Bagte gule beder med gulerod, kikærter og persille

Bagte gule beder med gulerod, kikærter og persille

Bagte gule beder med gulerod, kikærter og persille er et varmt og lækkert tilbehør eller en mættende ret i sig selv.

Utrolig nem at lave, med ganske få og  gode ingredienser.
Alt kommes i ovnen og passer sig selv, så du har hænderne fri til at lave resten af aftensmad menuen.

Bagte gule beder med gulerod, kikærter og persilleBagte gule beder med gulerod, kikærter og persille

Bagte gule beder med gulerod, kikærter og persille

Bagte gule beder med gulerod, kikærter og persille er en nem og lækker måde at få hele familen til at spise grøntsager på.

Alle elsker rødbeder, ja eller ihvertfald langt de fleste gør, og bagte grøntsager er også altid mere populære end de rå eller kogte. Sådan hænger det ihvertfald sammen her hjemme.

Når grøntsager bages bevarer de et lækkert bid og den naturlige sødme fremhæves. Det er som regel tricket, der skal til før børn og andre grøntsagsskeptikere skal overbevises om hvor lækre grøntsager faktisk er.

Variation er nøgleordet

Gule beder er ikke altid noget der kan findes i de almindelige supermarkeder, men de er bare en gul udgave af de røde du allerede kender og smagen er fuldstændig ens.

Derfor kan du selvfølgelig sagtens bruge de almindelige rødbeder istedet for.
Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for hvilke grøntsager, krydderier og dressing du kan bruge her.

Leg med sammensætningen af grøntsagerne, tilsæt krydderier som fx. karry, spidskommen eller de mange forskellige tørrede krydderurter og andre dressinger.

Tahindressingen er fx. altid en sikker vinder!

Lunt er lækkert!

Foretrækker du også er de lune fremfor de kolde salater? – Så skal du prøve disse lækkerier:

Lun sellerisalat med æble, dadler og tahindressing

Krydret marokkansk kål

Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede

Bagte gule beder med gulerod, kikærter og persille

Bagte gule beder med gulerod, kikærter og persille
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 4-6 portioner
Ingredienser
  • 500 g gule beder - alm. kan selvfølgelig også bruges
  • 500 g gulerødder
  • 400 g kikærter, udblødte og kogte fx. fra dåse
  • 2 dl. bredbladet persille, groft hakket
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Dressing:
  • Sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skræl beder og gulerødder, skær dem i grove stykker og kom dem på bagepladen.
  3. Vend dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
  4. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 30 min.
  5. Tag pladen ud og vend kikærterne sammen med grøntsagerne.
  6. Sæt pladen tilbage i ovnen og bag dem i yderligere 10 min.
  7. Kom de bagte grøntsager og kikærter i en skål og vend det sennepsvinaigrette imens det stadig er varmt.
  8. Lad det køle lidt ned og vend derefter persillen i.
  9. Server som et lunt og mættende tilbehør til grønne deller eller bøffer.