Green Thai curry med edamame nudler

Green Thai curry med edamame nudler

Green Thai curry med edamame nudler er retten du kan lave på nul komma 5 med lige præcis de grøntager du har liggende og som trænger til at blive brugt.

De eneste du har brug for, for at lave en god Green Thai Curry er grøn karry pasta og 1 dåse kokosmælk om det så er kål, gulerødder eller bønner du har, betyder faktisk ikke så meget, det er dét der er det geniale ved curry´s.

Green Thai curry med edamame nudlerGreen Thai curry med edamame nudler

Green Thai curry med edamame nudler

Green Thai curry med edamame nudler smager himmelsk, mætter godt og kan laves på igen tid.
Det er også retten, der giver nyt liv til de slatne grøntsager, der ligger tilbage i grøntsagsskuffen sidst på ugen.

Lyn stegning, masser af krydderi og kokosmælk giver de triste grøntsager kunstigt åndedræt og bliver til en ny og lækker ret.

Skab nye retter

En halv peberfrugt, et kvart kål, to runkne gulerødder. Altså lidt tilfældige rester fra ugens madpakker og madlavning hvor der ikke er helt nok af den ene eller anden til at kunne blive brugt alene.

Brug dem alle i samme ret,  giv dem et skud krydderi og så har du skabt en ny ret.

Vi kalder det en curry, fordi curry´en samt kokosmælken er rettens rygrad, næste gang du laver curry er det garanteret med nogle helt andre grøntsager.

Pimp dine rester

Ingen retter er så gode som currys og stir frys til at få ryddet ud i køleskabet.

Prøv fx. også Bønne Curry – varm mad med frone grøntsager eller hvad en lyn hurtig tofu stir fry med broccoli og quinoa 

Green Thai curry med edamame nudler

Green Thai curry med edamame nudler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Thai
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 200 g edamane fettuccine*
  • ½ rød peberfrugt i strimler
  • ½ gul peberfrugt i strimler
  • 200 g grønne bønner, friske el. frosne
  • 200 g mungbønne spirer
  • 1 lille savoykål, i strimler
  • 1 bundt forårsløg, i skiver
  • 2 spsk. green curry paste
  • 1 stor ds. kokosmælk
  • Salt og peber
  • Evt. peanuts til servering
  • Vand eller kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Kog edamane fettuccine´en efter anvisning på posen.
  2. Varm en stor sauterpande eller wok op til høj varme.
  3. Tilsæt vand eller kokosolie og steg peberfrugter og bønner heri i 5 min under omrøring.
  4. Tilsæt kål og forårsløg og lad det stege med i yderligere 1-2 min.
  5. Tilsæt green curry paste, vend rundt i grøntsagerne og tilsæt så kokosmælken.
  6. Lad retten simre i et par minutter.
  7. Tilsæt bønnespirerne, vend dem sammen med de andre grøntsager og lad dem simre med i 1 minut.
  8. Anret curry´en i skåle samme med edamane fettuccine og pynt evt. groft hakkede ristede og saltede peanuts.
Tips
* edamame fettuccine kan købes i langt de fleste supermarkeder, du finder det på hylden sammen med alm. pasta.