Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner

Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner

Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner – en cremet dressing og et drys ristede sesamfrø.

Det er alt du behøver for at have den lækreste måltidssalat klar på under 30 min.
Salaten mætter dejligt, så du kan vælge at spise den alene, men også server den som tilbehør.

Derudover er den også helt fantastisk i madpakken dagen efter – HVIS du altså er så heldig at have rester tilbage.
Det er ikke lykkedes mig endnu, men pyt, jeg laver den da bare igen, ikke?

Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønnerBroccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner

Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner

Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner er salaten jeg laver igen og igen og igen. Jeg har nemlig allerede lavet den  3!!! gange denne uge og vi har altså kun tirsdag.

Så god er den!

Opskriften er inspireret fra den utrolig talentfulde unge smukke Emma Martinyførste kogebog. Den gang lavede jeg den også non-stop, så da jeg faldt over opskriften i bloggens arkiv, fik jeg en helt ustyrlig lyst til at lave den igen.

Jeg ændrede en lille smule i opskriften så den blev veganer venlig, og selvfølgelig er den stadig møg hamrende lækker.

Blødt, sprødt og knasende

Salaten har nemlig det hele!

Bløde bagte søde kartofler, sprøde edamamebønner og knasende broccoli. Det giver fuld smæk på smags- og sanseoplevelsen og det er dét, der afgør om en salat er god eller ej.

Derudover får salaten også en cremet dressing, der helt enkelt består af Alpros soya yoghurt med kokos rørt med limesaft, salt og peber. Det lyder måske ikke som den oplagte dressing, men tro mig – dét er lækkert!

Suppe, snack og boller

Broccoli er super sundt, det kan fåes i alle årstider, altid til en fornuftig pris også kan broccoli brugs i så mange opskrifter.
Prøv fx. disse 3 lækre sager:

Cremet broccoli suppe med spicy mango topping

Broccoliboller

Broccoli Cheese tops

Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner

5.0 from 1 reviews
Broccoli cous cous med sød kartoffel og edamamebønner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 1 broccoli incl. stokken
  • 100 g spinat, groft haket
  • 200 g edamamebønner, frosne og afbælgede - optøet
  • 1 stor sød kartoffel, i tern
  • 2 spsk. ristede sesamfrø
  • Saften fra ½ lime
  • 1 spsk. smeltet kokosolie
  • salt og peber
  • Dressing:
  • 1 dl Alpro soya-kokos yoghurt
  • Saften fra ½ lime
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom de søde kartoffeltern på bagepladen og vend dem med kokosolie, salt og peber.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 15-20 min. - de skal være møre, men stadig have bid.
  4. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  5. Del broccolien i mindre buketter og skær stokken i skiver.
  6. Kom det i en foodprocessor,og hak det til en couscous lignede konsistens.
  7. Kom broccoli-couscousen i en skål og vend det med dressinge og lad det trække imens kartoflerne bager.
  8. Vend spinat, edamamebønner og søde kartofler i cous-cous´en, anret det i en skål og drys med ristede sesamfrø.
  9. Spis salaten alene eller server den som tilbehør til grønne deller el. bøffer.