Vegansk og glutenfri burger med ærtecreme og basilikumbøf

Vegansk og glutenfri burger med ærtecreme og basilikumbøf

Sæt tænderne i en sprød og laber burger.
Den fyldt med alverdens gode sager og masser af smag.

Vegansk og glutenfri burger med ærtecreme og basilikumbøf er perfekt til en afslappet søndag!

Vegansk og glutenfri burger med ærtecreme og basilikumbøfVegansk og glutenfri burger med ærtecreme og basilikumbøf

Vegansk og glutenfri burger med ærtecreme og basilikumbøf

Mange ser nok kedelig og smagløs tingest for sig når de hører at burgeren både er vegansk OG glutenfri.
Men heldigvis er det langt fra virkeligheden!

Kødløse bøffer og glutenfrie boller er mindst lige så lækre som deres modsætninger.
De kræver bare lidt ekstra kærlighed, men svært er det heldigvis ikke.

Igår fik du opskriften på en sprød, luftige, lækker og fuldstændig fool proof glutenfri burgerbolle.
Så idag skal du naturligvis have opskrift på en burger til de boller du selvfølgelig har bagt, ikke?
Ellers er det bare med at komme i køkkenet nu, så du kan servere burgere til aftensmad!

Vegansk og glutenfri burger med ærtecreme og basilikumbøf

Veggie burger med ærtecreme og kikærtebøf
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Burger
Antal personer: 6 burger
Ingredienser
  • Glutenfrie burgerboller
  • Tomat-basilikum bøf
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk knuste hørfrø + 3 spsk vand, rørt sammen og trukket i 10 minutter
  • ½ potte frisk basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 100 g bløde soltørrede tomater
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. peber
  • 4 spsk. kikærtemel
  • Olivenolie og grov majsmel til panering
  • Ærtecreme:
  • 400 g ærter, fra frost - optøet
  • 1 fed hvidløg
  • saften fra 1 citron
  • 1 tsk, urtesalt
  • Fyld:
  • Rucola
  • Tomat
  • Rødløg
Fremgangsmåde
  1. Hæld vandet fra kikærterne igennem en si, skyl dem grundigt, og lad dem stå og dryppe af.
  2. Kom de soltørrede tomater, rødløg, hvidløg og basilikum i en foodprocessor, og hak det hele fint.
  3. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og kør det til en jævn og ensartet fars.
  4. Lad farsen stå og samle sig i 10-15 minutter
  5. Kom bagepapir på en bageplade.
  6. Hæld lidt olivenolie på dine rene hænder, og fordel det i håndfladerne.
  7. Form farsen til 6 bøffer i dine olierede hænder, rul dem i majsmel, og placer dem på bagepladen.
  8. Sæt pladen i oven og bag dem i 25 min.
  9. Kom alle ingredienserne til ærtecremen i en foodprocesser og kør det til en jævn og cremet konsistens.
  10. Lun burgerbollerne, smør dem med ærtecreme, kom alt det fyld i du ønsker, samt en Tomat-basilikum bøf.

Vanløse BluesGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem