Vegansk og glutenfri brownie med cookie dough

Vegansk og glutenfri brownie med cookie dough topping

Vegansk og glutenfri brownie med cookie dough topping, den ultimative snaskede kage og så er den tilmed sund!

Sund fordi der både gemmer sig grøntsager i kagen og bønner i toppingen. Det indeholder hverken mel, mælk, æg eller smør og mængden af tilsat sukker er minimal. Men kagen, ja den er lige så snasket og lækker som den skal være.

Brownie og cookie dough  – gode hver for sig, endnu bedre sammen.

Vegansk og glutenfri brownie med cookie dough toppingVegansk og glutenfri brownie med cookie dough topping

Vegansk og glutenfri brownie med cookie dough topping:

Vegansk og glutenfri brownie der er sund nok til at kunne være din aftensmad, lækker nok til at være din dessert –  det lyder ikke dumt, vel?

Men hvordan er det så lige at det kan lade sig gøre tænker du måske?
Jo ser du, bunden består primært af søde kartofler, altså grøntsager og derfor sundt ik? – Jo, vær nu lige med mig ikke. Fordi resten af ingredienserne er også ganske artige.
Kokosolie, kakao og chokolade er jo også sunde ikke….
Og toppingen, altså cookie dough´en. Ser du, den er lavet af kikærter. Blendet lækker og cremet sammen med bla. peanutbutter – er vi så ikke ude i en slags hummus? Jo det syntes jeg vi skal aftale det er.

Kage med god samvittighed?

Derfor kan du med god samvittighed kan snuppe et stykke kage, selv til aftensmad, fordi det jo i realiteten bare er søde kartofler med hummus.
Ej spøg til side, den er jo bare piv lækker ik!

Så vegansk og glutenfri brownie med cookie dough topping er altså den ultimative nydelses kage for både krop og sjæl.

Hvis du er mere kagesulten så tjek min egoistiske gulerodskage – kagen til 1 person på under 10 min.

Vegansk og glutenfri brownie med cookie dough topping

Brownie med cookie dough topping
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage, dessert
Antal personer: 15 stk.
Ingredienser
  • 250 g sød kartoffel
  • 60 g kokosolie, smeltet
  • 50 g mørk chokolade, groft hakket
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 4 spsk. raw kakao
  • 2 spsk. kokosfibermel
  • 1 koldt shot espresso kaffe
  • 2 tsk. agavesirup eller anden flydende sødning
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • et nip salt
  • Cookie dough topping
  • Følg opskrift og fremgangsmåde på cookie dough kuglerne, men undlad kokosfibermel og overtræks chokolde
Fremgangsmåde
  1. Skræl de søde kartofler, skær dem i små tern og damp dem møre i en gryde med en lille smule vand. Det tager ca. 10 min.
  2. Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det stå og trække i 10 min.
  3. Kom de dampede søde kartofler i en foodprocessor sammen med hørfrø blandingen, kaffe, kokoksolie, kakao, agavesirup, salt, bagepulver og vaniljepulver og blend det til en jævn og cremet konsistens.
  4. Tænd ovnen på 180 grader og kom bagepapir i et bageform ca. 20x30 cm.
  5. Vend hakket mørk chokolade i dejen, rør kokosmelet i og fordel det grundigt i dejen.
  6. Fordel dejen i bageformen og bag den i ca. 30 min. eller til en tandstik kommer ren ud når du prikker i den.
  7. Lad kagen afkøle helt inden kagen toppes med cookie dough´en.
Tips
Opbevar kagen tildækket eller i en lukket beholder i køleskabet, her holder den sig 2-3 dage.