One Pot Tandoori Quinoa

One Pot Tandoori Quinoa

Aftensmad på ingen tid?

Kom alt i en gryde, lad den passe sig selv og server en lækker og smagfuld ret efter bare 20 min.
One Pot Tandoori Quinoa gør det nemt at spise både sundt, lækkert og grønt.

One Pot Tandoori QuinoaOne Pot Tandoori Quinoa

One Pot Tandoori Quinoa

Hurtig hverdags mad behøver hverken være kedelig eller komme fra frysedisken.

Det er faktisk muligt at lave hurtig, sund og nærende mad på kort tid og med få ingredienser.
Sådan en one pot gryderet, som denne, skal egentlig bare ses som en inspirations gryde.
Fordi den kan fyldes med alverdens gode sager.

Freestyle din one pot

Grundopskriften er løg, hvidløg, quinoa, bouillon og currypaste – ingredienser du garanteret allerede har.

Grøntsagerne du kommer i, kan være lige præcis det du har i grøntsagsskuffen; gulerødder, squash, aubergine, blomkål, broccoli, grønkål.
Langt de fleste grøntsager kan bruges.

Frisk eller frossen

Skulle den nu være helt gal med køleskabsindholdet, kan frosne grøntsager også sagtens bruges.

Grønne bønner, ærter og de forskellige grøntsagsblandinger vil også være lækre heri.
Der er altså ingen undskyldning her for ikke at lave aftensmad, også selvom tiden er knap og køleskabet halvtomt.

One Pot Tandoori Quinoa

5.0 from 4 reviews
One Pot Tandoori Quinoa
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2,5 dl quinoa
  • 6 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 stort løg, i halve skiver
  • 2 røde peberfrugter, i stimler
  • 3 små søde kartofler, i tern
  • 200 g frisk spinat ( frossen kan også bruges )
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. tikka curry paste*
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • Til servering:
  • Frisk koriander
  • kokosflager
  • Lime, i både
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løgene heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløget og lad det stege med i 1 min under omrøring.
  4. Tilsæt søde kartofler i tern og peberfrugter i strimler og lad det stege med i 5 min.
  5. Tilsæt curry paste, vend det godt rundt.
  6. Skyl quinoaen grundigt og som det i gryden sammen med bouillonen.
  7. Læg låg på gryden og lad det simre i 15 min.
  8. Tilsæt spinaten, vend det rundt og læg igen låg på gryden.
  9. Tjek efter et par minutter, er spinaten faldet helt sammen er retten klar.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Anret tandoori quinoaen i skåle og top med kokos og koriander og server limebåde til.
Tips
* jeg brugte en fra Geo Organics som jeg har købt hos Astrid & Aporna. Der burde findes lignende ude i supermarkederne. Ellers kan den erstattes af:

2 spsk. tomatpuré, 1 spsk. æblecidereddike, 2 tsk. paprika, 1 tsk. stødt ingefær, 2 tsk. stødt koriander, 1 tsk. stødt gurkemeje, 1 tsk. kanel, ½ tsk stødt chili og ¼ tsk. stødte nelliker.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem