Linsepasta i cremet kokos-tomatsauce

Linsepasta i cremet kokos-tomatsauce

Linsepasta i cremet kokos-tomatsauce er en lyn hurtig og lækker hverdags ret.
Nem at lave og klar på kun 20 minutter.
Fyldt med grøntsager, proteiner og lækker cremet sauce, også får den både store og små til at slikke skålen ren.

Linsepasta i cremet kokos-tomatsauceLinsepasta i cremet kokos-tomatsauce

Hurtig hverdagsmad:

Linsepasta i cremet kokos-tomatsauce er den perfekte hverdagsret.

Den er super hurtig at lave, fyldt med grøntsager, der er godt kamufleret i cremet sauce og lækre krydderier.
Og pasta, det er da bare noget alle elsker, ikke?

Desværre er helt almindelig kridhvid pasta ikke noget, der bidrager med ret meget mere end god smag og tomme kalorier.

Forny din pasta:

Derfor er jeg begyndt at bruge pasta lavet af fx. ærter, linser og kikærter.
Udover at de smager super godt, indeholder de også masser af mættende fibre og proteiner.
Det smager selvfølgelig anderledes end den klassiske pasta, men når man gemmer dem i en cremet sauce, så er der ingen, der opdager at pastaen er lavet af linser. Det garanterer jeg …

Jeg har nemlig haft stor succes med at servere alle de forkellige nye pastaer for Alma. Og favoritten herhjemme er helt klart linsepastaen.

Mere pasta sulten? 

Så tjek da lige denne lækre sag – Vegansk Mac n´Cheese med kokos bacon

Linsepasta i cremet kokos-tomatsauce

Linsepasta i cremet kokos-tomatsauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Pasta
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 350 g linsepasta
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk
  • 2 dl. grøntsagsbouillon
  • 2 auberginer, i tern
  • 400 g frisk spinat
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. tikka curry paste*
  • kokosolie til stegning
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kog linsepastaen efter anvisning på posen.
  2. Varm en sauterpande op til medium varme.
  3. Smelt kokosolien, tilsæt løg og aubergine og steg det i 5 min.
  4. Tilsæt currypaste og hvisløg og steg det med i yderligere 1 min.
  5. Tilsæt hakkede tomate, bouillon og kokosmælk, rør det sammen, læg låg på panden og lad det simre 5 min.
  6. Kom spinat og den kogte linsepasta i saucen, vend det sammen, læg låg på igen og lad det simre i 3 min eller til spinaten er helt faldet samme.
  7. Smag retten til med salt og peber og server den drysset med kokosflager.
Tips
* jeg bruger en fra Geo Organics, som jeg har købt hos Astrid & Aporna. Der burde findes lignende ude i supermarkederne. Ellers kan den erstattes af:

2 spsk. tomatpuré, 1 spsk. æblecidereddike, 2 tsk. paprika, 1 tsk. stødt ingefær, 2 tsk. stødt koriander, 1 tsk. stødt gurkemeje, 1 tsk. kanel, ½ tsk stødt chili og ¼ tsk. stødte nelliker.