Aftensmad på ingen tid?
Kom alt i en gryde, lad den passe sig selv og server en lækker og smagfuld ret efter bare 20 min.
One Pot Tandoori Quinoa gør det nemt at spise både sundt, lækkert og grønt.
One Pot Tandoori Quinoa
Hurtig hverdags mad behøver hverken være kedelig eller komme fra frysedisken.
Det er faktisk muligt at lave hurtig, sund og nærende mad på kort tid og med få ingredienser.
Sådan en one pot gryderet, som denne, skal egentlig bare ses som en inspirations gryde.
Fordi den kan fyldes med alverdens gode sager.
Freestyle din one pot
Grundopskriften er løg, hvidløg, quinoa, bouillon og currypaste – ingredienser du garanteret allerede har.
Grøntsagerne du kommer i, kan være lige præcis det du har i grøntsagsskuffen; gulerødder, squash, aubergine, blomkål, broccoli, grønkål.
Langt de fleste grøntsager kan bruges.
Frisk eller frossen
Skulle den nu være helt gal med køleskabsindholdet, kan frosne grøntsager også sagtens bruges.
Grønne bønner, ærter og de forskellige grøntsagsblandinger vil også være lækre heri.
Der er altså ingen undskyldning her for ikke at lave aftensmad, også selvom tiden er knap og køleskabet halvtomt.
- 2,5 dl quinoa
- 6 dl. grøntsagsbouillon
- 1 stort løg, i halve skiver
- 2 røde peberfrugter, i stimler
- 3 små søde kartofler, i tern
- 200 g frisk spinat ( frossen kan også bruges )
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 1 spsk. tikka curry paste*
- 1 tsk. stødt spidskommen
- salt og peber
- kokosolie til stegning
- Til servering:
- Frisk koriander
- kokosflager
- Lime, i både
- Varm en gryde op til medium varme.
- Smelt kokosolien og steg løgene heri i 5 min.
- Tilsæt hvidløget og lad det stege med i 1 min under omrøring.
- Tilsæt søde kartofler i tern og peberfrugter i strimler og lad det stege med i 5 min.
- Tilsæt curry paste, vend det godt rundt.
- Skyl quinoaen grundigt og kom det i gryden sammen med bouillonen.
- Læg låg på gryden og lad det simre i 15 min.
- Tilsæt spinaten, vend det rundt og læg igen låg på gryden.
- Tjek efter et par minutter, er spinaten faldet helt sammen er retten klar.
- Smag til med salt og peber.
- Anret tandoori quinoaen i skåle og top med kokos og koriander og server limebåde til.
2 spsk. tomatpuré, 1 spsk. æblecidereddike, 2 tsk. paprika, 1 tsk. stødt ingefær, 2 tsk. stødt koriander, 1 tsk. stødt gurkemeje, 1 tsk. kanel, ½ tsk stødt chili og ¼ tsk. stødte nelliker.
GemGem
Fantastisk nem og velsmagende gryde
Så dejligt at høre, jeg syntes nemlig også den er helt fantastisk! 😉
Hej Maria, hvilken slags bouillon bruger du til sådan en opskrift her? Hilsner fra Sofie 🙂
Hej Sofie,
Jeg bruger altid Herbamare urtebouillon 😉
Sofie,
Jeg kan altså klart anbefale at lave din egen bouillon. Det er død nemt og så har du altid til denne ret og supper når man lige får lyst til det.:-)
1 liter vand pr. 500 gr grøntsager (løg, bladselleri, kartofler, gulerødder, persillerødder og hvad du ellers lige syntes), friske krydderurter, hele peberkorn, hvidløg og vigtigt, laurbærblade. Kog op og lad simre i 1-2 timer. Sigt det hele fra, lad det køle ned og hæld det på fryseposer hvor der kan være 4-5 dl i hver, i fryseren med dem og så har du altid til supper og denne lækre ret.
?
Jeg er helt vild med den opskrift!! Har allerede lavet den 3 gange på de sidste 14 dage.. ikke kun fordi den er ok nem- men den smager FANTASTISK!!! Og så med mango-salat til….
Ej hvor er det bare dejligt at høre Dorte 🙂
Jeg er også selv helt vild med den – så jeg bliver bare så glad når andre også syntes den er fantastisk 😉
[…] One Pot Tandoori Quinoa gryde […]
[…] retter er altså geniale løsninger i en travl hverdag, derfor skal du naturligvis også prøve min One Pot Tandoori Quinoa – fordi nemme hverdagsretter kan man ikke få for mange af […]
Ser super godt ud:-) Tror du jeg kan bruge butternut græskar i stedet for søde kartofler?
Det tror jeg, eller det ved jeg du kan 😉