Er du klar til en overraskende, vild og lækker smagsoplevelse?
Pulled Jackfruit!
Altså, en vegansk udgave af Pulled pork.
Jeg siger dig, dine smagsløg og sanser kommer ud på et eventyr her.
Det her er for vildt!
Hvad er jackfruit?
Jackfruit er en eksotisk frugt, der på magisk vis kan trylles om til pulled pork.
Ja, se den havde du nok ikke lige set komme?
Frugten smager ikke af synderligt meget i sig selv, men har en sej, kødfuld tekstur, der trevler helt perfekt.
Nu er der altså ikke længere behov for kød når der skal laves pulled pork.
Du skal såmænd bare fordi de lokale Føtex eller den asiatiske købmand efter en dåse med jackfruit.
Hverken udseende, smag eller tekstur snyder her.
Det både ligner, smager og føles fuldstændig som pulled pork.
Plantebaseret livsstil
Jeg har egentlig ikke den store fidus til alle de forskellige veganske køderstatningsprodukter.
Forstå mig ret.
Jeg syntes det er genialt at de findes, især til dem, der savner kødet og til dem der gerne vil overgå til en mere plantebaseret kost, men syntes det er svært at undvære kødet.
Idag kan de samtidig findes i super god kvalitet med smag og konsistens meget lig kød fra dyr.
Jeg har bare den holdning, at det ikke er noget vi skal basere vores kost på.
Grøntsager, frugt, nødder, frø, bønner, linser og kikærter – rigtig hel mad.
Det er det, vi skal fylde vores tallerkner med til dagligt og så kan vi engang imellem spise køderstatningsprodukter.
Det andet er også alt for dyrt.
Pulled Jackfruit – vegansk pulled pork
Jeg har flere gange stødt på konceptet pulled jackfruit.
Og fordi det er baseret på frugt og ikke køderstatning, måtte jeg da prøve det.
Og det er bare SÅ lækkert!
Ja selv Alma guffede lystigt af det.
Brug pulled jackfruit som fyld i sandwiches, i en buddha bowl, i tacos, på pizza eller i wraps.
Jeg har sikkert glemt flere lækre muligheder.
Bare prøv det ik´…
Lad mig vide hvad du synets om Pulled Jackfruit
Hvis du laver Pulled Jackfruit, så lad mig da lige høre hvad du syntes om dem i kommentarfeltet.
Og glem ikke, at du kan give mine opskrifter karakterer, det gør du ved at trykke på de gule stjerner når du kommenterer.
Det ville gøre mig så glad, så ved jeg nemlig hvad der hitter.
Laver du opskriften, så del den endelig på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 1 dåse jackfruit* i salt lage
- 2 små søde kartofler, groft revet
- 1 portion BBQ sauce
- 1 tsk. paprika
- ½ tsk. røget paprika
- ½ tsk. oregano
- ½ tsk. timian
- kokosolie til stegning
- salt og peber
- Hæld vandet fra jackfruit´en og skær den trævlede midte fra, lige som på en ananas.
- Varm en pande op til medium varme.
- Smelt kokosolien og tilsæt groft revet søde kartofler og jackfruit´en.
- Steg det i 10 min og vend rund i det under vejs.
- Tilsæt krydderier og BBQ sauce, vend det rundt og lad det simre i 5 min.
- Mos jackfruiten med bagsiden af en grydeske og fortsæt til det hele er trævlet.
- Smag til med salt og peber.
- Server pulled jackfruit som en sandwich i glutenfrie burgerboller med vegansk mayonnaise og coleslaw eller som i en buddhabowl sammen med fx- quinoa og coleslaw.
Hvor har du fået fat i frugten henne? ´Det ser super lækkert ud! :))
Mvh Sian
Jackfruit kan købes i Thai Asian Market. Der ligger vidst flere rundt omkring i landet 🙂
– Vera
Sidst jeg var i Bazar Vest ved Aarhus havde de frisk jackfruit! Den findes også i Tanzania – der kender jeg den fra.
Lækkert!
Bilka har frugten på dåse.
Har just lavet det og det smagte fantastisk! Når man læser opskriften tænker man måske, at en dåse er lidt i underkanten, men bliv ikke snydt! Måske er det kombinationen med de søde kartofler, men det mætter rigtig, rigtig godt!
Den veganske restaurant Venchi i Odense laver det som burger. Her er der cashew-nødder med. Tænkte at de måske skal blandes med når BBQ-saucen tilsættes frugten/kartoflerne. Vi prøvede at drysse dem på efterfølgende, men det blev ikke helt det samme….
Alt i alt en fantastisk lækker ret 🙂
Ej hvor fantastisk at den kan fåes der!
Tak for at dele din begjstring, det er altid skønt at høre 😉
Tak for opskriften (o:
Vi kunne ikke hitte jackfruit i saltlage – den bedste løsning var frossen i det lokale asiatermarked. Den eneste anke er at det er Lidt vel sødt; måske er det bedre at bruge revet rodselleri i stedet for sød kartoffel, for at modstå sødmen lidt?
Vi prøver det senere, og vender tilbage.
Var den frosne jackfruit måske også sød?
Personligt syntes jeg ikke at retten bliver for sød med sød kartoffel.
Hvis den BBQ sauce du bruger også er meget sød kan det også være synderen.
Men igen, så er det jo også altid en smagssag og selleri vil helt sikkert også være enormt lækkert istedet 😉
Jeg har kun stødt på jackfruit i sirup. Bliver det for sødt mon?
Ja det dur desværre ikke her.
Du er nødt til ha fat i det der kun er i alm. lage.
Det kan fåes Føtex og i asiatiske købmænd og sikkert også online 😉
Jeg har nu prøvet at lave den mange gang og det smager bare fantastisk! Tak for det 🙂
Hvor er det bare fantastisk at høre!
TAK !!
Mums mums mums tak for mad! Det var en super lækker opskrift! 🙂
uhm uhm uhm !!!
Det kan vi hurtige blive enige om!
… og velbekomme 😉
Jeg brugte butternut squash i stedet for sødkartofler, da det var det jeg havde, og en kartoffelmosstamper til at mase med! Lækkert, lækkert, lækkert, tak for en skøn opskrift ???
Genialt!
og velbekomme 😉
1 portion BBQ… hvad svarer det til ca??
Det er et link til opskriftenn på min egen BBQ sauce 😉
Hvor finder jeg opskriften på denne flotte lilla coleslaw ? Ville lave disse burgere idag ?
Den har jeg desværre ikke angivet nogle steder …
Men det er faktisk bare lilla spidskål, persille og gulerødder, vendt med lidt vegansk mayonnaise 😉
easy peasy 😉
Hej, jeg vil høre, om man lave det dagen før og varme det op på selve dagen, uden at det bliver for tørt?
Ingen problemer i det, jackfruit bliver aldrig tørt 😉
Kan man lave det dagen før?
Det kan det ihvertfald 😉
Ej hvor var det bare lækkert! Jeg tilføjede løg, og glemte at skære midten fra, men det var så lækkert det hele. Bestemt ikke sidste gang jeg laver det <3
Yeah! SÅ skønt at høre 😉
Lækker ret!!! Nogen gode forslag til en substitut sauce eller lign. Til BBQ sauce?
Hmmm, nej ikke umiddelbart …
Det er BBQ saucen der giver den helt rigtige smag.
Er der nogen speciel grund til du ikke vil bruge BBQ?
Kan det fryses ned uden problemer? ?
jeps, helt uden problemer 😉
Jeg har lige lavet det og det smager jo fantastisk! Tak for inspiration. Ud fra opskriften havde vi dog kun til 4 Chia boller, som jo ikke er særlig store. Kunne godt tænke mig at vide hvor mange gram søde kartoffel du har brugt, for de findes jo i mange forskellige små størrelser?
Yeah hvor SKØNT at høre 😉
Du har helt ret, der er kæmpe forskel på de søde kartofler 😉
Jeg har desværre ikke vejet den søde kartoffel jeg brugte.
Men det var en øko en, måske det kan hjælpe dig med størrelsen 😉
Fantastisk opskrift! Det er den bedste fooled pork, jeg har smagt! Og meget bedre end den ikke-veganske udgave! MUMS!! 😀
ej ok hvor glad tror du lige jeg bliver af at høre det?
Hvis du ikke kan gætte det, så er det MEGET!!!
Tusind tak for at dele din begejstring, jeg får jo helt selv lyst til fooled pork nu 😉
Super lækkert! Dejligt med en så nem opskrift. Det gik hurtigt! Jeg supplerede med min mands mad, som var rodfrugtmos- de 2 sammen var også lækkert! Resterne skal helt sikkert bruges til en burger!
Ej hvor FEDT at høre opskriften var et hit 😉
Og ja brug endelig da resterne i en burger, det er om muligt endnu mere lækkert 😉
Så fik jeg lavet det her til i aften hvor jeg spiser det med bønner til. Smager simpelthen så skønt. Forslaget med at mase med en kartoffelmosstamper var rigtig smart og det gik hurtigt. <3 Godt nytår til jer alle <3
Ja det smager simpelthen bare SÅ lækkert, ikke?
Dejligt mit tip kunne bruges 😉
Godt nytår til dig også !!
Tror du det vil være egnet i friske ruller ( rispapir)?
Ja hvis du sørger for det er pakket godt ind i noget der ikke er så vådt så papiret ikke går i stykker 😉
Hej er normalt ikke til vegansk, og har altid prøvet noget nyt indenfor kød erstatninger (og må erkende de fleste er ikke værd at spise) dog jeg så en Indisk kok benyttede denne her jack fruit (brødfrugt) i en indisk karry recept, og jeg selv var noget overrasket, hvor godt det blev. Jeg kunne næsten ikke kende forskel, stærkt lækkert og meget lækkert. JF smager i sig selv ikke af ret meget, men det suger krydderi til sig, så det brager, og netop dette gør det lækkert, jeg vil da lige prøve en pulled pork version ala min egen version. JF kommer på bordet en gang hver 14 dag hos os, i en eller anden eksotisk karry ret eller lign. fx Madras karry + andre spicy mix up, chili, hvidløgs-pasta, koranender mv. Der er ikke grænser bare gå igang
Det er nemlig bare at gå igang 😉
Var vitterligt hele byen rundt for at finde jackfruit, men da det endelig lykkedes (i Helsam i øvrigt), var det en rigtig nem opskrift at gå til. Jeg erstattede dog sød kartoffel med gulerod for at få brugt, hvad jeg havde, og det fungerede så fint. Det smager altså endnu bedre end pulled pork, jeg vil aldrig lave andre versioner! Tak for opskriften 🙂
Godt du fandt det, nogle føtex og bilka burde også ha det på hylden 😉
Bare så du ved det til næste gang, jeg laver den nemlig også selv igen og igen 😉
Hej Maria.
Gode opskrifter, altid spændende med nyt. Er lidt nysgerrig på om du har smagt jack fruit burger ude i byen? måske på Reffen hos The Farm? hvis du havde, ville høre din vurdering. Bh. Sune
Hej Sune, nej det har jeg ikke.
Men jeg servere pulled jack burger på min egen restaurant; Flavour Bastards