Blomkålssalat med æble og karse

Blomkålssalat med æble og karse

Blomkålssalat med æble og karse er en frisk, sprød og lækker salat, der kan være det sunde grønne tilbehør til alverdens retter.

En salat, der er nem og hurtig at lave, kræver ganske få ingredienser og som har fået et ordenligt skud af den totalt undervurderede lille grønne spirer; karsen.

Karse er nemlig et lækkert smagspift til dine salater.

Blomkålssalat med æble og karseBlomkålssalat med æble og karse

Blomkålssalat med æble og karse

Blomkålssalat med æble og karse, det sunde grønne tilbehør du kan lave på nul komma 5, som ikke kræver mange ingredienser, men er hverken er kedelige eller smagsløs. Livet er nu altså bare for kort til kedelig salater, ikke?

Karse i salaten

Karse er måske noget du husker mest fra æggemadder eller æggesalaten.

Æg er som bekendt jo ikke en del af den veganske kost. Måske det er derfor jeg glemmer at bruge karse.
Men karse smager bare så godt, det bliver jeg bekræftet i hver enste gang jeg smager det.
Derfor er jeg nu begyndt finde alternative måder at bruge karse på, og denne gang er den altså endt i salaten, og det giver den dejligste smag af forår lige ned i vintersalaten.

Salat uden dressing?

Jeg ved godt at jeg plejer at sige at en salat uden dressing er en kedelig salat, men lige præcis denne her behøver ikke dressing. Blomkål er en saftigt grøntsag og salaten får masser af smag fra æblecidereddike, karse og karry ristede kerner.

Skulle du nu alligevel savne en dressing så prøv min ginger-lemon dressing

Tilbehør til salaten?

Server en grøn bøf eller delle til salaten og gør det til et helt og mættende måltid og disse ærtefrikadeller vil være super lækre til blomkålssalaten.

Blomkålssalat med æble og karse

Blomkålssalat med æble og karse
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 stort el. 2 små blomkål
  • 200 g ærter, fra frost - optøede
  • 1 stort æble el. 2 små, i tern
  • 1 lille bakke karse
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • salt og peber
  • Salatdrys:
  • Karry ristede kerner
Fremgangsmåde
  1. Riv blomkålen grodt ned i en skål med et rivejern.
  2. Tilsæt æblecidereddike, salt og peber og vend det sammen.
  3. Lad det stå og trække imens du forbereder de andre ting.
  4. Vend ærter, æbler og karse i salaten.
  5. Anret salaten i en skål eller på et fad.
  6. Drys med Karry ristede kerner og server salaten som tilbehør til fx.ærtefrikadeller