Søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat er den perfekte kombination af blødt, sprødt, friskt og cremet.
2 mega lækre salater, der passer så pokkers godt sammen og vil være det perfekte tilbehør til fx. karrybøffer.
Til sammen bliver det en menu, der med garanti får dig til at glemme alt om regnvåde, grå vinterdage.
Men vil i stedet få dig til at drømme om varme sommerdage.
Lad tilbehøret spille hovedrollen
Vi ved det godt…
Vi skal spise masser af grøntsager for at kunne prale af at have en sund livsstil.
Minimum 600 g grønt og frugt …
… om dagen !!
Hvis vi glemmer at gøre grøntsagerne spændende, kan det altså godt være lidt op ad bakke, at få sat den anbefalede mængde til livs.
Men når du kæler for grøntsagerne.
Giver dem smag.
Sammensætter forskellige strukturer
Ja så, bliver det til en sand fornøjelse at lade grøntsagerne fylde mere og mere på tallerkenen, lade dem spille hovedrollen og lade alt det andet være tilbehør.
Søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat
To gode eksempler på hvordan jeg sammensætter en menu er ved at lave frisk salat og et lunt tilbehør
Smagsløgene skal have både surt, sødt, salt og bittert og følesansen skal have både blød og sprødt.
Behøver jeg at sige at søde kartofler i kokos-karrysauce og frisk mangosalat er den perfekte kombination her?
En skøn kombination af varmt og frisk.
På den måde bliver alle sanser tilfredsstillet og det vil aldrig være kedeligt at spise grøntsager.
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 500 g søde kartofler, i mellem store tern
- 400 ml kokosmælk
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg, fint revet
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 1 stilk citrongræs, fint hakket
- 2 tsk. karry
- salt og peber
- Kokosolie til stegning
- Til servering:
- Fint hakket thai basilikum
- Chili efter smag
- Kokosflager
- Varm en sauterpande op til medium varme.
- Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
- Tilsæt hvidløg, citrongræs og karry og lad det stege med i yderligere 1 min.
- Tilsæt kokosmælk og bouillon og rør det sammen.
- Kom de søde kartofler på panden, skru ned til lav varme og læg låg på panden.
- Lad det simre i 15-20 min eller til kartoflerne er møre.
- Smag til med salt og peber.
- Anret de søde kartofler i en skål eller på et fad og pynt med thai basilikum, chili og kokosflager.
- Server de søde kartofler sammen med mangosalaten som tilbehør til fx. karrybøffer
- 200 g mungbønnespirer
- 200 g sukkerærter, i synde skiver
- 4 stilke bladselleri, i tynde skiver
- 1 moden mango, i tern
- 2 forårsløg, i tynde skiver
- 1 rød chili, fint hakket
- 1 dl. kokosflager
- 1 håndfuld koriander, groft hakket
- Saften fra 1 lime
- 2 tsk. tamari
- Kom bønnespirer, sukkerærter, bladselleri, mango, forårsløg, koriander og chili i en stor skål og vend det grundigt sammen med limesaft og tamari.
- Anret salaten i en skål eller på et fad og pynt med kokosflager.
- Server mangosalaten og de søde kartofler som tilbehør til fx. karrybøffer.
Jamen altså, man skulle næsten tro, du havde kigget ind i mit køleskab, da du lavede denne opskrift.. Jeg har nærmest alle ingredienserne. Hurra, så er aftensmaden på plads!
Jamen sikke dog et fantastisk sammentræf, jeg håber det blev mega lækkert 😉
Har lige lavet det her til aften, dvs. jeg lavede en smule om så det passede til mig. Jeg supplerede med kikærter og krydrede retten med habanero/mango-krydderi og sprang citrongræsset over. Serverede ris til og det smagte superlækkert. Smider et foto på insta i morgen når jeg spiser rester. glemte det i dag. Tak for inspirationen. Kokos, karry og søde kartofler går man aldrig galt i byen med.
Ih hvor lækkert!
Jeg glæder mig til at se din version 😉
Og NEJ! Kokos, karry og søde kartofler går man aldrig galt i byen med.
ALDRIG 😉
Virkelig lækker opskrift, relativ tilgængelig og god ingredienser… jeg er slemt godt tilfreds med at jeg har rester til i morgen. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den
Heldig dig at have sådan nogle lækre rester 😉