Vegansk butter chicken – en lækker og vegansk udgave af den klassiske indiske ret.
Fyldig, lækker og mættende ret og den skønneste cremede sauce med masser af smag fra alle de lækre krydderier.
Vegansk butter chicken er nem og hurtig at lave og bliver ekstra lækker hvis der serveres hjemmelavede glutenfrie naanbrød til.
Vegansk butter chicken
Vegansk butter chicken, kan man det?
Smør og kylling er jo 2 ret så essentielle ingredienser i den klassiske indiske ret.
Eller er de?
Næ egentlig ikke, hvis du spørger mig.
Det der giver retten smag, er alle de skønne krydderier og den fede kokosmælk.
Kylling er byttet ud med masser af kikærter og smørret med kokosolie og på den måde får man altså den lækreste veganske butter chicken.
Grøntsager istedet for ris
Helt traditionelt serveres butterchicken med ris som tilbehør.
Det kan man selvfølgelig vælg at holde fast i, men hvis du gerne vil øge dit indtag af grøntsager, kan du med fordel udskifte de almindelige ris med ris lavet af blomkål.
Det er selvfølgelig overhovedet slet ikke det sammen, men et sundt og stadig lækkert alternativ. Især hvis blomkålsrisene tilsættes ekstra smag fra lime og koriander.
Vi holder stadig fast i en traditionel ting ved butter chicken og det er naan brødet der serveres til – bare i en hjemmelaver og glutenfri version. Men selvfølgelig mega lækker!
Lyst til mere indisk?
Så skulle du prøve Aloo Gobi, chai kødboller med indiske salater eller hvad med indiske pakoras? Og selvfølgelig også klassikeren af dem alle Indisk Dahl.
- 400 g kikærter, udblødte og kogte eller 360 g Naturli´Pipfri
- 1 løg, fint hakket
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 1 spsk. garam masala
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk gurkemeje
- ¼ tsk. kanel
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. kokosolie til stegning
- Nigellafrø, chili og koriander til pynt.
- Blomkålsris med lime og koriander til servering
- Varm en stor gryde op til medium varme.
- Tilsæt kokosolie og steg løget mørt her i ca. 5 min.
- Tilsæt hvidløg og alle krydderierne, vend det grundigt rundt og lad dem stege med i et minutter.
- Hæld kokosmælken i og lad det koge et par minutter.
- Tilsæt kikærter og hakkede tomater, vend det sammen og lad det så stå og små koge i 15 min.
- Server den veganske butter chicken drysset med nigellafrø og koriander med blomkålris og naanbrød som tilbehør.
Det er en seriøs lækker opskrift! Den er virkelig super-lækker og passer perfekt til ren hygge med læsning af en ligeså fantastisk saftig sag, nemlig ebogen Direktørens sekretærer!! Tak for en helt igennem fantastisk blog med mange suveræne og spændende opskrifter!!
Helt enig – super lækker opskrift. Manden var lige så imponeret. Den ryger på listen over opskrifter som skal laves igen 🙂
Vi fik den med blomkålsris og det passede rigtig godt sammen + massere af grøntsager 🙂
Ih hvor dejligt i alle kunne lide den – det er også et mega hit herhjemme 😉
Skøn opskrift! Alle i familien inkl. den 10 mdr. baby guffede det i sig. Tak for det!
Ej hvor er det bare skønt at høre <3
Kære Maria – jeg har set, at man både kan få Garam Masala som krydderiblanding og som paste – hvad bruger du i denne ret? ??
Jeg forstår simpelthen ikke hvordan du formår at få retten til at blive rød? jeg har netop lavet den, og min version blev nærmere gullig – hvilket giver mening eftersom der er lige meget kokosmælk og tomat i (1 dåse af hver). Hvad har jeg mon gjort forkert? Skal man kun bruge en lille dåse kokosmælk?
Jeg tror bestemt ikke du har gjort noget forkert Nanna 😉
Forskellen ligger sikkert bare i den karrypasta du har brugt 😉
Jeg håber retten smagte skønt selv om farven var anderlede end på billedet? 😉
Den smagte fremragende?? jeg brugte ikke paste, men tørrede krydderier – så du har nok ret at det skyldes dette. Tak for svar og for en masse FANTASTISKE opskrifter!
Jamen så pyt da med farven, så længe det smagte fremragende, ikke?
Ih du er sød! Velbekomme da! <3
Vi er ikke fuldtidsveganere ;-), men nyder godt af dine fantastiske opskrifter alligevel – og ungerne, som godt kan være temmelig kritiske når vi ryger ud over husets 5 standardretter – var svært begejstrede. Kikærterne blev skiftet ud med kylling og (mad)glæden ville ingen ende tage :-). Tak!
Hvor er det bare dejligt at høre! TAK 😉
Er det synd at lave retten med kikærter fra dåse hvis man ikke har været så meget på forkant, at der er sat tørrede kikærter i blød i ordentlig tid;-)
Nej nej nej da, det er overhovedet ikke snyd.
Jeg bruger også 9 ud af 10 gange kikærter fra dåse 😉
Hvor meget svarer de 400g kikærter til, hvis man skal bruge dem fra dåse?
2 dåser 😉
Super god opskrift!!
ih altså, hvor dejligt at høre! TAK!
Er de 400 gram kikærter tørvægten eller vægten efter de er blevet udblødte? 🙂
Det er efter de er udblødte og kogte 😉
Wauw, en lækker ret – tak for opskriften 🙂 Jeg supplerede med Porto Bello svampe i store tern. Det var bare så lækkert 🙂
jamen velbekomme, hvor er det dejligt at høre du kunne li den.
Og UHM !!!
smækker lækker tilføjelse af portobello svampe!
Tak for opskriften. Den er lige blevet nydt for første gang, den skal laves igen snart. Havde Helsan Køk. falsk kylling stk. men kun 1 pakke så kom jeg 1ds.kidneybønner i bare sovsen er lækker så kører det for min mand ?????
Hej Bente,
Godt du prøver dig frem, så finder man hurtigt ud af hvad man synes er lækkert 🙂
God weekend til dig 🙂