Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner – en cremet dressing og et drys ristede sesamfrø.
Det er alt du behøver for at have den lækreste måltidssalat klar på under 30 min.
Salaten mætter dejligt, så du kan vælge at spise den alene, men også server den som tilbehør.
Derudover er den også helt fantastisk i madpakken dagen efter – HVIS du altså er så heldig at have rester tilbage.
Det er ikke lykkedes mig endnu, men pyt, jeg laver den da bare igen, ikke?
Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner
Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner er salaten jeg laver igen og igen og igen. Jeg har nemlig allerede lavet den 3!!! gange denne uge og vi har altså kun tirsdag.
Så god er den!
Opskriften er inspireret fra den utrolig talentfulde unge smukke Emma Martinys første kogebog. Den gang lavede jeg den også non-stop, så da jeg faldt over opskriften i bloggens arkiv, fik jeg en helt ustyrlig lyst til at lave den igen.
Jeg ændrede en lille smule i opskriften så den blev veganer venlig, og selvfølgelig er den stadig møg hamrende lækker.
Blødt, sprødt og knasende
Salaten har nemlig det hele!
Bløde bagte søde kartofler, sprøde edamamebønner og knasende broccoli. Det giver fuld smæk på smags- og sanseoplevelsen og det er dét, der afgør om en salat er god eller ej.
Derudover får salaten også en cremet dressing, der helt enkelt består af Alpros soya yoghurt med kokos rørt med limesaft, salt og peber. Det lyder måske ikke som den oplagte dressing, men tro mig – dét er lækkert!
Suppe, snack og boller
Broccoli er super sundt, det kan fåes i alle årstider, altid til en fornuftig pris også kan broccoli brugs i så mange opskrifter.
Prøv fx. disse 3 lækre sager:
Cremet broccoli suppe med spicy mango topping
- 1 broccoli incl. stokken
- 100 g spinat, groft haket
- 200 g edamamebønner, frosne og afbælgede - optøet
- 1 stor sød kartoffel, i tern
- 2 spsk. ristede sesamfrø
- Saften fra ½ lime
- 1 spsk. smeltet kokosolie
- salt og peber
- Dressing:
- 1 dl Alpro soya-kokos yoghurt
- Saften fra ½ lime
- Salt og peber
- Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Kom de søde kartoffeltern på bagepladen og vend dem med kokosolie, salt og peber.
- Sæt pladen i ovnen og bag dem i 15-20 min. - de skal være møre, men stadig have bid.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Del broccolien i mindre buketter og skær stokken i skiver.
- Kom det i en foodprocessor,og hak det til en couscous lignede konsistens.
- Kom broccoli-couscousen i en skål og vend det med dressinge og lad det trække imens kartoflerne bager.
- Vend spinat, edamamebønner og søde kartofler i cous-cous´en, anret det i en skål og drys med ristede sesamfrø.
- Spis salaten alene eller server den som tilbehør til grønne deller el. bøffer.
Maria denne opskrift elsker jeg!
Når jeg spiser denne salat får jeg opfyldt alle smagsnuancerne i min mund og den efterlader min mave glad og meget tilfreds.
Hvor køber du aplro yoghurten?
Den kan fåes i Rema, Irma, Super Brugesen og Føtex 😉
Hvilken anden dressing kan du anbefale til salaten ? Har ikke lige fået købt alpro.
Tahindressingen kan altid bruges 😉
Hej, spises retten kold eller varm?
Den kan spises både varm, lun, lunken eller kold 😉
Denne salat ser så lækker og indbydende ud. Er det muligt, at du fremadrettet vil give tips til erstatninger for soja? Jeg tåler ikke soja, og kender en del erstatninger, men dog ikke nok.
Det er en super lækker salat!
I stedet for soya kan du bruge salt, det er det soya gør, salter 😉
Tahindressingen fungerer rigtig fint. Jeg er ikke så glad for edamamebønner, så for at få det sprøde element, brugte jeg fintsnittede, rå jordskokker. Virkelig lækkert.
Jordskokker er så lækkert 😉