3 x sunde pomfritter

sunde pomfritter

3 x sunde pomfritter er et perfekt tilbehør til sådan set alt!
Fordi helt ærligt, hvornår er pomfritter en dårlig ide?

Aldrig vel? – derfor kan det engang imellem være en god idé at bytte pomfritterne lavet af almindelige kartofler ud med en sundere slags lavet af grøntsager.

Jeg giver dig her mine 3 favorit opskrifter på sunde pomfritter.

sunde pomfrittersunde pomfritter

3 x sunde pomfritter

Sunde pomfritter direkte fra fad eller anrettet portionsvis i smukke glas fra Moodings, kan på en og samme tid være den ultimative selvforkælelses comfort food og det perfekte tilbehør til dine middagsgæster.

Sunde pomfritter lavet af grøntsager bliver ikke helt så sprøde som dem af kartofler, men de er stadig mega lækre på deres helt egen måde.
Du kan lave fritter af mange forskellige grøntsager og mine favoritter er dem lavet bønner, selleri og søde kartofler. Det er selvfølgelig dem jeg giver dig opskrifterne på her.

Dip din frit´

Hvad er en pomfrit uden en dip?
– Tør, trist og kedelig ikke?

Tænk engang kunne jeg ikke fordrage mayonnaise. Som i virkelig ikke!
Selv den mindste lille bitte smule kunne jeg smage og gøre maden uspiselig for mig.
Men så blev jeg veganer og opdagede mayonnaiserne fra Astrid & Aporna og nu ELSKER jeg mayo. Ja sådan kan det jo gå og hvornår ellers, end med en stor portion fritter, har man ellers en god undskyldning for at spise mayo i skamfulde mængder?

Lyst til chips i stedet?

Så tjek da lige mine 3 x grøntsagschips ud, ikke?

sunde pomfritter

Bønnefritter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 400 g frosne grønne bønner
  • 2 tsk. olie fx. smagsneutral kokosolie
  • Flagesalt
  • Chipotlemayo fra Astrid & Aporna til servering
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Bred de frosne bønner ud på bagepapiret - det er vigtig de kun ligger i et lag og med lidt mellemrum imellem fritterne.
  3. Sæt planden i ovnen og bag dem i 10 min.
  4. Tag pladen ud og vend bønnerne med kokosolien og 1 tsk flagesalt
  5. Sæt pladen tilbage i ovnen og bag dem i 20 min.
  6. Skru temperaturen op til max varme, vend rundt i bønnerne og giv dem yderligere 5-10 min., indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Kom de sprøde fritter i et fad, drys med ekstra flagesalt og server fx. en spicy vegansk mayodip til

sunde pomfritter
Sellerifritter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 knoldselleri, skåret i stave
  • 2 tsk. olie fx. smagsneutral kokosolie
  • Flagesalt
  • Mayo fra Astrid & Aporna rør med karry til servering
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Bred selleri stavene ud på bagepapiret - det er vigtig de kun ligger i et lag og med lidt mellemrum imellem fritterne.
  3. Sæt planden i ovnen og bag dem i 10 min.
  4. Tag pladen ud og selleri fritterne med kokosolien og 1 tsk. flagesalt
  5. Sæt pladen tilbage i ovnen og bag dem i 20 min.
  6. Skru temperaturen op til max varme, vend rundt i fritterne og giv dem yderligere 5-10 min., indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Kom selleri fritterne i et fad, drys med ekstra flagesalt og server fx. vegansk karry mayodip til

sunde pomfritter
Sød kartoffel fritter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 500 g søde kartofler, skåret i både
  • 2 tsk. olie fx. smagsneutral kokosolie
  • Flagesalt
  • Grillet hvidløgsmayo - fra Astrid & Aporna til servering
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Bred sød kartoffel bådene ud på bagepapiret - det er vigtig de kun ligger i et lag og med lidt mellemrum imellem fritterne.
  3. Sæt planden i ovnen og bag dem i 10 min.
  4. Tag pladen ud og vend sød kartoflerne med kokosolien og 1 tsk flagesalt
  5. Sæt pladen tilbage i ovnen og bag dem i 20 min.
  6. Skru temperaturen op til max varme, vend rundt i fritterne og giv dem yderligere 5-10 min., indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Kom fritterne i et fad, drys med ekstra flagesalt og server fx. vegansk hvidløgsmayo til.