5 grønne retter til din sunde uge – veganske, glutenfrie, nemme at lave og fyldt med masser af grøntsager og masser af smag!
Du får tips til hvordan du kan gøre madlavningen lettere og mere glidende ved at gøre foreberedelser til dagen efter helt uden ekstra arbejde. På den måde får du lyn hurtig og sund mad alle ugens dage.
Oven i dét, får du også en indkøbsliste med alt du behøver, for at kunne lave de 5 lækre, sunde og veganske aftenmåltider.
Sund og hjemmelavet mad i en travl og tætpakket hverdag er ikke altid lige realistisk og da slet ikke hver dag …
Mén, det kan altså sagtens lade sig gøre også helt uden at skulle stå i køkkenet i flere timer ad gangen, fordi hvem har i virkeligheden tid til det?
Det er ganske enkelt – tricket er i første omgang at lave en plan og holde sig til den. Dernæst får du handlet alt ind, du skal bruge til hele ugen. Tilsidst skal overlevelses tankegangen om “hvad skal vi spise idag” stoppe – du skal tænke fremad også. Det kræver måske lidt tilvænning, men det er legende let når først du er igang.
Du skal begynde at forberede noget af det der skal bruges dagen efter; koge eksta ris og quinoa, snitte mere grønt, lave dobbelt portion dressing – den slangs! Helt uden at bruge eksta tid – men faktisk vinde tid dagen efter, fordi du allerede er et skridt foran.
Det giver overskud i hverdagen og lækker og hjemmelavet mad.
MANDAG: Afrikansk peanut suppe
TIRSDAG: Mexikansk bønnefad
Alt i et fad, når det både skal være nemt, hurtigt og smage piv hamrende godt!
Idag går det stærkt! Kogt quinoa fra i går og bønner fra dåse – maden er næsten allerede lavet…
TIP: Har du rester tilbage kan det fryses ned eller blive til en lækker madpakke.
ONSDAG: Okonomiyaki og rød rissalat med spidskål og wakame
Okonomiyaki og rød rissalat med spidskål og wakame tang – den japanske madpandekage, der er umulig at udtale, men som smager vidunderligt!
De er fyldt med grøntsager og proteiner og bliver her kombineret med en lækker og mættende spidskålssalat.
Enkel, smagfuld og nem aftensmad, der kan laves på under 30 min.
TIP: Idag skal du koge maser røde ris, dem skal du nemlig bruge både torsdag og fredag.
TORSDAG: Buddha bowl med jordskokker, ærtecreme og kikærter
Buddha bowl med jordskokker, ærtecreme og kikærter er et dejlig mættende og farvestrålende måltid med alt i én skål.
Grøntsager, proteiner, kulhydrater og sunde fedtstoffer.
De røde ris kogte du igår, nu skal der bare bage bages jordskokker og laves ærtecreme – men det kræver ikke mange minutter i køkkenet.
TIP: Hvis laver eksta ærtecreme er den god som dip til grøntsagerne i madpakken eller som spread i en sandwich.
FREDAG: Veganske blackbean bøffer med rødbedesalat
Endelig weekend!
Veganske blackbean bøffer med rødbedesalat og mandel-appelsin dressing er hurtig nok til at kunne laves på en travl hverdag og lækker nok til at kunne serveres for middagsgæsterne i weekenden.
Blackbean bøfferne er nemme at lave og det er her du bruger de sidste af de røde ris. Bøfferne har masser af smag og bid og så er de fulde af proteiner og mættende fibre. Har du flere bøffer tilbage kan de fryses og blive til en hurtig aftensmad i næste uge.
WEEKEND LÆKKERI: Vegansk og glutenfri banankage
Skal der bages i weekenden, så prøv denne lækre banankage – perfekt måde at få brugt de overmodne bananer i frugtskålen og perfekt til at få stillet lækkersulten med.
God fornøjelse med maden, jeg håber madplanen giver dig masser inspiration til at lave sund, lækker og hjemmelavet mad hele næste uge.
Jeg har før lavet madplaner hver uge, men så gik jeg væk fra det igen.
Nu er spørgmålet så bare – er det noget jeg skal genoptage?
Ser frem til inspiration
Tusind tak – det er lige præcis hvad jeg har brug for ?
Madplaner giver god inspiration
Et dagkostforslag ville være nice!
madplan og inkøbs liste er et hit, bliv endelig ved
Å få en matplan og innkjøpsliste er helt perfekt! Mye god inspirasjon for en nybegynner innen vegansk matlaging?.
Din blogg er en fryd for både øye og gane!
Hej
Er du stoppet med at lave madplaner?:)
Nej dem laver jeg stadig hver søndag. Du skal bare tilmelde dig nyhedsbrevet, så kommer både madplan og indkøbsliste ind i din indbakke hver eneste søndag ( denne uges madplan er dog forsinket, da jeg har tekniske problemer med nyhedsbrevet …. )
Det er virkelig god inspiration man får her på hjemmesiden.
Vil gerne tilmeldes nyhedsbrev.
På forhånd tak.
Ej det er jeg da bare virkelig glad for 😉
Du er hermed tilmeldt 😉
Hej Maria
Kan jeg få dig til at tilføje mig til nyhedsbrevet, så jeg også kan få del i alle de lækre madplaner? 😀
Tak og god weekend 😉
Det kan du tro Stine – du er på nu og imorgen modtager du den nye madplan og indkøbsliste 😉
Tak skal du have! Bonusspørgsmål! Der står i denne madplan/indkøbsliste at der skal købes vegansk ost og jeg kan simpelthen ikke se mig ud af hvilken opskrift det skal bruges i. Kan du pege mig i den rigtige retning? 🙂
… Undskyld! Jeg kan ikke slette/redigere mit svar, men jeg har jo så fundet ud af hvor osten skal bruges – ups 😀
Kan man stadig blive tilføjet, så jeg kan modtage nyhedsbrev?
Det kan man ihvertfald – og du er hermed tilmeldt 😉
Tusind tak for interessen 😉
Hej – Tak for lækker inspiration:) Kan du tilføje mig nyhedsbrevet?
Det er du hermed gjodt og selv mage tak <3
Kære Maria
Jeg ser altid frem til din kærkomne madplan, men pludselig får jeg den ikke længere på mail, er noget mon ændret? På din hjemmeside kan jeg ikke finde linket hvor jeg kan tilmelde/gentilmelde mig? Håbefulde grønne afklarende tanker:-)
Anne
Hej Anne,
Du er med garanti stadig tilmeldt 😉
Jeg har bare ikke sendt ud i et stykke tid, men jeg vender meget snart tilbage 😉
Hej. Lækre opskrifter! Har du hørt om problematikken omkring quinoa? Så vidt jeg har forstået, er der observeret sammenhæng mellem indtag af quinoa og utæt tyktarm, og jeg mener at have hørt, at der forskes i det på DTU. Mvh. SAnne
Tusind tak 😉
Nej det har jeg ikke lige hørt om.
Jeg laver jo “bare” opskrifter, ikke 😉
Hvor mange personer er opskrifterne til? ?
Mvh Mia
De er til 4 personer 😉
Kan jeg blive tilmeldt nyhedsbrevet?
Jeg har tilføjet dig nyhedsbrevet, velkommen til 😉