One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler

One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler

One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler er faktisk bare en fancy måde at sige alt i en gryde på.

Når alt kommes i en gryde sparer du ikke kun på opvasken, men også på tiden du bruger i køkkenet. Retten passer nemlig sig selv og giver dig tid til at lave alt muligt andet imens.

One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler er en simpel og lækker hverdagsret med masser af grøntsager, smag og proteiner.

One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartoflerOne pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler

One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler

One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler er en ny ret til din samling af nemme hverdagsretter du kan lave når tiden er knap.

Fra du går igang til maden står færdig går der små 3 kvarter. Det virker måske ikke så hurtigt, men tiden du står i køkkenet er ca. kun 10 min ud af de 45 min.

Det frigiver en hel masse tid, hvor du kan lave alt fra at ligge vasketøj sammen, lave lektier med ungerne, løbe en tur eller snuppe et afsnit af yndlingsserien på Netflix – hvad du vil bruge tiden på, er helt op til dig!

Fast food på flere måder

Fast food, kan i min optik, deles op i flere forskellige løsninger.

Der er den slags du ringer efter, den fra frysedisken og den hjemmelavede slags, hvor maden er klar på under 30 min, men som kræver fuld koncentration og evnen til at have flere bolde i luften. Men så er det også den slags fast food hvor du lyn hurtigt får sat maden i gang og resten af tiden passer maden sig selv og du kan lave andre ting imens. Det er, set med mine øjne, også fast food og sådan en ret er denne one pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler.

Ja tak, mere af den slags!

One retter er altså geniale løsninger i en travl hverdag, derfor skal du naturligvis også prøve min One Pot Tandoori Quinoafordi nemme hverdagsretter kan man ikke få for mange af vel?

One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler

One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: hurtig hverdagsmad
Antal personer: 4-6 personer
Ingredienser
  • 2,5 dl brune ris - kan erstattes af alm. ris eller quinoa
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dåser kikærter - svarede til 480 g udblødte og kogte
  • 500 g søde kartofler, i tern
  • 400 g grønkål ( urenset vægt ) - ribbet og groft hakket
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • Kokosolie til stegning
  • Bredbladet persille, groft hakket til servering
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde eller sauterpande op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og spidskommen, rør det rundt og steg i yderligere 1 min.
  4. Kom de søde kartofler på panden og vend det sammen løg og krydderier.
  5. Tilsæt grønkål, hakkede tomater, ris og bouillin.
  6. Bring det i kog og lig låg på gryden.
  7. Lad det stå og simre i 30 min, rør rundt i det et par gange under vej.
  8. Tilsæt kikærterne og lad dem simre med i 5 min.
  9. Smag retten til med salt og peber.
  10. Server retten drysset med groft hakket bredbladet persille.