3 x opskrifter med oliven + en konkurrence og en gratis e-bog om oliven

3 x opskrifter med oliven

// SPONSORERET AF GAEA //

3 x opskrifter med oliven – Olie-eddike dressing, oliventapanade og salat med rucola og oliven.

Kulinarisk set er der stor forskel på oliven og olivenolier, der dyrkes i flere lande verden over. I Grækenland hos GAEA produceres olien som en ren og enkel, original vare, der behandles med respekt og uden brug af GMO.

Det har jeg  set og oplevet, da jeg tilbage i december besøgte Gaea´s olivenplantage og produktion i Sitia på Kreta og idag deler jeg mine 3 yndlings måder ar spise oliven på.

3 x opskrifter med oliven3 x opskrifter med oliven

3 x opskrifter med oliven

Når man dykker ned i olivenoliens fascinerende verden opdager man hurtigt, at olivenolie ikke bare er olivenolie, men faktisk en gourmetvare på linje med en god flaske vin, som kan vælges nøje ud til lige præcis dagens humør og måltid.

Derfor har jeg også flere forskellige slags olivenolier stående i mit køkken. En frugtig, en krydret og ekstra jomfru olivenolie. Jeg også mikser gerne grønne og sorte oliven i både salater og tapanade, fordi de bidrager med hver deres unikke smag.

Længere nede finder du 3 x opskrifter med oliven. En simpel med lækker olie-eddike dressing, en lækker tapanade og en enkel salat med bla. rucola, æble og oliven naturligvis.

Oliven, madglæde og mytologi – e-bog om oliven

E-bogen kommer rundt om oliventræets mange sanselige egenskaber for sundhed, styrke og madoplevelser i særklasse. I bogen kan du møde dedikerede kokke og olivenolieeksperter, mig fx., få opskrifter på retter og krydderolie, som du selv kan lave, og lære for alvor at skelne en god olivenolie fra en dårlig.

Du kan også læse hele olivenoliens ABC fra fedtsyrer, ekstra jomfruelighed, høstmetoder, myter om stegning og oliventræets cyklus, og du får et kig ind i den spændende græske mytologi og alle de symboler, som er knyttet uløseligt til det lille oliventræ gennem historien.

Hent bogen her og bliv klog på oliven: Oliven, madglæde og mytologi

Konkurrence:

Vind et lækkert oliven kit fra Gaea bestående af forskellige oliven og olivenolier.
Læg en kommentar herunder, del meget gerne din yndlings måde bruge olivenolie eller spise oliven.
I salat, på pizzaen eller bare som en lille hapser? Lad mig høre hvordan du gør!
Om en uge, altså fredag d. 10. Marts trækker jeg hele 3 heldige vindere.

3 x opskrifter med oliven

Olie-eddike dressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dressing
Antal personer: 1 dl
Ingredienser
  • ½ dl. god olivenolive fx. fra Gaea
  • ½ dl. rød- eller hvidvinseddike
  • salat og peber
  • evt. 1 fed hvidløg, fint revet
Fremgangsmåde
  1. Pisk alle ingredieser sammen i dn skål og smag til med salat og peber.
  2. Brug dressingen som smagbooster til alle dine grøntsager og salater.

3 x opskrifter med oliven

Oliven tapanade

3 x opskrifter med oliven

Æblesalat med rucola oliven og olie-eddike dressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, gluenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 lilla spidskål, fint snittet
  • 90 g rucola
  • 1 stort æble, i tynde skiver
  • 75 g grønne oliven
  • 75 g kalamata oliven
  • 1-2 spsk. olie-eddike dressing - se opskriften længere oppe
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Vend rucola, spidskål og æbler sammen.
  2. Anret det i en skål og fordel de 2 slags oliven ovenpå.
  3. Hæld olie-eddike dressingen over lige inden servering.