Blomkålssuppe med karry og peanuts

Blomkålssuppe med karry og peanuts

Blomkålssuppe med karry og peanuts – den cremede grøntsagssuppe, der kan få alle børn og alle andre grøntsagsfornægtere til at slubre suppe i sig og bede om en portion mere.

Det er ganske simpelt kombinationen af karry og peanuts, der gør hele tricket og nu vil du gerne have opskriften, ikke?


Blomkålssuppe med karry og peanutsBlomkålssuppe med karry og peanuts

Blomkålssuppe med karry og peanuts – hurtig og enkel aftensmad
Blomkålssuppe med karry og peanuts er altså både nemt og hurtig at lave, men er også aftenmaden, der får på magisk vis får både små og store til at spise blomkål, helt uden at rynke på næsen.
Kål uden skrål

Overkogt blomkål, man med død og pine skulle spise, hvem har ikke prøvet det?
Puha det er ikke rart og jeg forstår udemærket godt de børn, der giver sig til at skrige bare ved synet af det (over)kogte blomkål. Det smager af varm prut og er bestemt ikke noget, der får nogen som helst til at vælge en kost med masser af grøntsager.

Sagen er heldigvis en helt anden med denne cremet blomkålssuppe. Selvom kålen også koges her, bliver den lækker og cremet og slet ikke prut-agtig og i kombination med karry i suppen og peanuts på toppen, bliver blomkålen her til den lækreste karrysuppe, som alle elsker.

Varier de andre suppetoppings ud fra Jeres smag og hvad I har, men husk nu bare peanuts´ene – det er dem, der gør hele forskellen.

Brød til suppen?
Prøv at skifte brødet til suppen ud med de lækre karry vafler og hvis du laver rigeligt med vafler, kan du lave lækre sandwich til madpakken med resten. 
Blomkålssuppe med karry og peanuts
Blomkålssuppe med karry, ingefær & peanuts
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 stort blomkål, i mindre buketter
  • 1 stort løg, fint hakket
  • 3 fed hvidløg, fint revet
  • 2 cm ingefær, fint revet
  • 1 liter grøntsagsbouillon fx. Herbamare urtebouillon
  • 1½ spsk. karry
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • Topping:
  • Peanuts
  • Edamamebønner
  • Frisk koriander og/eller thai basilikum
  • Chili
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og karry, vend det rundt og lad det stege med i yderigere 1 min.
  4. Tilsæt blomkålen, vend det rundt og tilsæt grøntsagsbouillonen.
  5. Bring det i kog og lad det simre i ca. 30 min. eller til blomkålen er helt mør.
  6. Blend suppen jævn og cremet med en stavblender.
  7. Smag suppe til med salt og peber.
  8. Server den varme suppe toppet med edamamebønner, koriander, thaibasilikum, peanuts og chili og karry-vafler som tilbehør