Buddha bowl med mango, sortebønner og guacamole

Buddha bowl med mango, sortebønner og guacamole

Buddha bowl med mango, sortebønner, og guacamole.

En mexikansk udgave af den populære Buddha Bowl.
En regnbue af farver, fyldt med lækre grøntsager, frugt, mættende bønner og den bedste guacamole!

Risene i denne bowl er byttet ud med blomkål ris, derfor kan du lave den på kun 10 min
På den måde er din frokost eller aftensmad klar på ingen tid.

Buddha bowl med mango, sortebønner og guacamoleBuddha bowl med mango, sortebønner og guacamole

Buddha bowl med mango, sortebønner og guacamole

Buddha bowl med mango, sortebønner og guacamole – den bedste af slagsen selvfølgelig.

Igår fik du opskriften på den bedste guacamole.
Så idag får du et tip til hvordan du kan bruge den lækre cremede dip.

Og hvad bedre end i en mexikansk udgave af den populære Buddha Bowl?

Ser du, jeg har nemlig bowls på hjernen af en helt særlig og endnu hemmelig årsag, som jeg meget snart vil dele.
Så når hjernen er fyldt med bowls må guacamolen selvfølgelig ende i sådan en, ikke?

Sunde ris

Helt klassisk bygges sådan en Buddha Bowl op på en bund af enten ris eller quinoa, men jeg har byttet risene ud med en sundere slags lavet af blomkål.
Udover at smage lækkert, er det er også en en super smart måde af øge indtaget af grøntsager på.

Jeg har givet blomkåls risene et lækkert pift af lime og koriander, hvilket også passer helt perfekt til det mexikanske køkken.

Custumize din bowl og stop spil af mad

Buddha Bowls er ikke bare flotte og en god måde af få spist masser af grøntsager på, de kan også hjælpe med at stoppe mad spild. Fordi sådan en Buddha Bowl kan fyldes med lige præcis det du har liggende i din grøntsags skuffe.

Så lad dig blot inspirere af min og costumize din egen lækre Buddha Bowl ud fra hvad du har og som trænger til at blive brugt.

Buddha bowl med mango, sortebønner og guacamole

5.0 from 1 reviews
Buddha bowl med mango, sortebønner og guacamole
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Mexikansk
Antal personer: 2 bowls
Ingredienser
  • 1 blomkål, fint revet
  • 1 håndfuld frisk koriander, groft hakket
  • saft og skal fra 1 økologisk lime
  • 1 moden mango, i tern
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 1 portion guacamole
  • 1 dåse sorte bønner
  • kokosolie til stegning
  • 1 spsk. taco krydderi fx. Urtekrams
Fremgangsmåde
  1. Bland revet blomkål sammen med koriander, limesaft og skal og lad det trække imens de andre ting gøres klar.
  2. Varm en pande op til medium varme, smelt lidt kokosolie og steg de sorte bønner heri i et par minutter.
  3. Tilsæt taco krydderi, vend det rundt og lad det stege yderligere 2-3 min.
  4. Anret blomålris, mango, peberfrugt og sorte bønner i hver deres sektion i 2 skåle og kom en stor skefuld guacamole i midten.

 

GemGem

GemGem