Veganske & glutenfrie fastelavnsbolle vafler med karamel og hindbærskum

Veganske & glutenfrie fastelavnsbolle vafler med karamel og hindbærskumVeganske & glutenfrie fastelavnsbolle vafler med karamel og hindbærskum giver dig alt det gode fra fastelavnsbollen i en ny og vanvittig lækker version.

Vafler istedet boller, karamel lavet af dadler og flødeskum lavet af kokos bliver tilsammen til de lækreste fastelavnsbolle vafler.

Bare vent, om lidt synger du: ” vafler op, vafler ned, vafler i min mave! Hvis jeg ingen vafler får, så laver jeg ballade.”

Veganske & glutenfrie fastelavnsbolle vafler med karamel og hindbærskumVeganske & glutenfrie fastelavnsbolle vafler med karamel og hindbærskum

Veganske & glutenfrie fastelavnsbolle vafler med karamel og hindbærskum

Veganske & glutenfrie fastelavnsbolle vafler med karamel og hindbærskum er super nemme at lave.
De skal ikke æltes, kræver ingen hævetid og kan derfor bikses sammen på ingen tid.

Det eneste lille mén er at du skal have et par dåser kokosmælk på køl.
Flødeskummet skal nemlig laves af den fede del fra kokosmælken og blandes sammen med en hjemmelavet hindbærpuré.
Det giver den lækreste hindbærskum, som overraskende nok slet ikke smager af kokos.

Lige som mayonnaisen, har jeg heller aldrig kunne lide den almindelige flødeskum. Men kokosflødeskum – dét kan jeg ikke modstå fristelsen af. Jeg kan derfor heller ikke afvise at jeg fik spist lidt for meget af hindbærskummet imens vaflerne blev bagt og at der derfor ikke var skum nok til alle 6 vafler …

Manglende bageevner giver nytænkende resultater

Bløde, luftige, glutenfrie og veganske boller – det kan jeg simpelthen ikke bage.
2 forsøg i kampen for at kunne lave den lækreste, bløde og lufige bolle, måtte kasseres. Ikke fordi de ikke blev gode. Men de blev sprøde og lettere kompakte – som glutenfrie boller jo lidt har det med at blive. Derfor kunne bollerne slet ikke bruges som fastelavnsboller.

Men fastelavnsboller ville jeg altså lave! – og nød lærer som sagt nøgen kvinde at spinde og derfor blev det til fastelavnsbolle vafler. Fordi vafler, dét kan jeg altså finde ud af at lave.

Great minds think alike

Tidligere på ugen flashede jeg mine fastelavnsbolle vafler på min instastory og ikke mange minutter senere, tikkede der en besked ind fra min veninde og fellow vaffel-entutiast Camilla, der står bag den bæredygtige blog Copenhagen By Me.

Hun havde også lavet fastelavnsbolle vafler – se hendes lækre version her:

Hjemmelavede sukkerfri fastelavnsboller – nu som VAFLER!

Det store kagebord?

Kast dig også over de mange andre veganske og glutenfrie lækkerier som fx. banankage, kanelsnegle eller snegle med marcipan og chokolade.

Veganske & glutenfrie fastelavnsbolle vafler med karamel og hindbærskum

Veganske & glutenfrie fastelavnsbolle vafler med karamel og hindbærskum
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Vaffeljern anbefaling: Tefal snack collection multijern
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Fastelavn
Antal personer: 6 stk.
Ingredienser
  • 6 vafler: Kastanjevafler
  • 1 portion karamel
  • HINDBÆRSKUM:
  • Den fede del fra 2 dåser kokosmælk*
  • 100 g frosne hindbær
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. sukrinmelis - eller tilsvarnede mænge anden sødning
  • 2 spsk vand
Fremgangsmåde
  1. Følg fremgangsmåde på karamel og vafler, men bag dem som hjertevafler istedet.
  2. I en lille gryde bringes hindbær, vand, vanilje og sukker i kog.
  3. Lad det simre i 10-15 min eller til vandet er reduceret til halvdelen.
  4. Hæld det ud i en dyb tallerken og stil det i fryseren for hurtig afkøling.
  5. Pisk den fede kokoscreme luftig med en håndmixer. Et godt tip er at lade skål og piskeris
  6. Vend den afkølede hindbærpuré forsigtigt i kokosflødeskummet.
  7. Kom 2 spsk. karamel på den ene halvdel af vaflerne.
  8. Ovenpå karamellen placers 2-3 store spsk. hindbærskum, fold resten af vaflen hen over.
  9. Pynt evt. med friske hinbær, hakket mørk chokolade og flormelis.
Tips
* SÅDAN LAVER DU KOKOSFLØDESKUM:
Stil dåserne med kokosmælk i køleskabet dagen før.
Åben dåsen i bunden og hæld den flydende del fra - gem den fx. til en smoothie.
Skrab herefter nemt den fede del ud.
TIP: for et godt resultat med kokosflødeskum kræver det at skål og piskeris har samme temperatur som kokoscremen.
Stil derfor skål og piskeris i køleskabet 30 min før det skal bruges.
Til kokosflødeskum kan der kun bruges fuld fed kokosmælk.
Jeg kan anbefale kokosmælken fra Santa Maria Økologisk, Irmas økologisk Balance, Waitrose Cooks og Änglamark