Søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat

Søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat

Søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat er den perfekte kombination af blødt, sprødt, friskt og cremet.

2 mega lækre salater, der passer så pokkers godt sammen og vil være det perfekte tilbehør til fx. karrybøffer
Til sammen bliver det en menu, der med garanti får dig til at glemme alt om regnvåde, grå vinterdage.
Men vil i stedet få dig til at drømme om varme sommerdage.

Søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalatSøde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat

Lad tilbehøret spille hovedrollen

Vi ved det godt…
Vi skal spise masser af grøntsager for at kunne prale af at have en sund livsstil.
Minimum 600 g grønt og frugt …
… om dagen !!

Hvis vi glemmer at gøre grøntsagerne spændende, kan det altså godt være lidt op ad bakke, at få sat den anbefalede mængde til livs.

Men når du kæler for grøntsagerne.
Giver dem smag.
Sammensætter forskellige strukturer

Ja så, bliver det til en sand fornøjelse at lade grøntsagerne fylde mere og mere på tallerkenen, lade dem spille hovedrollen og lade alt det andet være tilbehør.

Søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat

To gode eksempler på hvordan jeg sammensætter en menu er ved at lave frisk salat og et lunt tilbehør
Smagsløgene skal have både surt, sødt, salt og bittert og følesansen skal have både blød og sprødt.

Behøver jeg at sige at søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat er den perfekte kombination her?

En skøn kombination af varmt og frisk.
På den måde bliver alle sanser tilfredsstillet og det vil aldrig være kedeligt at spise grøntsager.

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat

Søde kartofler i kokos-karrysauce
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: thai
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 500 g søde kartofler, i mellem store tern
  • 400 ml kokosmælk
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 løg, fint revet
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 stilk citrongræs, fint hakket
  • 2 tsk. karry
  • salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • Til servering:
  • Fint hakket thai basilikum
  • Chili efter smag
  • Kokosflager
Fremgangsmåde
  1. Varm en sauterpande op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg, citrongræs og karry og lad det stege med i yderligere 1 min.
  4. Tilsæt kokosmælk og bouillon og rør det sammen.
  5. Kom de søde kartofler på panden, skru ned til lav varme og læg låg på panden.
  6. Lad det simre i 15-20 min eller til kartoflerne er møre.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Anret de søde kartofler i en skål eller på et fad og pynt med thai basilikum, chili og kokosflager.
  9. Server de søde kartofler sammen med mangosalaten som tilbehør til fx. karrybøffer

 
Frisk mangosalat
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Thai
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 200 g mungbønnespirer
  • 200 g sukkerærter, i synde skiver
  • 4 stilke bladselleri, i tynde skiver
  • 1 moden mango, i tern
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 dl. kokosflager
  • 1 håndfuld koriander, groft hakket
  • Saften fra 1 lime
  • 2 tsk. tamari
Fremgangsmåde
  1. Kom bønnespirer, sukkerærter, bladselleri, mango, forårsløg, koriander og chili i en stor skål og vend det grundigt sammen med limesaft og tamari.
  2. Anret salaten i en skål eller på et fad og pynt med kokosflager.
  3. Server mangosalaten og de søde kartofler som tilbehør til fx. karrybøffer.

GemGem

GemGemGemGem