Valentins dessert – Vegansk & glutenfri brownie med karamel og hindbær

Valentins dessert - Vegansk & glutenfri brownie med karamel og hindbær

Valentins dessert – Vegansk & glutenfri brownie med karamelsauce og friske hindbær.

Svampet uimodståelig brownie, fyldt med lækker karamel sauce og friske hindbær.
Den kan laves på under 10 minutter med ganske få ingredisenser.
Så forkæl dig selv og din valentins date med den lækreste brownie, der tilmed også er sund.

Valentins dessert - Vegansk & glutenfri brownie med karamel og hindbær

Valentins dessert – Vegansk & glutenfri brownie med karamelsauce

Vegansk & glutenfri brownie med karamelsauce er den perfekte dessert til Valentins dag på tirsdag, uanset om du er for eller imod fejringen af denne dag.

Hele Valentins Dag konceptet er virkelig noget, der deler vandene.  Nogle syntes det er fandens værk og en dag blomster handlerne har fundet på og andre er syntes at en hel dag afsat til fejrning af kærlighed er det mest romatiske man kan forestille sig.

Jeg hører selv til den del, der syntes at Valentins Dag er helt ok, fejring af kærlighed kan man da ikke have noget imod. Jeg er bare ikke så meget til hele det gaveræs det ender med at blive.

Hjemmelavet mad er kærlighed

Nu er der er jo heldigvis mange andre måder man kan vise kærlighed på, end ved at købe blomster eller andre materielle ting.
Ikke bare til sin kæreste, hvis man nu altså har sådan en, men også til sine børn, famile og venner.

Lækker hjemmelavet mad er da den ultimative kærligheds erklæring, har jeg ikke ret?

Og kan sådan en Valentins Dag middag ende på nogen bedre måde, end med chokolade og karamel kombineret i den lækreste svampede brownie?

Jeg tror det ikke…

Dessert 2 go

Fordi kagerne bliver bagt i små individuelle forme, faktisk bager jeg mine i Weck sylteglas, er de perfekte til at tage med.

Du kan både pynte dem med nødder, kakao og bær, sætte låget på og så er de klar til at blive transportet.
På den måde bliver de også til den perfekte gave.

Tænk at overraske en man har kær, med en hjemmelavet brownie, det er da meget bedre end en buket blomster, er det ikke?

 

Valentins dessert - Vegansk & glutenfri brownie med karamelsauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Opskriften stammer fra Velsmagende Vegansk & Vegetarisk og nu deler jeg den her med dig. Glædelig Valentins Dag!
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: dessert, kage
Antal personer: 6 stk.
Ingredienser
  • 400 g banan svarende til 6 små bananer
  • 2 dl mandelmælk el. anden plantebaseret mælk
  • 12 spsk. kakao
  • 3 spsk. nøddesmør fx. peanutbutter eller mandelsmør
  • 2 tsk. kokossukker eller anden sødning
  • ½ tsk. flagesalt
  • 6 spsk. kokosfibermel
  • KARAMEL:
  • 6 medjool dadler
  • 6 spsk. mandelmælk el. anden plantebaseret mælk
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. kokosolie eller nøddesmør fx. mandel
  • 1 nip flagesalt
  • PYNT:
  • kakao, friske hindbær og hakkede ristede hasselnødder
Fremgangsmåde
  1. BROWNIE:
  2. Kom alle ingredienser, undtagen kokosfibermel og karamelsauce, i en foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
  3. Tilsæt kokosfibermel og blend igen.
  4. Smør 6små forme med kokosolie og fordel dejen i dem.
  5. KARAMEL:
  6. Fjern stenene fra dadlerne, kom dem i en skål og hæld kogende vand over.
  7. Lad dem trække i 10-15 min for at de kan blive blødgjort.
  8. Hæld vandet fra og kassér det.
  9. Kom de udblødte dadler i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser, og blend til konsistensen er jævn og cremet.
  10. BROWNIE:
  11. Tilsæt 2 tsk. karamelsauce i hver bageform og fordel det med en tandstik eller gaffel, så der dannes et mønster.
  12. Bag kagerne i 3-4 minutter i mikroovnen eller i 10-15 min. ved 200 grader i en varmluftsovn. Kagerne er færdige, når en tandstik kommer ren ud.
  13. Lad kagerne afkøle inden de serveres.
  14. Servér brownie-kagerne drysset med kakao og pyntet med friske hindbær og hakkede hasselnødder.

 

GemGem

GemGem