Gurkemeje hirse med kokos kål

Gurkemeje hirse med kokos kål

Gurkemeje-hirse med kokos-kål er en super sund og lyn hurtig hverdagsret, med få ingredienser og masser af smag.
Fyldt med tidens hotteste ingredienser; gurkemeje, hirse og kål.
Udover at give en utrolig smuk ret, så tilføjer det masser af vitaminer, proteiner og anti-inflamatoriske egenskaber.

Gurkemeje hirse med kokos kålGurkemeje hirse med kokos kål

Gurkemeje hirse med kokos kål:

Gurkemeje hirse med kokos kål lyder måske ikke som den store kulinariske oplevelse.
Men jeg lover dig, at det er en lækker ret med masser af interessante smags nuancer.

Mild gurkemeje, dampet grønkål i cremet kokosmælk og ristede kokosflager – kombinationen er simpelthen så lækker!

Hippi hirse og gylden gurkemeje:

I mange år var ris og pasta de eneste alternativer vi havde til kartoflen.
Men i start 00´erne begyndte bulgur og cous cous at fyldte vores tallerkner og  i 10´erne blev det quionaen alle talte om.
Nu er det blevet hirse vi skal spise, for at være med på beatet.
Hirse indeholder, lige som quinoa, masser af protein, men er mere mild i smagen. Den er derfor en god erstatning til dig, der ikke er så vild med quinoaens bitre smag.

Den gyldne gurkemeje er også blevet roden alle taler om ,på grund af alle de sunde egenskaber den har.

Hvis du ikke allerede er begyndt at bruge den i din madlavning, så kan denne ret måske få dig ud af start hullet, den smager nemlig himmelsk!

Lyst til mere hirse?

Så skal du prøve mine bagte søde kartofler med rødbede-hirse fyld

Gurkemeje hirse med kokos kål

Gurkemeje hirse med kokos kål
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: aftensmad
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • 2 dl hirse ( kan erstattes af ris eller quinoa )
  • 4 dl grøntsagsbouillon fx. Herbamare
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. fint revet frisk ingefær - kan erstattes af 1 tsk. stødt
  • 1 spsk. fint revet frisk gurkemeje - kan erstattes af 1 tsk. stødt
  • Kokosolie til stegning
  • Salt
  • KOKOS KÅL:
  • 400 g grønkål - urenstet vægt
  • 2 dl kokosmælk
  • 1-2 dl grøntsagsbouillon fx. Herbamare
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • Kokosolie til stegning
  • Salt
Fremgangsmåde
  1. Varm en lille gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg, ingefær og gurkemeje og steg det med i yderligere 1 min.
  4. Tilsæt hirse og grøntsagsbouillon, læg låg på gryden og bring det i kog.
  5. Skru ned til lav varme og lad hirse simre under låg i 10 min.
  6. Tag gryden af varmen og lad det trække i 5 min.
  7. Fjern stilkene på grønkålen ved at flå grønkålen af - skyl og slyng det grundigt.
  8. Varm en pande op til medium varme.
  9. Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  10. Tilsæt hvidløg og steg det med i yderligere 1 min.
  11. Kom grønkål og bouillon i panden, læg låg på og lad grønkålen falde sammen - det tager ca. 5-7 min.
  12. Tilsæt kokosmælen og vend det rundt og lad det simre i et par minutter.
  13. Smag til med salt.
  14. Rør i gurkemeje hirsen med en gaffel for at gøre det luftigt.
  15. Anret det i 2 skåle og fordel kokos kålen oben på.
  16. Drys med ristede kokosflager og evt. lidt rød chili for ekstra kick.