Broccoliboller – vegansk og glutenfri

Broccoliboller - vegansk og glutenfri

Broccoliboller – vegansk og glutenfri.

En lækker grøn bolle med masser af grøntsager, bid og struktur. Verdens sundeste bolle!
God til alt – burger, sandwich – ja selv med pålægschokolade.

Bag dem med det samme – de er så sunde at det ikke gør spor, hvis du alene, kommer til at spise hele pladen  …

Broccoliboller - vegansk og glutenfriBroccoliboller - vegansk og glutenfri

Broccoliboller – vegansk og glutenfri

Nu er der her!
Broccolibollerne – i en vegansk og top forbedret udgave!

For snart 3 år siden udgav jeg for første gang opskriften på broccolibollerne.

Opskriften på broccolibollerne er blevet bloggens allermest læste indlæg nogensinde. Det kan jeg nu altså også godt forstå – de er nemlig mega gode og jeg har slet ikke tal på hvor mange grønne boller jeg har bagt og tygget mig igennem – det er mange nemlig.

Derfor syntes jeg også det var på tide, jeg fik gjort opskriften vegansk.

Æg er erstattet af chiafrø og så har jeg tilføjet proteinrig kikærtemel og mirakelmidlet xanthan gum.
Xanthan gum går ind og erstatter gluten – altså det der får brød og boller til at hænge sammen, blive luftigt og saftigt.

Bag med grøntsager

Når man bager brød med masser af grøntsager i, kan og skal man ikke sammen ligne dem med almindelige boller lavet af hvedemel.
Broccoliboller har ikke nogen sprød skorpe, de bliver ikke luftige – nej faktisk er de lidt til den fugtige side.

Broccolibollerne er en super god erstatning for almindelige boller, de er har bid og er faste og de kan skæres over som en almindelig bolle.

MEN!

Da de jo er lavet af grøntsager og ikke af mel, så vil de stadig være fugtige.
Det betyder ikke de er ubagte, sådan er boller bagt med grøntsager bare.

Du har derfor ikke gjort noget forkert, hvis du føler du står med en ubagt bolle.

De er lige som de skal være og de smager fantastisk!

Boller op, boller ned

… boller i min mave!

Se flere lækre glutenfri boller her:

Grønne og glutenfrie quinoaboller 
Glutenfrie burgerboller

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Broccoliboller - vegansk og glutenfri

Broccoliboller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Antal personer: 5-6 stk
Ingredienser
  • 1 broccoli incl stokken
  • 3 spsk chiafrø + 9 spsk vand
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 1 spsk. oregano (kan undlades)
  • 100 g kikærtemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. xanthangum
  • 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Rør chiafrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
  3. Hak broccolien helt fint i en foodprocessor.
  4. Rør chiablandingen godt ud i det hakkede broccoli.
  5. Tilsæt salt, oregano, bagepulver, xanthangum, kikærtemel og loppefrøskaller, rør det grundigt ud og lad dejen stå i 10-15 min. så dejen kan samle sig og blive fast.
  6. Dejen er klar når du kan forme en bolle uden der kan presse væske ud af den. Kan du det så skal der tilsættes mere kikærtermel eller loppefrøskaller.
  7. Forme bollerne med fugtige hænder og placer dem på bagepladen.
  8. Drys evt. bollerne med sesamfrø, solsikke- el. græskarkerner.
  9. Bag bollerne i 20 - 25 min. De skal være faste og lette.
  10. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
  11. Opbevar bollerne i køleskabet eller frys dem ned.

 

GemGem