Februar favoritter og opskrifter

Februar favoritter og opskrifter

Februar favoritter og opskrifter – hele 26 nye opskrifter er det blevet til på årets korteste og sidste vinter måned – i denne omgang ihverfald.

Få et indblik i alle opskriftene fra måneden der gik. Læs også om mine personlige favorit spisesteder, gadgets, kogebøger, produkter og om hvad der skal ske af spændende ting i marts.

Lad os starte med et gensyn med alle opskrifterne.

Februar favoritter og opskrifterFebruar favoritter og opskrifterFebruar favoritter og opskrifterFebruar favoritter og opskrifter

1. Vegansk Hot Wing sandwich // 2. Linsepasta i cremet kokos-tomat sauce  // 3. Æblekage kugler  // 4. Søde kartofler i kokos-karry sauce og frisk mangosalat // 5.  Blomkålssuppe med karry og peanuts // 6.  Buddha bowl med jordskokker, ærtecreme og kikærter // 7. Broccolisalat med gurkemeje-appelsin dressing og dukkah  // 8.  Blomkålssalat med æble og karse // 9.  Valentinsdessert – vegansk og glutenfri brownie med karamel og hindbær // 10.  Butternutsquash taco med refried blackbeans // 11. Patinaksuppe med kokos og ingefær  // 12.  Morgenmads bananasplit vaffel // 13. Hjemmelavet guacamole – den bedste! // 14.  Buddha bowl med mango, sortebønner og guacamole // 15.  3 x hjemmelavet nøddesmør // 16. Vegansk og glutenfri banankage med peanutbutter og chokolade // 17. Vegansk butterchicken med hjemmelavet naanbrød // 18. Gurkemeje-hirse med kokos-kål // 19.  Blomkåls Hot Wings med kokos og karry // 20. One pot ris med grønkål, kikærter og søde kartofler // 21. Matcha smoothiebowl  // 22. 3 x sunde pomfritter // 23. Veganske og glutenfrie fastelavnsbolle vafler // 24.  Okonomiyaki og rød rissalat med spidskål og wakame tang // 25. Veganske blackbean bøffer med rødbedesalat og mandel-appelsin dressing // 26. Glutenfrie spinatpandekager med vegansk pikant ost og stegte grøntsager

Favoritterne:

Februar favoritter og opskrifterFebruar favoritter og opskrifter

1. Hjemmelavet twix  // 2. Lækre veganske bowles på smukke California Kitchen // 3. Vegansk shampoo og balsam fra svenske Maria Nila // 4. Ingefær shot fra Frankly Juice // 5. Vegansk smør fra Naturli // 6. Hot for food  // 7. Sodastream – hjemmelavet danskvand uden slæb // 8. Plantemad af Mia Gardum

1.  Yndlings opskriften fra en anden blogger

Hjemmelavet twix – lavet af dygtige Christine Bonde. Som barn var min yndlings chokolade bar en Raider – ja det hed de altså i Danmark da jeg var barn. Jeg har ikke sat tænderne i sådan en i mange år. Men Christines lækre og sunde udgave MÅ jeg bare prøve.

2. Yndlings spisested

California Kitchen er ikke bare et super smukt sted, de laver også de lækreste bowls. Alle bowls kan fåes veganske og alle dressinger er også veganske. Alt smager bare super lækkert. Især estragon dressingen – mums!

Det er faktisk lidt snyd,  fordi det var slet ikke i februar, nok mere december at jeg og Christine var forbi og få ikke bare én bowl hver, men også en bowl til deling – men mit instafeed fortæller mig at mange andre har været forbi og derfor skal der også lyde en kæmpe anbefaling fra mig.

3. Yndlings skønhedsprodukt

Vegansk shampoo og balsam fra svenske Maria Nila. Det er ikke kun emballagen, der er smuk. Det er nogle virkelig lækre produkter, der vasker og plejer håret helt fantastisk og så dufter det bare så godt!

4. Yndling mad produkt #1

Ingefær shot fra Frankly Juice – Hver morgen skyller jeg mine vitaminpiller ned med et ingefær shot, og selv om jeg har min egne slow juicer så køber jeg altid en flaske med fra Frankly Juice når jeg bestiller grøntsager hjem Aarstiderne. Det er simpelthen den bedste jeg har smagt. Perfekt balance imellem styrken fra ingefæren, sødmen fra æblerne og syrligheden fra citronen.

5. Yndling mad produkt #2

Vegansk smør fra Naturli – endelig en vegansk smør, der rent faktisk smager af smør og som ikke indeholder palmeolie og andet krims krams. Den smager så godt! Den koster kun 18 kr og kan fåes i de fleste supermarkeder.

6. Yndlings You Tuber

Hot for food – ikke kun i februar! Lauren og Joh, der står bag den veganske you tube kanel Hor for Food, er mine all time favorit you tubers! Så ingen favoritter uden også at nævne dem!

De uploader nye videoer hver onsdag. Opskrifterne er veganske udgaver af alt det du i forvejen kender. Leveret i vel producerede videoer og Lauren og John har begge sprudlende personligheder, man kun kan holde af.

7. Yndlings gadget

Sodastram – jeg har haft den længe, men har været løbet tør for kulsyre i et par måneder. Men februar blev måneden hvor jeg fik taget mig sammen og fik hentet ny patron. Man siger man først ved hvad man har når man skal undvære det og hold nu op hvor var lækkert at kunne lave danskvand igen, uden at skulle slæbe flasker frem og tilbage.

8. Yndlings kogebog

Plantemad af Mia Gardum – jeg bliver så stolt når jeg ser andre bloggere udgive lækre kogebøger og Mia Gardum har lavet en smuk bog med en masse lækre og enkle plantebaserede opskrifter.

Oplevelser og begivenheder:

Februar har for mit vedkommende været en eget stille og rolig måned. I midten af januar flyttede Billy jo ind – min lille hund på nu 14 uger. Han har endnu ikke kunne være alene hjemme i så lang tid af gangen.

Udover at arbejde en hel masse, er al min tid derfor gået med toilettræne, lufte, nusse og lære den lille bandit at sitte, dække og give pote – jo jo stolt hunde mor er man da, hi hi!

Det går dog (heldigvis) fremad med at lade Billy være alene hjemme – vi er “helt” oppe på en time! Så du kan tro jeg glæder mig til at komme ud og opleve byen igen og hvilken perfekt timing nu hvor foråret begynder.

Det leder mig frem til hvad der skal ske i marts, både her på bloggen men også af oplevelser og begivenheder.

 

Februar favoritter og opskrifter1. Veganske og glutenfrie broccoli boller  // 2.  Irma Mad & Glæde madmesse 2017 // 3. Frokost og ny menu på The Organic lab // 4. Cremet rødbedesalat med soltørrede abrikoser og persille

1. Broccolibollerne lavede for første gang for over 3 år siden og er bloggens aller mest læste indlæg – nogensiden!

Nu har jeg endelig fået lavet dem i en vegansk og hvis jeg selv skal side det, en endnu bedre udgave – glæd dig til opskriften som lander på bloggen meget snart!

2. I weekenden afholder Irma for 3. år i træk madmessen Mad & Glæde. Jeg har været afsted de 2 forrige år og glæder mig til at komme afsted igen.

Alle Irmas leverandører stiller op med deres lækre produkter, der kommer spændende foredragsholdere og der er lækre workshops. Tjek hele programmet ud her: Irma Mad & Glæde madmesse 2017.

Jeg glæder mig ihvertfald til at se Monte Carlo drengene Peter Falktoft og Esben Bjerre!

3. Nu hvor Billy er blevet så god til at være alene hjemme ( eller jeg har søde naboer til at passe hundehvalp ) glæder jeg mig til at smage frokosten og den nye aftenmenu på yndlings restauranten The Organic Lab ( læs min anmeldelse fra mit første besøg her: Restaurant anmeldelse – The Organic Lab )

4. Endnu en lækker opskrift der snart kommer på bloggen – en mega lækker cremet rødbede salat med kun 4 ingredienser!

Februar favoritter og opskrifter

Tilbage i juni skød den mega dygtige fotograf Mathilda Yokelin billeder af mig. De billeder er jeg bare SÅ tilfredse med – derfor slog jeg også lyn hurtigt til da jeg på Mathildas facebook så hendes pisse gode tilbud på hendes nye blogger pakke.

I slutningen af marts skal jeg så igen stå foran linsen på Mathildas kamera imens hun på magisk vis får de bedste sider frem i mig.

Er du selv blogger og magler billeder af dig selv til bloggen, så tjek lige Mathildas blogger pakke ud – det er penge godt givet ud og Mathilda er SÅ dygtig!

Tillykke – du er noget til bunden – Det var alt fra mig i denne omgang.
Nu har du hørt om alle mine favoritter, fået et indblik i hvad der sker her i Vanløse og fået et resume af alle opskrifterne fra februar. Måske der var nogle du ikke fik prøvet eller nogle, der godt kan tåle at blive lavet igen

Hvad missede jeg?

Er der noget du går og syntes der mangler her på bloggen? Skal der være flere kageropskrifter? Mangler du ideer til snacks? Eller er det salaterne eller noget helt 4. du mangler inspiration til? Hold det endelig ikke inde! Del gerne dit ønske  i en kommentar, du er også velkomme til at sende mig en mail.

Nu takker jeg altså af, med en sovende Billy på skødet ….