Veganske blackbean bøffer med rødbedesalat og mandel-appelsin dressing

Veganske blackbean bøffer

Veganske blackbean bøffer med rødbedesalat og mandel-appelsin dressing er hurtig nok til at kunne laves på en travl hverdag og lækker nok til at kunne serveres for middagsgæsterne i weekenden.

Blackbean bøfferne er nemme at lave, har masser af smag og bid og så er de fulde af proteiner og mættende fibre.

Sammen med rødbedesalaten og den vanvittige lækre dressig lavet af bla. ristet mandelsmør og sennep bliver det hele til et helt igennem fantastisk måltid.

Veganske blackbean bøfferVeganske blackbean bøffer

Veganske blackbean bøffer

Veganske blackbean bøffer mætter godt og giver dig dit daglige skud af de muskelopbyggende proteiner.

Blackbeans, eller sorte bønner som de jo hedder på dansk, har et sky højt indhold af proteiner. Faktisk er de sorte bønner, den bælgfrugt, med det højeste protein indhold. Hele 22 g pr. 100 g.

Nu er det ikke kun proteinerne, der gør bøfferne mættende. De indeholder også masser af kostfibre, både fra bønnerne, men bestemt også fra risene og broccolien jeg har også har fyldt bøfferne med.

Boost din veganske bøf med smag

Udover at få forskellige konsistenser ind i de veganske bøffer, er smag den vigtigste faktor, for at få succes med de veganske bøffer.

Bønner i sig selv smager ikke rigtigt af noget.
Sådan nogle bøffer skal derfor have et ordentligt smagsboost for at dine smagsløg bliver glade.
Og her er løg, salt og peber bare slet ikke nok.
Generøse mængder krydderier, krydderurter og umamismag fra fx. miso eller englændernes yndlings spread; Marmite.

Miso eller Marmite, er måske ikke noget du allerede har stående på hylden derhjemme. Men vil du have din veganske mad til at smage så englene synger,kan jeg kun anbefale dig at anskaffe det. Det giver nemlig umami og smagsboot til din mad.

Hvad går hånd i hånd med bøffer?

Fritter selvfølgelig!

Få inspiration til hele 3 forskellige og sunde slags her:

3 x sunde pomfritter

Veganske blackbean bøffer

Veganske blackbean bøffer med rødbedesalat og mandel-appelsin dressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad
Antal personer: 6 bøffer
Ingredienser
  • 2 ds. sorte bønner
  • 2 dl kogte røde el. sorte ris - brune el. alm ris kan også bruges
  • 1 dl. quinoaflager - kan erstattes af havregryn
  • 1 dl. quinoamel - kan erstattes af anden glutenfri eller alm. mel
  • ½ broccoli, groft hakket
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint hakket
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk oregano - kan erstattes af 2 tsk. tørret
  • 1 spsk. ristet mandelsmør - kan erstattes af tahin eller anden nøddesmør
  • 1 spsk. marmite - kan undlades eller erstattes af miso
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. grov peber
  • ½ tsk flagesalt
  • SALAT:
  • 3 rødbeder, groft revet
  • 100 g spinat,
  • ½ broccoli, groft hakket
  • 100 g blåbær
  • MANDEL-APPELSIN DRESSING:
  • 2 appelsiner, saften heraf
  • 1 citron, saften heraf
  • 3 store spsk. ristet mandelsmør
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. grov sennep
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  3. Hak løg, hvidløg, persille og oregano fint i foodprocessoren og kom det i en skål.
  4. Hak broccolien groft i foodprocessoren og kom det skålen sammen med løg og krydderurter og tilsæt de kogte ris.
  5. Kom de sortebøner i foodprocessoren sammen med hørfrø blandingen, marmite, røget paprika, salt og peber og blendt det helt jævnt.
  6. Vend blandingen sammen med de øvrige ingredienser.
  7. Tilsæt quinoaflager og quinoamel og rør det godt sammen.
  8. Form farsen til 6 store bøffer og placer dem på bagepladen.
  9. Sæt pladen i ovnen og bag bøfferne i 25 min.
  10. Imens laves salat og dressing.
  11. Rør alle ingredienser sammen til dressingen og smag den til med salt og peber.
  12. Vend alle ingredienser til salaten sammen i en skål og pynt med blåbær.
  13. Server bøfferne sammen med rødbedesalaten og dressingen.

 

GemGem