Hører du til typen, der syntes rødkålen er noget der kun hører jul til?
Så er det fordi du ikke har smagt denne her.
Frisk, sprød og lækker rødkålssalat med edamamebønner, mango og tamari ristede solsikkekerner
Se så er den er slet ikke så juleagtig mere, vel?
Jule kål?
Om rødkål hører til den ene eller anden sæson, handler vel i bund og grund bare om hvad vi tilsætter og hvad vi server til.
Gør det ikke?
Jeg spiser ihvertfald rødkål så længe jeg kan få fat i den.
Man får meget for pengene og så er den bare så smuk.
Kålsalater har også den fordel at de faktisk bliver bedre af at stå og trække lidt.
Så har du rester tilbage fra aftensmad vil det være super lækkert i madpakken dagen efter.
Rødkålssalat med edamamebønner, mango og tamari ristede solsikkekerner
Rødkålssalat med edamamebønner, mango og tamari ristede solsikkekerner er en lækker og frisk modsætning til den varme julekål.
Mangoen giver et lækkert eksotisk twist.
Edamabønnerner giver salaten fylde og gør den mættende.
Og de ristede kerner giver både lækkert knas og smag til salaten.
Du kan vælge at spise den alene som en let frokost eller servere grønne deller eller bøffer til.
Fx. tænker jeg at disse edamame frikadeller jo vil være oplagt at serverer til, ikke?
Friske kål salater
Skulle du have antiparti mod rødkål udenfor december, kan du selvfølelig bruge løse af alle de andre kål.
Hvidkål, spidskål, grønkål eller lilla spidskål, for at få det samme flotte farvespil.
Her får du ihvertfald masser af inspiration til salater med kål.
Uanset hvilen en du vælger!
Lilla efterårsssalat med spidskål og bagt pastinak
Vegansk broccolisalat med havre fraice og kokosbacon
Karameliseret blomkålssalat
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 1 rødkål, fint snittet
- 1 moden mango, i tern
- 200 g edamamebønner, pillede fra frost - optøede
- 1 håndfuld koriander, groft hakket
- Saften fra 1 lime
- 1 tsk. ristet sesamolie
- SALATDRYS:
- 1 dl solsikkekerner
- 2 spsk. tamari
- 1 tsk. ahornsirup eller kokossukker
- Varm en pande op til medium varme.
- Rist solsikkekerne gylde, tilsæt tamari og ahornsirup, vend det godt rundt og lad det dampe ind.
- Bred kerne ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle her imens salaten laves.
- Vend den fint snittede rødkål med limesaft og sesamolie.
- Tilsæt koriander, mango og edamamebønner.
- Anret salaten på et fad eller i en skål og drys herefter de tamari ristede solsikkekerner.