Pastinaksuppe med kokos og ingefær

Pastinaksuppe med kokos og ingefær

Pastinaksuppe med kokos og ingefær  – en ultra cremet og dejlig suppe med lækker mild smag af kokos, et hint af ingefær.

Den er super nem at lave, kræver få ingredienser og er klar bare 30 minutter.
Suppen toppes med kikærter, der er stegt i tamari, det giver et lækkert bid og tilføjer ekstra mæthed.

Pastinaksuppe med kokos og ingefær

Pastinaksuppe med kokos og ingefær

Pastinaksuppe med kokos og ingefær, er suppen hvor du ikke behøver at kunne lide pastinakker for at syntes den er lækker.

Den naturlige sødme fra pastinakkerne harmorer skønt med den fede kokosmælk og ingefæren giver suppen bid og karakter.

Vi har altså at gøre med en suppe, som også børn vil elske, især når suppen toppes med bla. tamari ristede kikærter.

Kom toppings på din suppe

Hvad er yoghurt uden granola og en stak pandekager uden sirup og friske bær? – kedeligt, ikke?
Det samme gør sig gældende for suppen, det er i toppingen forskellen ligger.
Toppingen giver suppen bid, ekstra smag og ekstra mæthed.

Kedelige kikærter og rynkede næser

Den har vi ikke nolge af her!
Fordi kikærterne steges i tamari og det forvandler dem til små lækre smagsbomber.

Jeg indrømmer blankt at kikærter, sådan direkte fra dåsen, ikke er den helt store smagsoplevelse.
Men hvis du steger dem i tamari eller andre gode smagsgivere bliver de altså utrolig lækre.

Selv Alma er vild med dem og rynker ikke længere på næsen når jeg fortæller at der er kikærter på aftensmad menuen.

Prøv også disse peanutbutter ristede kikærter, både på suppe, i salaten eller som snack!

Pastinaksuppe med kokos og ingefær

Pastinaksuppe med kokos og ingefær
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 kg pastinakker, i tern
  • 1 liter grøntsagsbouillion fx. Herbamare
  • 2 dl. kokosmælk
  • 2 spsk. fint revet ingefær
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • Salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • TOPPING:
  • 240 g udblødte og kogte kikærter - svarende til 1 dåse
  • Kokosolie til stegning
  • 2 spsk. tamari
  • Frisk koriander
  • Ristede kokosflager
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt lidt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og ingefær og steg det med i yderligere 1 min.
  4. Kom pastinakkerne i grynden og tilsæt bouillonen.
  5. Læg låg på gryden og bring det i kog.
  6. Skru ned til lav varme og lad suppen simre i 25 min.
  7. Varm en pande op til medium varme.
  8. Smelt lidt kokosolie og steg kikærterne heri i 5 min, vend rundt i dem undervejs.
  9. Tilsæt tamari til panden, vend rundt i kikærterne og lad det dampe ind.
  10. Blend suppen jævn og cremet med en stavblender.
  11. Tilsæt kokosmælk, blend igen og smag suppen til med salt og peber.
  12. Server suppen toppet med tamari stegte kikærter, frisk koriander og ristede kokosflager.