings
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Vaffeljern anbefaling: Tefal Snack Collection multijern
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Vafler, morgenmad
Antal personer: 2 stk
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienser til vaffeldejen sammen.
  2. Tænd vaffeljernet og lad det blive varmt.
  3. Kom halvdelen af dejen i vaffeljernet når lampen lyser grønt.
  4. Luk låget i og bag vaflen til lampen igen lyser grøn.
  5. Gentag med resten af dejen.
  6. Kom alle ingredienser til bærcremen i en blender.
  7. Blend cremen helt jævn og cremet.
  8. Server vaflerne med bærcremen og de valgte toppings.
Tips
Kastanjemel, quinoamel, quinoaflager, xanthangum, ærteprotein, lucuma, nøddesmør, hampefrø, kakaonibs, kokosflager og mandler kan alt sammen købes i Rawfoodshop.dk til fordelagtige priser og alt sammen øko!
Forsalg til erstatninger:
Kastanjemel kan erstattes af fx. boghvedemel
Quiniamel kan fx. erstattes af hirsemel el. havremel
Quinoaflager kan fx. erstattes af hirseflager el. havreflager
Xanthan gum giver glutenfri bagværk en blød og saftig krumme, som vi kender fra det klassiske bagværk. Det kan undlades med gør en kæmpe forskel.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem