Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade

Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade

Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade er kagen du skal bage, når frugtskålen er fyldt med modne bananer og lysten til kage melder sig.

Banankagen er super nemt at lave og duften, der spreder sig gør det svært at vente på den bliver færdig.

Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokoladeVegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade

Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade

Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade er en farlig god kombination og en af de bedste måder at få brugt de modne bananer, som altid ender med at ligge tilbage i frugtskålen.

Jeg tænker det ikke kun er hjemme hos mig det sker og du derfor også kan bruge lidt inspiration til hvad du kan stille op med bananerne med de alle de brune prikker.

Bag eller blend

Når frugtskålen hjemme hos mig er fyldt med modne bananer, kan det gå 2 veje.

Enten fryser jeg alle sammen ned for at bruge dem i smoothies eller til bananis eller også bager jeg banankage. Og jeg ved da godt hvilken en af delene, der er mest populært hos den yngste af os herhjemme.

Sødt men sundt?

Banankagen selvfølgelig!  – Den er lækker nok til at være kage og sund nok til at være det søde brød, du kan tage en skive af når lækkersulten melder sig.

Skal det være endnu mere lækkert kan du toppe banankagen med en skive mørk pålægschokolade eller smøre et lag peanutbutter eller ristet mandelsmør på.

Du må ihvertfald ikke smide de (over)modne bananer ud – du kan nemlig lavet så meget lækkert med dem, der er sødt, men stadig sundt.

Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade

Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 1 kage
Ingredienser
  • 5 modne bananer
  • 4,5 dl boghvedemel*
  • 1 dl. mandelmælk el. anden plantebaseret mælk
  • 1 dl. sukrin gold** + 1 spsk. til topping
  • 0,5 dl quinoaflager***
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. xanthangum****
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir i en lille brødfrom.
  2. Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  3. Mos de 4 bananer og rør det sammen med mandelmælk, hørfrø blandingen, kanel, sukrin, vaniljepulver, salt.
  4. Tilsæt mel, bagepulver, xanthangum og quinoaflager og rør det sammen.
  5. Vend hakket chokolade i dejen og kom dejen i bageformen.
  6. Kom peanutbutter på toppen af kagen og fordel det med en strikpind ellet spyd.
  7. Del den sidste banan på langs, tryk den i toppen af kagen og drys med sukrin.
  8. Sæt formen i ovnen og bag kagen i 45-50 min. eller til en strikpind kommer ren ud.
  9. Lad kagen køle lidt af inden der skæres i den.
Tips
* boghvedemel kan erstattes af anden glutenfri mel fx. havre el. hirse.
** sukrin gold kan erstattes af kokossukker eller brunfarin.
*** quinoaflager kan erstattes af havregryn, hirseflager eller mere mel.
**** xanthangum kan undlades men giver glutenfrit bagværk struktur og saftighed.

Vanløse BluesGemGem

GemGem