Broccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkah

Broccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkah

Broccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkah er en lækker grøn salat med ganske få ingredienser.

En salat, der bliver lækker med sine små overraskende søde og friske bidder fra dadler og appelsin og smagseksplosion fra dukkah og den lækre dressing.

En dressing, der er mere gul end solen og mere sund end salaten er grøn.

Broccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkahBroccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkah

Broccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkah

Broccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkah er en  salat,  der er det perfekte eksempel på at man sagtens kan lave lækre salater med ganske få ingredienser, hvis bare man tilføjer en god dressing og et spændende salatdrys.

De eneste ingredienser du behøver til salaten er broccoli og spinat. Se det er jo ikke de 2 ting, der gør salaten spændende vel? Nej det handler om de ekstra ting vi tilsætter. Det er her vi går på opdagelse i skuffer, skabe og frugtskål og finder smagsgivere og spænding til salaten. Til denne salat valgte jeg dadler, appelsin og dukkah. Men det kunne også sagtens have været tørrede abrikoser, pære og mandler. På den må kan man freestyle sin salat ud fra hvad man lige har liggende.

En dressing med sundhed i

Selvom vi får masser af lækker smag fra friske og tørrede frugter og nødder eller kerner, så ved vi jo alle sammen godt at det er dressingen, der gør hele forskelligen.

Dressingen til denne salat smager ikke bare godt, den har nemlig en masse sundhed i sig. Både ingefær og gurkemeje indeholder anti-inflamatoriske egenskaber, der er gode for bla. immunforsvarer, så du kan komme rask igennem resten af vinteren.

Lav dine egne dressinger

Som barn var dressinger noget fra kom i plastikflasker fra supermarkedet, og jeg havde ikke den fjernest anelse om at dressing var noget man selv kunne lave. Idag kunne jeg ikke drømme om at købe en dressing.

Det er så simplet at lave dem selv og man slipper også for alle de andre mystiske ting de købte dressinger, som ofte også indeholder.

Når jeg laver dressinger laver jeg dem altid i passende store mængder, så der altid er til mere en den ene salat. Det tager ikke længere tid at lave dobbelt portion og når dressingen allerede er lavet, findes der ingen dårlige undskyldninger for ikke at spise salat.

Andre gode hjemmelavede dressinger, der vil passe godt til

I mit køleskab kan du fx. lige nu finde den magiske grønne avokado dressing, den evigt gode tahin dressing og den helt utroligt lækre ginger-lemon dressing. Alle de 3 ville også være lækre til salaten her.

Mulighederne er mange og salaten bliver mega lækker uanset hvilken dressing du vælger.

Broccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkah

Broccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkah
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 4-6 portioner
Ingredienser
  • 2 broccoli
  • 100 g baby spinat
  • 2 appelsiner, skrællet - i tern
  • 100 g dadler, uden sten - i skiver
  • lidt citronsaft eller æblecidereddike
  • Salt og peber
  • Salatdrys:Dukkah
  • Gurkemeje-appelsin dressing:
  • 2 appelsiner, skrællet
  • 1 stort stk. frisk gurkemeje
  • 1 stort stk. frisk ingefær
  • 1 håndfuld frisk koriander - kan erstattes med fx. mynte
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. tamari
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde
  1. Hak broccolien fint i en foodprocessor.
  2. Kom det i en skål og vend det med lidt citronsaft eller æblecidereddike, samt salt og peber.
  3. Lad det stå og trække imens dressingen laves.
  4. Kom alle ingredienser til dressingen, undtaget koriander i en blender ( OBS - gurkemejen laver en gulmisfarvning på blenderen, som vil falme med tiden ) og blend det helt jævnt og cremet.
  5. Smag dressingen til med surt, sødt og salt.
  6. Kom koriander i blenderen og puls et par gange så den ikke blendes helt ud, men forbliver fint hakket.
  7. Hæld dressingen på flaske.
  8. Vend spinat, appelsiner og dadler i broccolien.
  9. Anret salaten i en skål eller på et fad og drys med dukkah.
  10. Server salaten som tilbehøer til fx. falafler eller linsedeller
Tips
Opbevar evt. resterende dressing i køleskabet, her holder den sig op til 1 uge.